web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

“Bijna de helft van de Nederlandse bevolking is chronisch ziek”

“Bijna de helft van de Nederlandse bevolking is chronisch ziek”
In Nederland wonen ongeveer 8 miljoen mensen met een chronische aandoening. Terwijl bij de corona uitbraak alles op alles wordt gezet om het aantal doden te beperken en kwetsbare groepen te beschermen, wordt er nauwelijks iets gedaan aan de oorzaak van deze grote groep kwetsbaren, aldus longarts Wanda de Kanter.

twee artsen in het ziekenhuis
Longartsen Wanda de Kanter (R) en Pauline Dekker .jpgANP
Deze groep chronisch zieken bestaat onder andere uit mensen met hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht, astma en COPD. Maar het gaat ook om mensen die kanker of beroertes hebben gehad en dit overleefd hebben, maar nog steeds kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld het coronavirus. Bij de coronapandemie wordt alles uit de kast getrokken om deze risicogroep te beschermen maar er gebeurt niets aan de onderliggende oorzaak.

‘Parasiet der Kwetsbaren’
Longarts Wanda de Kanter houdt in haar boek ‘Parasiet der Kwetsbaren’, een pleidooi voor een nieuw soort zorgstelsel om deze kwetsbare groep te beschermen tegen de tabaks-, fastfood- en alcoholindustrieën. “Elk jaar gaan er twintig tot dertigduizend mensen dood aan roken, tienduizend mensen aan overgewicht. Je ziet dat deze mensen een risicogroep vormen, maar niemand die iets doet aan die chronische epidemie.”

Dat moet anders: “De gezondheidszorg is nog altijd ingericht op het mannenlichaam”
Het begint al in de baarmoeder
In de podcast Frederique vraagt door vertelt de Kanter dat vijftig procent van de chronische ziekten komt door aangeleerd gedrag en dat begint al in de baarmoeder. Het maakt daarom heel veel uit of je een rokende of obese moeder hebt, welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en welk voedingspatroon je meekrijgt. Ook marketing door grote bedrijven speelt een grote rol. En als je uiteindelijk longkanker of diabetes krijgt, krijg jij de schuld en dat is oneerlijk: “Vrije markt, betekent niet vrij keuze. Wat je ziet is dat deze problemen zich vaak afspelen aan de onderkant van de samenleving. Daar is meer armoede, werkloosheid en andere ellende. En dat doet wat met je impulscontrole en je vermogen om naar de langere termijn te kijken. Armoede maakt dommer. Deze mensen beginnen met een achterstand, het herhaalt zich als een Griekse tragedie en ze krijgen er uiteindelijk zelf de schuld van.”

Lees ook eens:   Druivensap Dieet

Verkeerde partijen aan preventietafels
De Kanter vindt het onbegrijpelijk dat grote spelers uit de voedings- en drankindustrie mogen aanschuiven bij de zogenaamde preventietafels die door de overheid in het leven zijn geroepen om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken: “Als je over malaria gaat praten nodig je ook de malariamug niet uit, maar nu zit Unilever bij de obesitastafel en Heineken bij drankpreventietafel.” En de resultaten zijn er ook naar. Het aantal jongvolwassenen dat rookt is zelfs iets toegenomen de laatste jaren en het aantal mensen met overgewicht is nog net zo groot.

We hebben geen gezondheidszorg, we hebben ziekenzorg!
Ander zorgstelsel: mensen gezond houden!
De Kanter pleit voor een andere aanpak, een waarbij de zorg niet alleen beloond wordt om ziekte te bestrijden, maar ook om die te voorkomen. “Het hele Nederlandse zorgstelsel is gebaseerd op ziekte. We hebben geen gezondheidszorg, we hebben ziekenzorg, geen minister van volksgezondheid, maar een minister van ziekte. Er wordt niks gedaan om mensen gezond te houden. We maken van welvaartsziekten armoedeziekten. Nu krijgen we alleen maar geld als we iemand behandelen, maar er zou ook een financiële prikkel moeten zijn om mensen gezond te houden.

Bron

Laten we ons dan ook eens afvragen, waarom er zoveel chronisch ziek zijn, dankzij bv. de medicatie die zij krijgen van huisartsen i.p.v kijken naar de oorzaken van de ontstane ziekte.
Of misschien wel door voedsel dat vergiftigd is met allerlei chemicaliën, verkeerde giftige grondstoffen die ze op het land strooien, of de medicatie en hormonen die dieren krijgen, zodat ze sneller groeien en dik worden om geslacht te worden, wat doet dit met een mensenlichaam? De vaccinaties waarvan ontkend wordt wat dit doet op den duur met mensen.
De kleur, geur en smaak en zoetstoffen in onze voeding, kant en klare maaltijden.

Lees ook eens:   Talrijke sterfgevallen bij zuigelingen en kinderen na COVID-vaccinatie gerapporteerd volgens VAERS-gegevens

Grond zonder vitamines in de bodem, zodat wat er vanaf komt geen enkele voedingswaarde nog heeft.
Laten we ons eens afvragen waarom er zoveel mensen tekort aan vitamine D hebben sinds we geen levertraan meer innemen in de maanden met een r erin en dankzij de geoengineering en het dimmen van het zonlicht!!!!!
Of waarom wij een chemisch goedje op onze huid moeten smeren want huidkanker bv en wij sinds dat goedje er was tien jaar na dato plots huidkanker kregen…. en vergeet niet dat goedje voorkomt dat je gezonde vitamine d opneemt van de zon, zoals het hoort…zoals ik het zie en voel, is de mens alleen maar bezig elkaar kapot te maken om eraan te verdienen!

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥