web analytics

Knoflook – een natuurlijk antibioticum

Knoflook – een natuurlijk antibioticum

Stilleven met rode knoflook.

Knoflook is een van de meest noodzakelijke voedingsmiddelen in ons leven. Het geeft vlees en groenten een onvergetelijke smaak en een delicaat aroma, voegt een vleugje verfijning toe waarvoor we bereid zijn veel geld te betalen in een restaurant. Het is echter geen geheim dat knoflook ook een uitstekend medicijn is, een antibioticum dat door de natuur is gemaakt.

De samenstelling en eigenschappen van knoflook

Knoflook bevat zwavelverbindingen, een daarvan is allicine. Hij is verantwoordelijk voor de onaangename geur die optreedt wanneer we knoflook pletten of kauwen, evenals vele vitamines en mineralen die nodig zijn voor de normale werking van ons lichaam. Dus, in knoflook zit mangaan, selenium, vitamine B6 en C, vezels, calcium, koper, kalium, waardoor onze gezondheid wordt versterkt. De eerste reden waarom je elke dag knoflook moet eten, is de ondersteuning van immuniteit.

Dankzij knoflook werkt de immuniteit bovendien beter, wat betekent dat we minder ziek zijn. Natuurlijk zijn er onder experts degenen die weinig vertrouwen hebben in de kracht van knoflook, maar bij een verkoudheid herinneren veel mensen zich deze prachtige groente.

De tweede reden is een daling van de bloeddruk. Vier teentjes knoflook per dag wordt geadviseerd om vierentwintig weken te eten om de bloeddruk te verlagen en hypertensie te vergeten. Het is bewezen dat knoflook hoge bloeddruk bestrijdt, niet slechter dan medicijnen.

Het is ook noodzakelijk om elke dag knoflook te eten voor degenen met een hoog niveau van “slechte” cholesterol in het bloed. Om je gezondheid grondig te verbeteren, moeten vier teentjes knoflook gedurende acht weken worden geconsumeerd.

Lees ook:   Amerika flipt om mazelen!

Knoflook worstelt ook met de ontwikkeling van dementie, de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen die oudere mensen vaak ervaren. Voor atleten is het handig om een ​​teentje knoflook te eten na zware fysieke training om vermoeidheid te voorkomen.

Mannen moeten knoflook consumeren om het risico op prostaatkanker te verlagen. Studies uitgevoerd door Chinese wetenschappers hebben aangetoond dat mannen die knoflook eten 50% minder kans hebben om ziek te worden dan mensen die supergezonde groenten verwaarlozen.

Contra

Sommige mensen moeten echter voorzichtig zijn met knoflook. Bijvoorbeeld, degenen met bloedstollingsproblemen (omdat verse knoflook meestal het bloed dunner maakt waardoor men langer kan bloeden), of degenen die last hebben van spijsverteringsproblemen. Als een persoon lijdt aan lage bloeddruk, mag hij geen knoflook in grote hoeveelheden eten.


Nu bij een teveel wordt je dizzy en erg slaperig en moe… bloeddruk verlaagt dan zo sterk nml.

Wij eten eigenlijk dagelijks knoflook hoe dan ook.

Een dag zonder knoflook is een dag niet geleefd! 🙂

Mijn oma at het elke avond voor het slapen gaan, 1 teentje, in kleine stukjes op 2 beschuiten met wat roomboter.

Erg lekker!
Ze sliep goed en was gezond.

Ze werd 89!
Bij een aankomende griep of verkoudheid, neem ik het ook nog wel eens (Als in extra).
Vind het nog steeds lekker. 🙂

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button