web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Déze vitamine verlaagt mogelijk de kans op een melanoom

Wat is een melanoom?

Een melanoom is een vorm van huidkanker die ontstaat vanuit de pigmentcellen die daar zitten, de zogenoemde melanocyten. Van nature hebben we allemaal pigmentcellen in ons lichaam; deze zijn namelijk verantwoordelijk voor je huidskleur. Zitten er veel van die pigmentcellen bij elkaar, dan ontstaat er een moedervlek op die plek. Pigmentcellen zijn in principe dus niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel muteren (veranderen) in kankercellen

Vitamine D

In de normale werking van ons lichaam is vitamine D ontzettend belangrijk. Daarnaast kan het ook een rol spelen bij bepaalde ziekten. Ondanks dat het verband tussen huidkanker en vitamine D al veel is onderzocht, richtten voorgaande studies zich voornamelijk op serum-calcidiolspiegel, waaraan de vitamine-D-status van een patient wordt afgelezen, en het verband met huidkanker.

Een van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek is dat er aanzienlijk minder gevallen met een melanoom waren bij deelnemers die regelmatig vitamine D gebruikten, dan bij niet-gebruikers. Dat betekent dat het risico voor huidkanker bij de regelmatige gebruikers was verminderd.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥