web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Universeel griepvaccin stap dichterbij

Universeel griepvaccin stap dichterbij

Onderzoekers zijn naar eigen zeggen een stap dichterbij een vaccinatie voor levenslange bescherming tegen élke vorm van griep. Twee verschillende Amerikaanse onderzoeksteams hebben met succes het onderdeel van het griepvirus aangepakt dat niet muteert, schrijft de BBC.
Het lastige van bestaande griepvaccins is dat ze maar beperkt werkzaam zijn omdat griepvirussen steeds muteren. Voor elk virus is daarom een ander vaccin nodig en dus ieder jaar een nieuw soort griepprik. Testen op dieren laten zien dat het nieuwe vaccin werkt tegen een deel van het virus dat juist zeer constant is. De prik zou beschermen tegen alle griepvirussen, waaronder de vogelgriep.

‘Mooie resultaten’
Professor John Oxford, griepexpert aan de University of London, is in zijn nopjes. “Dit is een grote sprong voorwaarts. Er zijn mooie resultaten behaald bij dieren. Niet alleen bij muizen, maar ook bij fretten en apen.”
De komende jaren gaat het onderzoeksteam verder om de werking bij apen te verbeteren en om te testen of het universele vaccin veilig is voor mensen. Het onderzoek zal zich uispreiden over meerdere winters. De introductie van zo’n vaccin kan daarom nog wel een jaar of tien op zich laten wachten.
De bevindingen van de Amerikaanse onderzoekers zijn gepubliceerd in het Science Journal and Nature Medicine.

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/24409997/__Universeel_griepvaccin_stap_dichterbij__.html

Jaja natuurlijk, wist je dat griepvirussen altijd muteren? Griep moet je uitzieken! Die rust moet je mogen krijgen!

Ze willen persé de mensheid een prik in de reet geven…wat zit er in die zg gezonde cocktails? Neem er lekker zelf eentje onderzoekers!

Lees ook:   Hooikoorts en hoe gatie?

Het doet mij altijd een beetje denken aan huisdieren, toen ik 9 was dacht ik, wat vreemd vroeger werden huisdieren veel ouder!
Dus dan ging ik over zoiets flink aan het nadenken!
Aangezien dierenartsen altijd zeiden, dieren mogen alleen hun eigen voer krijgen!
Dacht ik; misschien zit er iets in het voedsel van die beesten tegenwoordig, waardoor ze sneller doodgaan, zodat het overschot huisdieren ook vanzelf opgelost wordt…kijk dan ben je nog maar 9 jaar oud hé?
🙂 ja ik weet het ik had de politiek enzo in moeten gaan of ik had arts moeten worden!
Helaas…gemiste kans!
Ben nu gewoon een Artist!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥