25 januari 2022

 

Vis pangasius?

https://www.vetvrij.com/documentaire-over-panga-filet-uit-frankrijk.html

Ik moest de vis meenemen vandaag uit de winkel: Lekker vis! Vandaag at ik toch maar een stukje mee, ook al zei ik in de winkel dat ik niet hoefde en dat ze in Vietnam niet zo schoon waren, met vis enzo en voedsel,… maar tijdens het bakken ach, het rook wel lekker…maar ik ben niet zo voor vis eten!
Daarna kreeg ik toch last van een allergie! Prikkende tong en jeuk op mijn armen…
Gewoon onderhuids dus… is al even over, maar ik weet dan dat ik iets at dat niet oké was!

En ben ik nu al even misselijk…een vage misselijkheid dus.
Heel fijn, niet bepaald…maar als je dat linkje bekijkt denk je OMG!

Niet nogmaals die vis!

———————

Hier een aantal feiten over panga die het vermelden waard zijn:

1. Panga’s zijn besmet met hoge concentraties van giftige stoffen en bacteriën. (arseen, industrieel afvalwater en giftige en schadelijke bijproducten van de groeiende industriële sector, metaalverontreinigingen, polychloorbifenylen (PCB’s), DDT en de metabolieten (DDTs), aan chloor verwante verbindingen (CHLs), hexachloorcyclohexaan isomeren (HCHs), en hexachloorbenzeen (HCB)). De Mekong rivier is een van de meest vervuilde rivieren van de wereld en dit is juist de plek waar de panga’s worden gekweekt. Toch wordt panga nog steeds aangeboden door de supermarkten, en wordt gekocht door het grote publiek dat vaak niet weet dat ze een besmet visje in hun karretje leggen.

2. Panga’s zijn verpakt en bevroren in vervuild rivierwater.

3. Panga’s zijn (voor en het weglaten) verwoestend voor het milieu. Panga’s worden gekweekt in (in weglaten) Vietnam. Het voedsel dat de Panga te eten krijgt komt uit Peru (later meer hierover), hun hormonen (die worden geïnjecteerd in de vrouwelijke Panga’s) zijn afkomstig uit China. (later meer hierover)

4. Wat ook niet bekend is over panga is dat hun voeding bestaat uit dode visresten, gedroogd en gemalen in een bloem. Dit product is afkomstig uit Peru. Daarnaast krijgen de panga’s maniok (cassave) en residu van soja en granen. Het spreekt voor zich dat dit voedsel niet lijkt op wat ze eten in hun natuurlijke omgeving. Het lijkt een beetje op de wijze hoe de gekke koeien destijds werden gevoed (koeien werden gevoed met koeien, weet je nog?) De panga voermix is totaal niet-gereglementeerd dus er worden zeer waarschijnlijk nog een aantal andere schadelijke stoffen en hormonen in de mix gegooid. De panga’s groeien 4 keer sneller dan in de natuur… ja, wat zit er nu precies in hun voedsel? Panga’s worden geïnjecteerd met gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen!

Lees ook:   Plots krullen?

5. Panga’s worden dus geïnjecteerd met urine! – Geen idee hoe ze dit hebben ontdekt maar het is een feit dat als ze de panga injecteren met urine vol vrouwelijke hormonen afkomstig van de gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen, de vrouwelijke panga’s sneller groeien en de productie van hun eieren sneller verloopt (een Panga produceert ongeveer 500.000 eieren in één keer). Deze urine is afkomstig van een farmaceutisch bedrijf in China.

6. Je krijgt waar je voor betaalt. Laat je niet verleiden door de waanzinnig goedkope prijs van panga’s. Is het de moeite waard om je gezondheid op het spel te zetten?

7. Kopen van panga´s ondersteunt de gewetenloze, hebzuchtige bedrijven die zich geen zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van de mens. Ze zijn alleen bezorgd over de verkoop van zoveel mogelijk panga´s aan nietsvermoedende consumenten.

8. Het eten van pangafilet zal u ziek maken. Als (om redenen in 1. hierboven) u nog niet meteen ziek wordt (braken, diarree als gevolg van een ernstige voedselvergiftiging) dan kan ik u feliciteren: u heeft een ijzeren maag! Maar je hebt altijd nog een behoorlijke berg gif in je lichaam gekregen.

Nog een opmerking: als gevolg van het gigantische aanbod aan panga´s zal het zeker terechtkomen in andere voedingsmiddelen zoals: surimi (vis in die roze stickjes) en waarschijnlijk in dierenvoedsel. (Waarschuw uw honden en katten!)

Pangafilet die in Frankrijk in de supermarkt ligt is overigens ook in Nederland te vinden. Wil je een alternatief voor pangafilet, dan kun je het beste koolvis op het menu zetten.

ivm vlees ook interessant

https://www.scientanova.com/2004/07/05/426-wanneer-is-vlees-nou-bedorven/

Ik hoef die verpakte biefstuk in plastic niet van de ah!

Dat is ook geen biefstuk zit teveel spier in, witte draden kijk maar goed, vaak is het vlees grijzig…en men noemt dit dan bestorven vlees, oftewel een rottingsproces heeft plaatsgevonden!
Ja?
Lekker toch?
Niet bepaald…

Vlees dat ruikt naar roomboter?
Sorry wel oudere roomboter dan, niet de verse geur van roomboter!

Gehakt heeft die geur vaak, vooral van supermarkten…ulk!

Varkensvlees wat ik weinig eet, allergie als ik 3x per week varkensvlees nuttig… maar als ik die geur ruik van varken…
Schei maar uit dan eet ik liever niks…dat is dan berenvlees en zelfs de supermarkt verkoopt dit gewoon!

 

Gerelateerde berichten