25 januari 2022

 

Wetenschappers uit de Verenigde Staten ontwikkelen kunstmatige lymfeklieren om kanker te bestrijden

Wetenschappers uit de Verenigde Staten ontwikkelen kunstmatige lymfeklieren om kanker te bestrijden

Volgens Pora.Ru wordt in de Verenigde Staten een kunstmatige lymfeklier ontwikkeld om kanker te bestrijden. Amerikaanse wetenschappers hebben al een prototype van zo’n lymfeknoop gemaakt, gemaakt van hydrogel. Zijn eerste tests inspireren optimisme en laten goede vooruitzichten zien.

Eerder analyseerden experts de eigenschappen van verschillende soorten hydrogels om die te identificeren die een gunstige omgeving kunnen worden voor de ontwikkeling van lymfocyten. Het bleek dat de omstandigheden een milde omgeving opleverden.

Eerst werden verschillende cellen in zachte hydrogels geplaatst en na zeven dagen overschreed hun aantal 150 duizend. Ter vergelijking: de gebruikelijke methoden om cellen te laten groeien voor dezelfde zeven dagen zouden slechts 20 duizend opleveren.

De volgende stap was experimenten met muizen. Wetenschappers hebben ontdekt dat bij dieren die werden behandeld met lymfocyten die op een kunstmatige lymfeklier werden gekweekt, de tumoren in een stabiele toestand kwamen en niet meer groeiden. Knaagdieren leefden tot 40 dagen. Andere muizen die werden behandeld met lymfocyten gekweekt met standaardmethoden hadden progressieve tumoren en overleefden slechts 30 dagen.

Het creëren van volwaardige kunstmatige lymfeklieren is de volgende fase in het werk van onderzoekers. Dit is erg belangrijk voor de behandeling van oncologie, aangezien immunotherapie tegenwoordig een van de meest effectieve methoden is. De nodige cellen in grote hoeveelheden en in korte tijd zullen helpen bij het laten groeien van kunstmatige lymfeklieren.

https://www.ecosever.ru/news/20917.html

Lees ook:   Nieuwste fitnesstrend

Gerelateerde berichten