web analytics
...
Politiek-Elite

Bill Gates waarschuwt voor volgende pandemie: “Tien keer zo erg”

Gates had kritiek op “vaccinatie-nationalisme” en onzorgvuldigheid bij het aanpakken van de pandemie. Hij waarschuwde ook dat mensen niet voorbereid zijn op de volgende pandemie. Deze pandemie is ernstig, maar een toekomstige pandemie kan “tien keer” zo erg zijn.

(Bij die man krijg je toch de rillingen over je lijf? En niet van genot ofzo hoor!)

Microsoft-oprichter Bill Gates ziet de wereld in een “erg moeilijke fase” en roept op tot een “eerlijke distributie” van vaccins ook naar arme landen. In een interview met de Süddeutsche Zeitung waarschuwde hij dat  COVID, net als aardbevingen en orkanen , nu deel uitmaakt van het nieuwe normaal.

“De vermoeidheid als gevolg van de economische beperkingen is in veel landen gigantisch. Godzijdank komen de vaccins nu uit, maar zelfs daar wordt iedereen uitgedaagd met logistiek en vraag”, aldus Bill Gates.

Het wetenschappelijke werk is fantastisch. De uitvinding van mRNA-vaccins, het geweldige werk van BioNTech met Pfizer, Moderna – dit zijn mijlpalen. “Maar een nationalistische opvatting helpt ons niet”, zei Gates. De vaccins moeten zo snel mogelijk worden verspreid onder gezondheidswerkers en ouderen “over de hele wereld”.

Gevraagd naar het exporteren van de vaccins, zei Gates dat landen vrij waren om te kiezen welk vaccin ze wilden gebruiken. Allereerst zijn er geen afhankelijkheden. Sommige van deze vaccins hebben een strikt regelgevingsproces doorlopen en andere niet, zei hij.

“Daarom zijn landen vrij om te beslissen of ze de gouden standaard willen voor veiligheid en effectiviteit of dat ze doorgaan zonder deze beveiliging. Als de levering van de gouden standaard is verzekerd, zal de beslissing gemakkelijk zijn”, zei Gates in de Süddeutsche Zeitung. . 

De beschermheer van de gezondheid beweerde dat in Rusland bijvoorbeeld de vraag naar hun eigen vaccin niet “super hoog” was. Zijn stichting werkte ook samen met Chinese bedrijven om betere informatie te krijgen over veiligheid en effectiviteit. 

Lees ook:   Putin een man!

Wat betreft de groeiende onrust onder mensen als gevolg van de Corona-maatregelen, zei Gates dat het geduld van de mensen absoluut “overwerkt” was. En dat geldt voor alle dimensies van ongelijkheid:

“Iedereen die in een klein appartement woont, die geen internet heeft, wiens school geen online lessen kan aanbieden. We hebben veel te scheppen om daar weg te komen. Zelfs in het beste geval duurt het bijna het hele jaar om te leven. opnieuw beginnen. “

Gates waarschuwde ook dat mensen niet voorbereid waren op de volgende pandemie. “Ik hoop dat het er over twee jaar anders uitziet. Vaccins, tests, medicijnen, epidemiologie, monitoring – er kan veel worden gedaan”, benadrukte de oprichter van Microsoft.

“Deze pandemie is ernstig, maar een toekomstige pandemie kan tien keer zo erg zijn. Er moet dus een mondiaal antwoord komen”, waarschuwde Gates.

In een ander gesprek met persbureau Reuters   op woensdag gaf Gates ook commentaar op zijn rol in ongebreidelde complottheorieën. “Geloven mensen dat soort dingen echt?”, Vroeg Gates, verwijzend naar de geruchten die de ronde deden onder “corona-ontkenners” dat hij mensen wilde “chippen” toen ze werden ingeënt. Hij zou nooit hebben geloofd dat hij zelf zo’n grote rol zou spelen in deze “echt slechte theorieën”.

Bron

Als jij iets zegt is het vaak bad news… dus,…
Ja, ja… en hm hm… en liever niet enzo…

Gerelateerde artikelen

Back to top button