web analytics

Leukemiecluster nabij fabriek van Apple-leverancier en werknemers die vergiftigd zijn tijdens het maken van smartphones

De documentaire volgt de intieme reis van arbeidsmigrant Yi Yeting, een door benzeen vergiftigd slachtoffer en activist die het opneemt tegen de wereldwijde elektronische productie-industrie. Terwijl hij worstelt om de door zijn eigen werk veroorzaakte leukemie te overleven, brengt hij zijn strijd tegen benzeen vanuit zijn ziekenhuiskamer waar hij andere werknemers helpt, naar Silicon Valley en het internationale toneel. Tegen alle verwachtingen in confronteert Yi direct de belangen van het bedrijfsleven en de overheid, terwijl hij de mensen om hem heen kracht geeft en inspireert. “Who Pays the Price” onderzoekt de sociale verantwoordelijkheid van wereldwijde merken en de rol van consumenten bij het beïnvloeden van arbeidsnormen wereldwijd, terwijl het een diepgaande kijk biedt op liefde, familie, de Chinese cultuur en de mensen die alles opofferen om een ​​verschil te maken. Help alstublieft onze film te steunen: https://indiegogo.com/projects/who-pa…

 

Apple krijgt de laatste tijd veel kritiek vanwege ernstige en levensbedreigende problemen met sommige van hun producten. Het bedrijf is ook bekritiseerd vanwege zijn “kolossale e-waste tijdbom”.

Deze nieuwe documentaire werpt ook geen gunstig licht op Apple. Met dank aan Environmental Health Trust voor het hosten van de gratis vertoning van documentaire, Medeplichtig:

Environmental Health Trust lanceert zijn educatieve filmserie 2021 die begint op 5 mei met een vertoning en bespreking van de bekroonde documentaire “COMPLICIT”. De regisseur van de film Heather White zal zich na de vertoning bij EHT-oprichter Dr. Devra Davis voegen voor een online bespreking van de film.

COMPLICIT’ – een film die je moet bekijken voor middelbare scholen, hogescholen en gemeenschappen om te worstelen met de onzichtbare realiteit van de ‘vooruitgang’ van de 21e eeuw – volgt de strijd van Yi Yeting, een jonge Chinese scheepswerfarbeider die worstelt met beroepsmatige leukemie en probeert een vergoeding krijgen van zijn werkgever.

Lees ook:   Corona virus wel real?

Yi wil anderen helpen en begint te werken bij een non-profitorganisatie die werknemers helpt met beroepsziekten en verwondingen. Hij ontdekt tientallen arbeiders in zijn omgeving die vergiftigd zijn tijdens het maken van smartphones en een leukemiecluster in de buurt rond Apple’s hoofdleverancier Foxconn.

“Ik hoop dat kijkers na het bekijken van ‘COMPLICIT’ een gevoel zullen krijgen van een grotere verbondenheid met de werknemers die de apparaten maken waar wij consumenten niet zonder kunnen, en dat ze de risico’s begrijpen die verbonden zijn aan chemicaliën die tijdens hun productie worden gebruikt,” zei White in de aankondiging van de release van de film.

“Bij Environmental Health Trust hebben we het vaak over de effecten van draadloze technologie op individuele gebruikers. Deze film is belangrijk om te leren hoe het hele productieproces de veiligheid verkort in naam van een technologie die niemand eiste, maar waar iedereen nu aan verslaafd is, ”aldus Dr. Devra Davis, oprichter en president van Environmental Health Trust.

“Als we afhankelijk willen zijn van deze technologie, is het absoluut noodzakelijk dat informatie- en telecommunicatiebedrijven de gezondheid en het welzijn van hun werknemers en eindgebruikers ondersteunen. We moeten beter van ze eisen. “

Gerelateerde artikelen

Back to top button