21 januari 2021

 

Nieuw evangelie gevonden dat naar vrouw van Jezus verwijst

Photobucket
Nieuw evangelie gevonden dat naar vrouw van Jezus verwijst
Geschreven op 19 september 2012 om 08:34 uur door Caroline Kraaijvanger
www.scientias.nl

Photobucket

Een nieuw ontdekt stukje evangelie bewijst dat zelfs de eerste christenen er al over verdeeld waren of Jezus nu getrouwd was of niet. In het teruggevonden stukje tekst – dat in het Koptisch geschreven is – staat het zinnetje: ‘Jezus zei tegen hen: mijn vrouw, zij zal in staat zijn om mijn discipel te zijn’.

De ontdekker en vertaler van het stukje tekst, Karen King, haast zich te zeggen dat de tekst niet bewijst dat Jezus daadwerkelijk een vrouw had. Toch is het stukje tekst van cruciaal belang wanneer we de geschiedenis van het christendom beter willen leren begrijpen. “Christelijke tradities hielden lang vol dat Jezus niet getrouwd was, hoewel er geen overtuigend historisch bewijs is dat deze bewering onderschrijft,” vertelt King, werkzaam aan de Harvard Divinity School. “Dit nieuwe evangelie bewijst niet dat Jezus getrouwd was, maar vertelt ons dat de hele vraag of hij getrouwd was, ontstond uit een luidruchtig debat omtrent seksualiteit en het huwelijk. Vanaf het begin waren de christenen het erover oneens of het nu beter was om niet te trouwen, maar pas een eeuw na Jezus’ dood begonnen ze naar de burgerlijke staat van Jezus te verwijzen om hun posities in dit debat te onderschrijven.”

Authentiek
De onderzoekers zijn er vrijwel zeker van dat het stukje tekst – dat zo’n 3,8 bij 7,6 centimeter groot is – authentiek is, zo melden ze in hun paper. Ze baseren die conclusie op een studie naar het papyrus waarop de tekst geschreven staat, het handschrift en taalgebruik en grammatica.

 

 

Lees ook:   Playboy ineens een trans op de front

https://evangelievanissa.nl/

https://www.catharijneverhalen.nl/2294/nl/de-tombe-van-jezus-in-india

https://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2497792/2001/05/23/Jezus-hemel-is-een-graf-te-Srinagar.dhtml

Bijzonder is deze website!
Ask the real Jesus

https://www.askrealjesus.nl/node/1012

Vraag: Heb je enige tijd in India gewoond voor Je Jouw leringen in het Heilige Land gegeven hebt? En na de kruisiging, ben Je toen naar India teruggegaan, en is Jouw graf in Srinagar? Ik heb er een plaatje van gezien.
Ik houd zoveel van je, Vol liefde,

Antwoord van Jezus:

Zoals ik elders uitgelegd heb, heb ik wel door India gereisd voor mijn missie in Palestina. En ik leg ook elders uit dat ik na mijn kruisiging teruggekeerd ben en met Maria Magdalena in Kashmir gewoond heb. Mijn terugkeer was echter in ‘een lichtlichaam van een geascendeerde meester dat in vibratie verlaagd is tot het met de fysieke zintuigen bespeurd kan worden’. Toen ik mijn verblijf op aarde beëindigde, trok ik me gewoon uit dat lichaam terug en ik verdween uit het materiële frequentiespectrum alsof het nooit bestaan had.

Mijn punt is dat een begrafenis niet nodig was en dus ook geen noodzaak tot een graf. Waarom zou ik trouwens een fysiek mausoleum nodig hebben, als mijn leven met Maria geheim werd gehouden?

De bewering dat een bepaalde tombe in Srinagar mijn graf is, is een gerucht dat heel lang geleden begonnen is en geleidelijk aan verteld en opnieuw verteld werd en zo vaak dat het een uitgebreide mythe werd die velen als feit zien. Er zit iets van waarheid in het feit dat ik in Kashmir gereisd en gewoond heb. Maar in een plaats wonen, betekent nog niet beslist dat iemand er moet sterven en begraven worden – tenminste niet wanneer men de laatste vijand die de dood heet, heeft overwonnen.

Gerelateerde berichten