Gezondheid & Uiterlijk

Kaalheid en hart?

Er zou een verband zijn tussen hartfalen en vroeg kaal worden bij mannen??????

https://niburu.co/Aals-je-vroeg-kaal-bent-loop-je-grotere-kans-op-hartziekte-dan-wanneer-je-te-dik-bent

Ken wat mannen die daar dus last van kregen, nou allen een flinke bos haar op de kop hoor…dus dat zegt niets…misschien wel…
dat bepaalde mannen bv vitamine tekorten hebben, of gevoeliger zijn voor bepaalde medicijnen.

Waarom wordt iemand kaal bv, teveel testosteron zegt men,
https://www.haartransplantatie-turkije.nl/kennisbank/kaalheid/kaalheid-testosteron/
Maar ook dat klopt niet zegt die website…
het zou erfelijk zijn, dus.

Wat is nu precies het verband tussen testosteron en haaruitval? Testosteron is bij mannen het belangrijkste geslachtshormoon en speelt bijvoorbeeld een rol bij het libido, spieropbouw en zelfs bij cognitieve functies. Het meest bekend misschien is het verband tussen testosteron en haaruitval.

Maar testosteron zelf is niet direct de oorzaak van haaruitval en kaalheid. (alopecia androgenetica). Het is ook niet zo dat kale mannen meer of sterker werkend testosteron hebben. Er is niet zomaar een direct verband tussen testosteron en haaruitval. De mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) wordt veroorzaakt door een combinatie van erfelijke ( genetische) factoren en testosteron. Alleen de haren die genetisch zo zijn geprogrammeerd zijn gevoelig voor haaruitval. In de haren ( of beter: de haarwortel) wordt testosteron eerst omgezet in dihydrotestosteron (DHT) en dit leidt tot afremmen van de celdeling, inkrimpen van de haarwortel en uiteindelijk tot een blokkade in de haargroei. Het is dus niet zo dat de hoeveelheid testosteron bepalend is voor haaruitval en kaalheid. Het zijn de haren zelf ( de haarwortels) die extra gevoelig zijn voor het testosteron. Deze gevoeligheid is genetisch bepaald.

Lees ook:   'Bacteriën uit vagina te gebruiken als medicijn'

https://www.drsplinck.nl/testosteron-en-haaruitval-2/
Zo zie je maar weer.

https://jessevandervelde.com/mannelijke-kaalheid-tegengaan/

Gerelateerde artikelen

Back to top button