29 september 2020

 

VAAK EN INNIG KUSSEN GOED VOOR DE GEZONDHEID

VAAK EN INNIG KUSSEN GOED VOOR DE GEZONDHEID

 photo clubset2009.gif

Misschien weet je het niet maar… 6 juli is Internationale Zoendag.

(ow wat gezellig, ga die dag de straat dus op en wacht af! 😉 )

Op deze dag staat de liefdeszoen centraal en wordt de zoen weer eens goed onder de loep genomen.
Elke keer weer blijkt dat deze geliefde en romantische bezigheid een enorm heilzame werking op onze gezondheid heeft. Meer nog dan je zou denken. Laten we de positieve effecten eens langslopen. Misschien inspireren we je tot een lange, innige en gezonde kus 🙂

Positief effect op algemene gezondheid

Zoenen heeft een positieve effect op de algemene gezondheid maar er moet dan wel sprake zijn van wederzijdse gevoelens, (AHAAAAAAH!)  aldus de experts. Het zoenen van een partner waar je van houdt, zou dus een meer heilzame werking hebben dan een enkele romantische kus – laten we zeggen – tijdens een zomeravontuurtje.

Een betere weerstand

Uit een Japans onderzoek zou verder blijken dat zoenen de weerstand kan vergroten omdat tijdens deze romantische bezigheid over en weer afweerstoffen zouden worden uitgewisseld.
(Natuurlijk ook bacterieën~en virussen! 😉 )

Zoenen als pijnstiller

Tijdens het zoenen komen er stofjes als dopamine en endorfine vrij. Deze stofjes hebben een pijnstillende werking. Dus heb je hoofdpijn? Even goed zoenen kan de pijn doen afnemen 🙂 Ook zou regelmatig en intens zoenen een positieve werking bij depressiviteit hebben.

Anti-stress

Ha, hier wordt het even wat gecompliceerder. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat het contact tussen de lippen van twee mensen de aanmaak van oxytocine stimuleert. Dit stofje vermindert stress. Gebleken is dat het niveau van oxytocine en cortisol afneemt in mensen die regelmatig en intens zoenen. Zelfs het cholesterolgehalte zou er op de duur door kunnen verlagen. Een enkele, intense en adembenemende zoen zou echter niet dit effect hebben vanwege de diepe emoties die hiermee gepaard gaan. Het cortisolgehalte zou in dit geval zelfs stijgen.

Lees ook:   Massage voor je huisdier

Tijdens het zoenen zouden we maar liefst 29 gezichtspieren gebruiken. Heftig zoenen is als gymnastiek. Het houdt de spieren strak en de huid goed doorbloed.

Minder gaatjes

Een ander positief effect van zoenen is – hum – de uitwisseling van bacteriën (kuch brrrrrrrrr) die de vorming van gaatjes zou tegengaan.

En dus geef die man van je een lange en intense zoen. En maak er een goede gewoonte van.

DOOR TRENDYSTYLE

https://www.trendystyle.net/liefderomantiek/zoenen-goed-voor-gezondheid.html

Gerelateerde berichten