web analytics

Diabetes onder controle houden op de Cayce Way

Artikel bron

Toen mij op 44-jarige leeftijd werd verteld dat ik diabetes had, raakte ik volledig in shock. Ik voelde me moe en had vakantie nodig, maar ik dacht dat het kwam door lange werkdagen als politieagent. Toen ik de bedrijfsarts raadpleegde, was hij zo bezorgd dat ik in een diabetische coma zou raken, dat hij me meteen in het ziekenhuis wilde opnemen. Hij had me een 12-uurs nuchtere bloedtest gegeven, die een bloedsuikerspiegel van 395 aantoonde; normale waarden, werd mij verteld, zijn tussen de 60 en 120.

Ik kon de diagnose niet begrijpen of ermee instemmen om naar het ziekenhuis te gaan. De arts adviseerde een onmiddellijke insuline-injectie. Iets in mij – misschien was het gewoon angst – zei me dat niet te doen. In plaats daarvan vroeg ik om een ​​speciaal dieet voor een week, om te zien of ik beter werd. De dokter was terughoudend, maar ik hield vol. Ten slotte zei hij dat ik vis, groenten, rijst, havermout en appels moest eten, en hij stond erop dat ik binnen een week terug zou komen. Ik was diep geschokt, maar ik had het gevoel dat ik een andere manier moest vinden om hiermee om te gaan. Ik had verhalen gehoord over mensen die insuline gebruikten, maar met het verstrijken van de tijd had ik er meer nodig.

Toen ik thuiskwam met het nieuws, haalde mijn vrouw, Valerie, een paar van haar Edgar Cayce-boeken tevoorschijn. Ze stelde ook voor om met Dr. William McGarey te praten in de ARE-kliniek in Phoenix. Ik was bang en verward; omdat ik eigenlijk niet veel over Cayce wist en een traditionalist in hart en nieren ben. Aan de andere kant wist ik dat ik niet wilde toegeven aan deze ziekte. Ik wilde gezond en vrij zijn zonder medicijnen.

Mijn huisarts lachte om het idee om diabetes onder controle te krijgen met een dieet toen hij mijn bloedtestresultaten zag, stelde een diureticum voor dat oraal kon worden ingenomen, en een vingerprik om mijn glucosespiegel meerdere keren per dag te testen. Ik voelde me depressief na dat bezoek, maar ik was vastbesloten om een ​​andere manier te vinden. De informatie van Edgar Cayce over diabetes was exact en gedetailleerd. Dus maakte ik afspraken om Dr. McGarey te raadplegen omdat ik me niet gekwalificeerd voelde om mijn eigen regime te starten. Mijn volgende bloedtest een week later toonde verbetering: 195 – nog steeds erg hoog, maar zo’n verbetering. Ik was opgetogen en aangemoedigd. Ik voelde dat ik op de goede weg was en kon niet wachten om met deze arts in Phoenix te praten die al meer dan 20 jaar met het materiaal van Edgar Cayce had gewerkt. Ik heb ook gecontroleerd met de ARE

voor alle zorgverleners in Colorado, en hoorde van een chiropractor. Ik wist door mijn uitgebreide lezing dat ik wat manipulaties nodig had als onderdeel van mijn terugkeer naar gezondheid. Chiropractor Michael North was zelfs dicht bij huis. Ik vond Dr. McGarey zo attent, attent en bedachtzaam dat ik me meteen op mijn gemak en vertrouwd voelde. Hij legde voor mij uit wat ik een maand lang moest doen – een holistische benadering met verschillende procedures die zouden samenwerken om mijn herstel te bewerkstelligen. Naast mijn dieet, dat volgens mijn vroegere normen spartaans was, moest ik dagelijks sporten. Ik koos voor een hometrainer.

Lees ook:   Hi-tech tattoos change color to monitor your health

Een ander onderdeel van mijn gezondheidsplan omvatte ricinusoliepakketten . Toen ik hete ricinusoliepakketten begon te gebruiken, was het een hele beproeving om alles in het plastic gewikkeld te krijgen met een handdoek onder me. Maar al snel kreeg ik het tot een kunst. Tijdens mijn “paktijd” mediteerde en visualiseerde ik mezelf als volledig gezond met een volledig functionerende alvleesklier, het orgaan in ons lichaam dat insuline aanmaakt.

Dr. McGarey zei me de term diabetes niet te erkennen. Hij zei dat, aangezien onze geest de instructies die ze krijgen zo plichtsgetrouw opvolgt, ik alleen maar een ander obstakel zou moeten overwinnen. Hij adviseerde ook spinale manipulaties.

Toen ik naar de chiropractor ging, toonden de röntgenfoto’s dat de wervels in mijn nek volledig recht waren in plaats van uitgelijnd in hun normale zachte curve. Hierdoor waren de 6e, 7e en 8e rugwervel in mijn ruggengraat onder druk komen te staan. Dr. McGarey en Edgar Cayce hadden gezegd dat een dergelijk probleem in de wervelkolom pancreasproblemen zou kunnen veroorzaken. Ik voelde me nog zekerder dat ik op de goede weg was toen deze informatie perfect bij mijn situatie paste.

Ik begon mijn aanpassingstherapie twee keer per week. Al snel werd het teruggebracht tot slechts één keer per week, daarna slechts één keer per zes tot acht weken.

Dr. McGarey stelde voor om vitamine B12 en een vitamine B-complex en chroom samen met appelpectine te nemen om de suikerspiegels in het bloed onder controle te houden. Later voegde hij een programma toe met Atomidine [Atomic Iodine] , dat de organen in ons lichaam helpt beter te functioneren. In mijn geval was het om de alvleesklier te helpen weer te werken.

Het enige dat ik zelf aan dit nieuwe leven toevoegde, was een reeks affirmaties, die ik vele malen per dag herhaalde, uit het boek You Can Heal Your Life van Louise Hay. Ik herhaal deze affirmaties nog dagelijks voor mezelf.

Mijn leven is drastisch veranderd. Het was in het begin niet gemakkelijk; elke stap was een bewuste inspanning. Net als bij het leren van iets nieuws, vergde het werk. Maar toen ik eenmaal aan de routine gewend was geraakt en me beter begon te voelen, was ik niet meer te stoppen. Ik voelde me fysiek, mentaal en emotioneel beter dan ik me in jaren had gevoeld. Ik was echt enthousiast over het leven. Ik had meer energie en lachte vaker. Ik ben 40 kilo afgevallen. Dat was op zich al iets om over te lachen!

Lees ook:   Corona vaccinatie: Hebt u nog vragen?

Een item in mijn nieuwe dieet is de aardpeer, die noch uit Jeruzalem komt, noch een echte artisjok, maar een neef van de zonnebloem. De artisjok van Jeruzalem, een groente die veel op een raap lijkt, is te vinden in natuurvoedingswinkels. Als ik mensen vertel over de natuurlijke eigenschappen van insuline en hoe ze te bereiden – gewassen en in een salade gesneden of gekookt in perkamentpapier – proberen ze het.

Sommige mensen waren echter sceptisch over mijn ervaring. Een anesthesist geloofde niet dat ik diabetes had omdat mijn bloedglucosewaarde 72 was getest voordat ik een knieoperatie had ondergaan – totdat ik hem vertelde dat mijn insulinespiegel vier maanden eerder 395 was geweest. Ik geloof dat mijn huisarts dacht dat bloedonderzoek een toevalstreffer was.

Mijn aanvankelijke euforie is wat afgenomen, maar ik voel me nog steeds veel beter. Niets in dit algemene plan was meer verantwoordelijk dan het andere voor mijn herstel van mijn gezondheid. Ze werkten allemaal samen en droegen allemaal bij aan het hele proces van mijn gezonder worden.

Enkele maanden nadat ik met mijn programma was begonnen, kreeg ik een Shiatsu-massage. De therapeut had met een arts uit Frankrijk gestudeerd en had geleerd om gezond werkende organen te onderscheiden van organen die in de problemen zaten. Ze zei dat mijn alvleesklier normaal leek te functioneren. Wat een geweldig nieuws!

Deze ervaring was een heel avontuur. Ik heb een aantal dingen over mezelf geleerd: ik ben niet bereid op te geven als ik de leiding kan nemen over mijn eigen gezondheid en er verantwoordelijk voor kan zijn. Er is een diep gevoel van voldoening en innerlijke kracht die voortkomt uit dit soort avontuur. Ik heb ook geleerd dat Edgar Cayce een geweldige bijdrage heeft geleverd aan ons allemaal. Bovendien ben ik dankbaar voor de mensen die hebben gewerkt met en het werk van Edgar Cayce hebben gepromoot. Zonder hen zou ik waarschijnlijk een van de velen zijn geweest die is bezweken aan het dagelijks nemen van insuline-injecties. In plaats daarvan blijf ik goed op mijn voeding letten: vrijwel geen vet of suiker, veel groenten en fruit. Ik eet twee of drie keer per week bruine rijst en bonen. Mijn inname van rundvlees is minimaal, maar ik eet wel kip of vis. Ik kan een beetje cafeïnevrije koffie drinken, wat ik voorheen niet kon. Ik eet volkoren granen en wat pasta. Ik sport zes dagen per week trouw. Mijn laatste twee bloedonderzoeken toonden glucosewaarden van 108 en 94.

Gerelateerde artikelen

Back to top button