web analytics

Vitamine D beter tegen te hoge bloeddruk dan medicijnen

vitamine-d
Last van een te hoge bloeddruk, maar geen zin om uren bij je dokter in de wachtzaal te zitten? Dan heb je geluk, want een Deense studie heeft aangetoond dat vitamine D supplementen even goed werken tegen een te hoge bloeddruk dan de medicijnen die je arts voorschrijft, en daarom ook gezonder voor je zijn.
Voor hun onderzoek gaven de Deense wetenschappers gedurende twintig weken vitamine D supplementen aan 112 Denen die last hebben van een te hoge bloeddruk. Voor de start van het onderzoek hadden de wetenschappers bij 92 van de 112 deelnemers immers een bijzonder lage waarde vitamine D vastgesteld.
Dalende bloeddruk
Na het experiment zagen de onderzoekers een enorm verschil in de gezondheidstoestand van de patiënten die supplementen hadden gekregen tegenover diegenen die slechts een placebo hadden gekregen. Zo was bij de patiënten die vitamine D kregen toegediend zowel de bloeddruk rond het hart als die rond de hoofdslagader aanzienlijk afgenomen.
“De meerderheid van de Europeanen heeft blijkbaar een tekort aan vitamine D in zijn lichaam, waardoor velen onder hen ook last hebben van een te hoge bloeddruk”, legt onderzoeksleider dokter Thomas Larsen uit. “De resultaten van ons onderzoek tonen aan dat patiënten met een gebrek aan vitamine D hun bloeddruk in toom kunnen houden door supplementen in te nemen”, gaat Larsen verder.
Naast voedingssupplementen kunnen mensen ook vitamine D halen uit voeding als vis, eieren en zuivelproducten. We vangen ook automatisch vitamine D op wanneer we onze huid blootstellen aan de zon.

 

https://www.happynews.nl/2012/04/26/vitamine-d-beter-tegen-te-hoge-bloeddruk-dan-medicijnen/

Lees ook:   Onderzoekers hebben een ontdekking gedaan die mogelijk zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor de meest voorkomende kanker bij kinderen: acute lymfatische leukemie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button