web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Alternatieven voor antibiotica

Oftentimes, the world’s best medications are not the ones developed in labs, but the ones made by Mother Nature. If you would like to avoid the harmful side-effects of antibiotics or are concerned about a day when these antibiotics aren't available, consider trying these herbal alternatives. #herbalmedicine #naturalmedicine #naturalliving #medicinalherbs #survivalantibioticsVoor als antibiotica niet beschikbaar is. Of als je dat liever niet wilt gebruiken. In dat geval kunt u deze alternatieven proberen, maar er is geen 100% garantie dat ze zullen werken. Maar het is te proberen.

Vaak zijn ’s werelds beste medicijnen niet degene die zijn ontwikkeld in laboratoria, maar eerder die gemaakt door Moeder Natuur. Duizenden jaren heeft de mensheid vertrouwd op verschillende kruiden om een ​​breed scala van aandoeningen te behandelen.

Hoewel de komst van antibiotica de populariteit van deze kruidenalternatieven drastisch heeft verminderd, blijven ze nog steeds effectief en worden ze steeds populairder omdat veel ziekten resistent zijn geworden tegen antibiotica.

Vaak zijn ’s werelds beste medicijnen niet datgeen die zijn ontwikkeld in laboratoria, maar eerder die gemaakt zijn door Moeder Natuur zelf.

Duizenden jaren heeft de mensheid vertrouwd op verschillende kruiden om een ​​breed scala van aandoeningen te behandelen.

Hoewel de komst van antibiotica de populariteit van deze kruidenalternatieven drastisch heeft verminderd, blijven ze nog steeds effectief en worden ze steeds populairder omdat veel ziekten resistent zijn geworden tegen antibiotica.

Ps gebruik wel antibiotia als een arts dat voorschrijft!
Dit is enkel ter voorkoming van ziek worden e.d.

1. Oregano

Oregano – of meer specifiek de sterk geconcentreerde olie van oregano – is een uitstekend antibioticum. Het werkzame bestanddeel, carvacrol, vertoont krachtige microbiële eigenschappen.

Het beste van alles is dat olie van oregano zich specifiek richt op vreemde, schadelijke microben, waardoor de natuurlijke, heilzame microben in je lichaam intact blijven en het moedigt antibioticaresistentie niet aan zoals veel antibiotica.

Om ervoor te zorgen dat je olie van oregano werkt zoals bedoeld, wil je olie van oregano gebruiken die een carvacrol-gehalte van ten minste 70% heeft .

Oregano olie moet bij het eerste optreden van de symptomen oraal worden ingenomen. Wanneer het op deze manier wordt ingenomen, kan oregano worden gebruikt om de ernst van verkoudheid en griep aanzienlijk te verminderen.

2. Echinacea

Echinacea wordt al lang gebruikt om open wonden te behandelen om een ​​snellere genezing te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat de wond niet geïnfecteerd raakt. Tegenwoordig wordt echinacea echter meestal oraal ingenomen om verkoudheid en griep te behandelen.

In tegenstelling tot sommige kruidenantibiotica, heeft echinacea het vermogen getoond om enkele van de dodelijkste vormen van bacteriën te vernietigen, inclusief de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor MRSA, staphylococcus aureus.

Echinacea was ooit een van de meest gebruikte natuurlijke antibiotica in de Verenigde Staten. Toen farmaceutische bedrijven in het midden van de 20e eeuw begonnen met het ontwikkelen van antibiotica, viel het kruid enigszins uit de gratie.

Lees ook eens:   J&J Zonnebrandcremes teruggeroepen wegens kankerverwekkende ingredienten 

Nu echter veel microben resistentie tegen antibiotica beginnen te ontwikkelen, wordt echinacea weer populair, vooral echinacea-extract .

3. Neem

Neem is een olie geoogst uit de Neemboom die groeit in India, en het werd gebruikt als een antibioticum voor meer dan 2.000 jaar. Neem wordt meestal lokaal toegepast om bacteriële huidinfecties, waaronder acne en dermatitis, te bestrijden. Echter, neem kan ook gedurende korte tijd in kleine hoeveelheden oraal worden ingenomen om interne infecties te bestrijden.

Het is echter belangrijk op te merken dat langdurig oraal gebruik van neem of het nemen van hoge doses neem in één keer te zwaar is voor uw lever en nieren en kan leiden tot schade. In de meeste gevallen wordt neem het best gebruikt als een topisch antibioticum voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen.

Een voordeel dat Neem heeft over veel kruiden-antibiotica is dat het goed is onderzocht. Medische onderzoekers in India hebben Neem, intens onderzocht en hebben bewezen dat het effectief is voor de behandeling van een breed scala van aandoeningen. In feite was er zelfs in de Verenigde Staten een medicijn met Neem als behandeling tegen aids gepatenteerd.

4. Tijm

Tijmblad en tijmolie zijn beide effectieve natuurlijke antibiotica, dankzij een verbinding die bekend staat als thymol. Thymol is een antimicrobieel, schimmelwerend en antiprotozoair middel, waardoor tijm een ​​effectieve behandeling is voor een breed scala van infecties.

Tijm is ook een van de sterkste antioxidanten die tegenwoordig bekend is, waardoor het je immuunsysteem kan stimuleren, zodat je beter in staat bent om infecties te bestrijden .

5. Gemberwortel

Volgens een studie , is gember een effectief antibacterieel middel dat kan worden gebruikt om een ​​aantal infecties te behandelen. Omdat gember een sterke ontstekingsremmer is, is het vooral nuttig voor de behandeling van ontstekingsziekten zoals pneumonie, jicht en reumatoïde artritis.

Gember heeft ook het vermogen getoond om effectief te zijn bij het behandelen van gastrische infecties zoals bacteriële diarree. Het beste van alles is dat gember niet alleen in staat is om de microben die deze infecties veroorzaken te doden, het is ook effectief bij de behandeling van de symptomen en helpt misselijkheid en ontsteking te verzachten.

Gemberwortel kan aan veel gerechten worden toegevoegd, of u kunt een gembersupplement nemen voor een krachtigere dosering.

6. Pepermunt

Pepermuntolie vertoont sterke antimicrobiële eigenschappen en kan plaatselijk worden toegediend of oraal worden ingenomen om een ​​breed scala van aandoeningen te behandelen. Wanneer plaatselijk aangebracht, is pepermuntolie ideaal voor het behandelen van infecties van de huid, zoals acne en dermatitis.

Lees ook eens:   Botox en naalden in je gezicht

Oraal ingenomen, kan pepermuntolie een breed scala aan infecties behandelen en is vooral effectief bij het behandelen van gastrische infecties dankzij het vermogen om misselijkheid te bestrijden.

Pepermuntolie kan zelfs worden gebruikt om koliek bij kinderen te behandelen en uit medisch onderzoek is gebleken dat het net zo effectief is bij het behandelen van koliek als het vaak voorgeschreven medicijn Simethione zonder de ongewenste bijwerkingen.

Naast al deze voordelen vertoont pepermunt ook natuurlijke koelingseigenschappen. Als je ooit het verkoelende effect van pepermuntgom of ademmuntjes hebt gevoeld, heb je deze eigenschappen uit de eerste hand meegemaakt. Het verkoelende effect van pepermunt maakt het een uitstekend koortsverlagend middel, waarmee je een van de ergste symptomen van verkoudheid en griep kunt behandelen en tegelijkertijd de ziekte zelf kunt doden.

Dit is de reden waarom essentiële pepermuntolie zo populair is.
Werkt ook bij een verstopte neus door etherische olie op je neusvleugels aan te brengen, niet mee in de zon aub.

7. Lavendel

Essentiële olie van lavendel is een van de meest effectieve actuele antiseptica die tegenwoordig beschikbaar is. Wanneer aangebracht op snijwonden en krassen, is het in staat om de groei van nieuwe huid te vergemakkelijken, littekens te verminderen en te voorkomen dat de wond wordt geïnfecteerd.

In feite zijn de antimicrobiële eigenschappen van lavendel zo effectief dat essentiële lavendelolie het vermogen heeft getoond om stafylokokkeninfectie te behandelen.

Zoals een aantal andere genoemde etherische oliën, is het lavendel ook zeer geschikt voor het doden van de microben die acne en andere huidaandoeningen veroorzaken. Essentiële olie van lavendel wordt ook vaak gebruikt om oorinfecties te behandelen en is zacht genoeg dat het kan worden gebruikt om deze infecties bij kinderen te behandelen.

En dankzij de kalmerende effecten kan het zelfs helpen om ’s nachts in slaap te vallen.

8.. Vlierbessen

Vloeibaar vlierbessenextract is aantoonbaar het meest effectieve natuurlijke antibioticum voor de behandeling van de griep. In feite is gedocumenteerd dat vlierbes ongeveer 150 jaar geleden uitgebreid werd gebruikt tijdens een ernstige influenza-uitbraak om ontelbare levens in de Verenigde Staten te redden.

Vloeibaar vlierbessenextract moet oraal worden ingenomen wanneer u voor het eerst symptomen van verkoudheid of griep begint te vertonen. Hoewel het niet zal voorkomen dat u helemaal met de ziekte te maken krijgt, zal het de ernst ervan drastisch verminderen, wat leidt tot mildere symptomen en een kortere duur van de ziekte.

Lees ook eens:   Artsen verbijsterd: Honderden kinderen gediagnosticeerd met ‘kinderdementie’

Naast vloeibaar vlierbes extract , een veel voorkomende vorm van vlierbes die wordt gebruikt als een antibioticum vlier zuigtabletten. Deze zuigtabletten worden vaak ook gecombineerd met zink, die in combinatie met vlierbessen de kou en griep bestrijden.
(Vreemd de keelsnoepjes ooit, met zink zijn verdwenen uit de schappen! Werkten goed tegen griep en verkoudheid)

9. Kaneel

Veel meer dan een geweldige smaak, is kaneel zo’n effectief natuurlijk antibioticum dat het zelfs in staat is om E.Coli te doden – een gevaarlijke, moeilijk te behandelen microbe die de oorzaak is van verschillende ernstige ziekten. Kaneel is zelfs een “dodelijk” natuurlijk antibioticum genoemd, dankzij de effectiviteit van het doden van ongewenste bacteriën.

Naast de antibacteriële eigenschappen is kaneel ook een sterke antioxidant, werkend om je immuunsysteem te versterken, zodat het beter in staat is om ziektes te bestrijden . Om de meest antibiotische voordelen van kaneel te krijgen, wil je een zuiver, echt Ceylon kaneel supplement gebruiken .

Een van de meest effectieve toepassingen van kaneel is het bestrijden van schimmelinfecties zoals voetschimmel. Het is aangetoond dat het aanbrengen van kaneelschorsolie op het getroffen gebied een uitstekende manier is om deze schimmelinfecties te behandelen.

10. Knoflook

Knoflook is meer een groente en een kruid, maar het is zo effectief  en in plaats van op nr 11 zou deze op 1 moeten staan. Al duizenden jaren is knoflook een natuurlijke antibioticum geweest. Het werd zelfs gebruikt om de pest af te weren in de 17e eeuw.

Het belangrijkste actieve ingrediënt dat knoflook zijn antibioticum, antimicrobiële en antivirale eigenschappen geeft, is allicine – een stof waarvan bekend is dat deze onvriendelijke bacteriën doodt. Daarnaast bevat knoflook ook veel natuurlijke antioxidanten die het een aantal belangrijke immuunsysteem-versterkende voordelen geven.

Voordat farmaceutische antibiotica na de Tweede Wereldoorlog in populariteit aankwamen, was knoflook een van de meest voorgeschreven natuurlijke antibiotica voor de behandeling van een breed scala aan ziekten. Knoflookolie kan in het oor worden aangebracht om oorontstekingen te behandelen, rauw te eten om verkoudheden en andere inwendige infecties te behandelen, of op de huid te worden aangebracht om steenpuisten, poison ivy en gif eiken huiduitslag te behandelen.

(Hm we eten hier bijna dagelijks knoflook en rode uien tijdens en in de maaltijd verwerkt.)

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥