...

01 december 2021

 

Napoleons leger stierf … aan stralingsziekte?

Napoleons leger stierf … aan stralingsziekte?

Jacques-Louis David -Napoleon Crossing the Alps (detail)

De redenen voor de beroemde Moskou-brand van 1812 werden met tegenzin besproken. Voor Russen was het feit dat ze de oude hoofdstad overgaven om de Napoleontische troepen te verwijten buitengewoon onaangenaam, en een extra herinnering was niet welkom.

Voor de Fransen was het overgeven aan het vuur van een grote stad echter ook een schandelijke gebeurtenis, onverenigbaar met de rol van de geavanceerde beschaafde natie, die zij zichzelf beschouwden. En er waren weinig getuigen van het vuur die duidelijk en gedetailleerd over het incident konden vertellen: Moskovieten, vooral de ontwikkelde klassen, verlieten de stad, veel indringers stierven tijdens de roemloze ontsnapping uit Rusland.

Drie versies overheersen: Moskou werd opzettelijk verbrand door de Fransen; Moskou werd opzettelijk verbrand door Russische patriotten; Moskou vatte vlam door de onvoorzichtige houding van zowel de indringers als de resterende extreem kleine bevolking. In de roman ‘Oorlog en vrede’ kwam Leo Tolstoy, na de mogelijke versies te hebben onderzocht, tot de conclusie: Moskou kon het niet helpen, maar verbranden, omdat, bij gebrek aan een vaste orde, elke, zelfs lichte ontsteking een stadsbrand bedreigt.

Een recente vondst stelt ons in staat een nieuwe, volledig onverwachte veronderstelling te maken.
Een paar jaar geleden verwierf een Moskou-functionaris een verwaarloosd landgoed in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Toulon. Nadat hij eigenaar was geworden, begon hij een oud herenhuis te repareren en, in voorbereiding op meubels voor restauratie, vond hij in een van de geheime laden van zijn bureau een dagboek van een zekere Charles Artois, luitenant van het Napoleontische leger. Het dagboek beschreef de gebeurtenissen in Moskou en de details van de terugkeer van het leger uit Rusland. Nu ondergaat het manuscript een reeks onderzoeken, maar dankzij de hoffelijkheid van de eigenaar was het mogelijk om passages te leren kennen.
“Ik stond op de binnenplaats van een groot Russisch huis. Een lage zon overspoelde Moskou met gouden licht. Plots lichtte de tweede zon op, helder, wit, oogverblindend. Het bevond zich twintig graden boven de eerste, waar, en scheen niet langer dan vijf seconden, maar het gezicht van Paul Berger was verschroeid rustend op het balkon.

Napoleon doorkruist de Franse Alpen bij de Sint Bernard pas, Jacques-Louis David (1800-1801)

De muren en het dak van het huis begonnen te roken. Ik beval de soldaten tientallen emmers water op het dak te gieten en alleen dankzij deze maatregelen wisten ze het landgoed te redden. In andere landgoederen, dichter bij de nieuw geslagen luminary, “vuren. Het was deze mysterieuze uitbarsting van de hemel die het vreselijke vuur veroorzaakte dat Moskou verwoestte.”
Een merkwaardige beschrijving van de vlucht van Napoleontische troepen uit Rusland. Zoals u weet, trokken de Fransen zich terug (in feite was de samenstelling van het leger van Napoleon multinationaal, in feite waren de Fransen een minderheid daarin) langs de verwoeste Smolensk-weg. Het gebrek aan voedsel en voer, het gebrek aan winteruniformen veranderde het eens zo machtige leger in een menigte van wanhopige, stervende mensen. Maar zijn het alleen “General Frost” en “General Hunger” die zich schuldig maken aan tegenslagen die het leger zijn overkomen? “Branden gaan nog steeds door. Het landgoed waar we gehuisvest zijn, heeft het overleefd, maar gelukkig hadden we een nieuw ongeluk. Rot water, voedselonthouding of een andere reden, maar al onze mensen lijden aan ernstige bloederige diarree. Zwakte in alle leden, duizeligheid , misselijkheid veranderen in ontembare braken voegen ongeluk toe. En we zijn niet alleen in deze situatie – alle bataljons van ons regiment, alle regimenten in Moskou. Artsen vermoeden dysenterie of cholera en bevelen aan dat ze de onherbergzame stad zo snel mogelijk verlaten. Pierre Duroy was net aangekomen. Zijn detachement staat tien kilometer van de buitenpost van Moskou, iedereen is gezond en opgewekt, maar de Russische partizanen zijn verontrustend. Toen hij onze betreurenswaardige toestand zag, keerde hij zich onmiddellijk terug, bang om de infectie op te lopen. ”

Een week later merkt de luitenant op: “Haar begon uit te vallen. Ik deelde deze droevige ontdekking met Zhirden, maar hij heeft dezelfde problemen. Ik ben bang dat binnenkort ons hele detachement – laten we zeggen dat het detachement, het hele regiment – een kaal regiment wordt.”
“Veel paarden zijn ernstig ziek, wat dierenartsen verbijstert. Net als de tweebenige genezers, beweren ze dat de hele oorzaak kwaadaardige miasmen zijn opgelost in de lucht van Moskou.” “Eindelijk is de beslissing genomen: we verlaten Moskou. We vertrekken, hebben niets bereikt, getroffen door ziekte, verzwakt, zwak, machteloos. Gewoon hopen dat ons geboorteland Frankrijk moed geeft, anders zouden we liever gewoon op de grond liggen en sterven – onze toestand is zo slecht” .

De pagina’s die de Franse terugreis beschrijven zijn moeilijk en treurig: het Artois-team verloor dagelijks mensen, maar niet in gevechten – ze konden niet vechten, maar door zwakte en uitputting veroorzaakt door een mysterieuze ziekte. Zelfs de magere voorzieningen die je kon krijgen, gingen niet door, ze konden het gewoon niet verwerken. De soldaten waren bedekt met zweren en zweren. Zowel mensen als paarden stierven. De eenheden die Moskou niet binnengingen, maar hun gelederen wegsmolten, vochten tegen de Russen, terwijl het Russische leger alleen maar sterker werd.

Het grootste deel van het Napoleontische leger stierf in de uitgestrektheid van Rusland. De ziekte van Charles Artois gehandicapt gemaakt. Onmiddellijk na zijn terugkeer naar Frankrijk ontving hij ontslag, maar leefde niet lang en stierf op de leeftijd van tweeëndertig jaar zonder kinderen.

De nieuwe eigenaar van het landgoed (onder andere een kandidaat voor fysische en wiskundige wetenschappen), na het manuscript te hebben gelezen en met deskundigen te hebben geraadpleegd, suggereerde: het leger dat Moskou in 1812 bezette werd onderworpen aan een nucleaire aanval! Lichte straling veroorzaakte brand en doordringende straling – acute stralingsziekte die het leger verlamde.
Maar waar kwam de nucleaire bom in die dagen vandaan? Ten eerste kan de oorzaak van de explosie geen bom zijn, maar een meteoriet die uit antimaterie valt. De theoretische waarschijnlijkheid van een dergelijke gebeurtenis is te verwaarlozen, maar niet nul. Ten tweede, een staking op verzoek van de Russische autoriteiten had kunnen worden toegebracht door de “Grote Ouden”, de cryptocivilisatie die ondergronds Rusland bewoont.

Deze veronderstelling wordt ook ondersteund door het besluit van Koetoezov om Moskou te verlaten nadat de algemene strijd was gewonnen, en de massale evacuatie van de bevolking uit de stad ongekend in die dagen. De autoriteiten besloten gebouwen op te offeren in naam van de dood van de vijand. De laatste, meest waarschijnlijke, maar tegelijkertijd verwarrende veronderstelling is dat de harmonischen van een veel latere – en veel krachtigere – nucleaire explosie in 1812 naar Moskou kwamen. Er is een theorie dat een deel van de energie die vrijkomt tijdens een ongecontroleerde nucleaire reactie zich in de tijd verplaatst, zowel in het verleden als in de toekomst. Het was vanaf de toekomst dat het leger van Napoleon de echo van een nucleaire explosie weergalmde.
De Franse keizer, die zich in een stenen gebouw bevond op het moment van de explosie, ontving een relatief kleine dosis straling die St. Helena trof …

https://paranormal-news.ru/news/armija_napoleona_pogibla_ot_luchevoj_bolezni/2009-11-09-2144

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Oude film uit 1947 voorspelde 'mobiele telefoons'

Gerelateerde berichten