web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Knoflook: een natuurlijk antibioticum in afkooksels, siropen en infusies

De farmaceutische industrie maakt verschillende geneesmiddelen van knoflook. Knoflooktinctuur en alcoholextract van knoflookbollen worden gebruikt voor intestinale atonie, om de processen van verrotting en fermentatie erin te onderdrukken, evenals bij atherosclerose en hypertensie.

Droog extract van knoflook is een onderdeel van allochol, dat wordt gebruikt bij acute ontstekingen van de lever en galblaas. Traditionele geneeskunde heeft knoflook altijd met grote eerbied behandeld.

Knoflookbouillon

Knoflookbouillon onderscheidt zich door het feit dat tijdens de bereiding minerale zouten worden bewaard en de meeste vluchtige stoffen worden vernietigd onder invloed van hoge temperaturen.

De bouillon wordt als volgt bereid. Sla een emaille braadpan of ander niet-oxiderend kookgerei in. Giet er 2 kopjes water in en zet op laag vuur. Zodra het water begint te koken, voeg je een theelepel gehakte knoflook toe aan het water. Na een korte kooktijd de bouillon laten trekken, zeven en gebruiken zoals aangegeven.

Je moet niet veel knoflookbouillon koken voor toekomstig gebruik: het is alleen vers goed. ondanks zijn vrij onschuldige uiterlijk is het een zeer krachtig medicijn, dus je moet niet meer dan een half glas consumeren, met een interval van 4-5 uur. Knoflookbouillon is onmisbaar bij allerlei soorten infecties, acute luchtweginfecties, ontstekingen.

Knoflook infusie

De infusie lijkt qua kenmerken op de bouillon, maar verschilt ervan in de bereidingswijze: de infusie wordt nooit gekookt.

Fijngehakte knoflookteentjes worden in een keramische of geëmailleerde schaal geplaatst, met kokend water gegoten, vervolgens goed afgedekt met een deksel en in een handdoek gewikkeld. Laat het brouwen, afkoelen, filteren en gebruiken zoals aangegeven.

Bij het bereiden van infusies is water van groot belang: het is het beste om goed, lente, ontdooid, in extreme gevallen gedestilleerd water te gebruiken. De infusie houdt vluchtige stoffen beter vast dan het afkooksel. Het kan in alle bovengenoemde gevallen worden gebruikt, inclusief de bereiding van een oplossing voor het reinigen van klysma’s.

Lees ook:   Vaccinaties, wees maar fijn een watje!

Knoflook tinctuur

De tinctuur verschilt van de infusie doordat het wodka of alcohol als hoofdbestanddeel gebruikt . Knoflooktinctuur wordt al lang gebruikt in de volksgeneeskunde. Dit is echt een universele remedie: veel genezers en dorpsgenezers namen er gewillig hun toevlucht tot.

Om een ​​goed medicijn te krijgen, moet u aan verschillende voorwaarden voldoen :

  1. Knoflook moet vers, groot en met grote witte teentjes zijn.
  2. Wodka voor tinctuur mag geen onzuiverheden bevatten, het is het beste om medische alcohol te gebruiken die is verdund tot de vereiste verhouding.
  3. De fles moet van donker glas zijn, droog en schoon; voordat de tinctuur wordt bereid, moet deze enigszins worden verwarmd. Pak een goed geslepen kurk op.
  4. Deskundigen adviseren om de bereiding van de tinctuur op zich te nemen, controlerend met de maankalender: de meest geschikte tijd is de fase van de nieuwe maan. Wacht tot de maan vol wordt – tegen die tijd is de tinctuur volledig “rijp”.
Knoflook tinctuur

Giet dus een kop gepelde en grof gehakte knoflook in een voorbereide fles van een halve liter. Schenk twee glazen wodka over de knoflook en laat het trekken voor een periode van vroeg tot volle maan. Schud de fles twee keer per dag – ’s morgens en’ s avonds. Na de aangegeven periode alles grondig filteren en op een koele plaats zetten. Knoflooktinctuur wordt ingenomen met 10-15 druppels per afspraak, ’s ochtends en voor het slapengaan.

Knoflook extract

Het extract verschilt van de tinctuur in de concentratie van de stof, hoewel hun bereiding op dezelfde principes is gebaseerd. Er wordt echter aangenomen dat het extract ongeveer 10 keer sterker is dan de tinctuur . Het is moeilijk om thuis en zonder speciale apparatuur een volwaardig extract te bereiden, dus we zullen ons beperken tot de meest algemene aanbevelingen.

Lees ook:   Aan bloed al snel te zien of iemand erg ziek gaat worden door een coronabesmetting

Er zijn twee manieren om het extract te bereiden – koud en warm. Heet kan alleen in een industriële omgeving. Wat de kou betreft, deze is gebaseerd op langdurige chemische processen en wordt uitgevoerd bij een verlaagde temperatuur. Dat is begrijpelijk: bij een lage verwerkingstemperatuur blijft de maximale hoeveelheid vitamines, etherische oliën en andere vluchtige stoffen behouden.

Zorg allereerst voor een paar kilo knoflook en ongeveer twee liter sterke, pure wodka. Nadat je alle knoflook hebt gepeld en fijngehakt, doe je deze in een niet-oxiderende bak met een klein kraantje onderaan. Plaats een dik gaas op de bodem van de container zodat het ongeveer 1 cm boven het niveau van de kraan komt. Leg een kwart van de gepelde en gehakte knoflook op het gaas. Giet de wodka over de knoflook, dek zo goed mogelijk af en zet ongeveer een week in de kou.

Voeg na de aangegeven periode het tweede kwart van de knoflook toe, na nog een week – het derde en op dezelfde manier – het vierde. Na ongeveer twee weken vanaf het begin van de verwerking via de kraan, kunt u een kleine hoeveelheid van het halffabrikaat ophalen. De vloeistof moet olieachtig en geelachtig zijn. Voeg net zoveel wodka toe als je de substantie weghaalt. De extractopbrengst is niet meer dan het 10e deel van de oorspronkelijke hoeveelheid wodka. Filter meerdere keren en laat goed staan.

De industriële bereiding van het extract omvat verdere zuiveringsstadia, maar thuis kunt u zich beperken tot de verkregen.

Onthoud: je hebt de sterkste stof in je handen, dus je moet deze met uiterste voorzichtigheid gebruiken. Overschrijd niet meer dan 6-8 druppels per keer. Het extract wordt ingenomen met warme melk of een half kopje natuurlijk groentesap. Dit extract kan de meeste virussen aan.

Knoflooksiroop

Knoflooksiroop is een geweldige remedie voor kinderen die gewoonlijk terughoudend zijn met het nemen van knoflookpreparaten. Het is vooral geïndiceerd voor hoest, laryngitis, ziekten van de nasopharynx. Hier is een van de recepten voor het maken van een goede knoflooksiroop, aanbevolen door de beroemde Dr. Heinerman.

Doe een half kopje gepelde en fijngehakte knoflook in een geëmailleerde pan en bedek met verse donkere honing of melasse van goede kwaliteit. Zet op vuur en verwarm zachtjes op laag vuur tot alle knoflook is opgelost in de siroop. Bedek vervolgens de pan en verwarm opnieuw, zorg ervoor dat de siroop niet verbrandt. Haal van het vuur tot het afgekoeld is – filter en bewaar in de koelkast.

Dosis: voor kleine kinderen – 1 theelepel, voor volwassenen – 1 eetlepel. Neem elk uur.

Lees ook:   Druivensap Dieet


Читайте больше наBron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥