web analytics
11:11 Dubbele getallen
Energetica, entiteiten, geestenChakra's & Aura's

Energieblokkades: symptomen en behandeling

Energieblokkades: symptomen en behandeling

Auteur: Griselda Vidiella
Emotioneel lichaam

MEEST FYSIEKE  EN EMOTIONELE ZIEKTEN  ZIJN OORSPRONG UIT ENERGIEBLOKKEN

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van de schade die emoties aan de gezondheid kunnen toebrengen. Het is echter minder bekend wat er gebeurt vanaf het moment dat we een negatieve emotionele impact krijgen totdat we uiteindelijk ziek worden. Ik zal het stap voor stap uitleggen.

Volgens de holistische geneeskunde heeft ieder van ons vier onderling verbonden lichamen: het fysieke, energie-, emotionele en mentale lichaam . Elk lichaam heeft zijn missie en alleen het kan die uitvoeren. Fysiek lichaam:  weefsels, systemen, botten, etc. die het materiële deel van de mens vormen.

Mental Body:  The Brain en zijn gedachten en overtuigingen.

Emotioneel lichaam:  de emoties en gevoelens die we ervaren in relaties met onszelf en met onze leeftijdsgenoten, die gezond kunnen zijn, gebaseerd op liefde of schadelijk, gebaseerd op haat.

Het emotionele veld zijn kleine wolken van alle kleuren van de regenboog,
transparant, ze stromen, ze bewegen. In dit veld kun je al je gevoelens ervaren.
Het strekt zich ongeveer 7,5 cm uit rond uw lichaam.

De relaties die we opbouwen met ouders, broers en zussen, partners, kinderen en andere naaste familieleden, beïnvloeden ons leven en verplaatsen onze gevoelens en emoties tussen positief en negatief. Deze emoties of gevoelens bevinden zich in de zonnevlecht: in de buik hebben we de moed om te leven of worden we boos, in de maag hebben we moed of zijn we bang, in het hart dat we liefhebben of haten.

De zeven niveaus van de zonnevlecht

De zeven belangrijkste chakra's

De 7 belangrijkste chakra’s

Energetisch lichaam:

Het heet Aura en bestaat uit chakra’s. Het meet ongeveer twee meter rond het fysieke lichaam en is pure energie. De aura kan  niet met het blote oog worden gezien, maar door de buitenzintuiglijke vermogens van chakra 6 (derde oog) te ontwikkelen, is het mogelijk dat een persoon het ziet. Momenteel is er een software genaamd Aura Chakra Image die, via sensoren, de aura van de persoon en zijn toestand op het computerscherm weergeeft.
Front, profiel en violet aura chakra's

Chakra 1 -Verbinding met de aarde. Chakra 2 – Eigenwaarde. Chakra 3 -Emoties.
Chakra 4 – Liefde. Chakra 5 – Expressie. Chakra 6 – Intuïtie. Chakra 7 – Verbinding met het goddelijke.

De chakra's en hun emoties
Als alle lichamen hun functie correct vervullen, verkeert de persoon in volledige gezondheid. Maar als je last hebt van een blokkade in het energielichaam, dan zullen er repercussies zijn in de vorm van fysieke, emotionele en – in het ergste geval – mentale stoornissen.

Het energielichaam verkrijgt energie via voedsel, lucht en de zon. Energie wordt via  meridianen door het fysieke lichaam verspreid . Energie stelt ons in staat om fysieke, emotionele en mentale acties uit te voeren. Het zorgt er ook voor dat cellen zich goed kunnen voortplanten. Alles werkt terwijl de energie het hele fysieke lichaam bereikt.

Lees ook eens:  Ervaringen tijdens de energetische of Reiki behandeling

 

De 14 belangrijkste meridianen van de mens
Nadis van de mens

 Nadis , interne energiekanalen die door ons lichaam lopen.
De chakra’s zijn met deze leidingen verbonden.

Meridianen en Nadi’s , de interne energiekanalen die door ons lichaam lopen.

Chakra’s , de centra die energie beheren.

Aura , het energieveld dat ons omringt.

 

Hoe blokkades worden gevormd

Er zijn momenten waarop de persoon een  negatieve emotionele impact  ervaart : discussie, conflict, walging, verlies …  Als het niet onmiddellijk wordt losgelaten , verandert die emotie in materie en  veroorzaakt een stagnatie van energie die de meridianen blokkeert. Dit is wat we energieblokkering noemen. Energieblokkades hebben zowel fysieke als emotionele gevolgen. Fysiek gezien zorgt een blokkering voor druk op de omliggende organen en absorbeert hun energie. Deze organen raken ontstoken, zwak en ontwikkelen uiteindelijk een ziekte. De cellen die de blokkade vormen, worden daarentegen groter en sterker tot het punt waarop ze hun DNA veranderen, waardoor ze tumoren, vleesbomen en cysten kunnen genereren.    Om kanker te voorkomen, opent het lichaam kleine kloven waar een verstopping is. Het is hun manier om  energielekken te  veroorzaken om de cellen van de blokkade niet te voeden en te voorkomen dat ze sterker worden.  Als er lekken zijn, zijn er ook delen van het lichaam die minder energie ontvangen en zwak worden. Het is gebruikelijk dat het zenuwstelsel het meest wordt aangetast. Een verzwakt zenuwstelsel zorgt ervoor dat de persoon emotionele invloeden (angst, pijn …) op een versterkte manier ervaart, met een intensiteit die verdubbelt of verdrievoudigt wat normaal zou zijn. Zo draagt ​​het fysieke lichaam het probleem over aan het emotionele lichaam.
Soorten stroomvergrendelingen

Soorten energieblokkades
Overmatige stress, negatieve emoties en gevoelens vormen
energievlekken in de aura die na verloop van tijd
ziekten in het fysieke lichaam veroorzaken

Laat negatieve emoties los

Om dit proces niet te starten, is het belangrijk om onmiddellijk negatieve emoties los te laten, aangezien de negatieve impact na ongeveer vier uur verandert in materie en de meridianen begint te belemmeren. De manier om van die emoties af te komen, is door de gevoelens te uiten en ze onder woorden te brengen. Met andere woorden, het is nodig om te huilen, te schreeuwen of gewoon te praten met de persoon die ons pijn heeft gedaan en hen te vertellen hoe ze ons hebben laten voelen. Er zijn ook ademhalingstechnieken om deze effecten te verminderen als het individu de intentie heeft.

Lees ook eens:  GAGA: "Ik heb oprecht spijt dat ik mijn ziel aan de duistere krachten heb verkocht in ruil voor roem"

Aura voor genezing; misvormde solar plexus chakra

Soorten sloten

Er zijn talloze soorten energieblokkades. Ik zal de meest voorkomende onthullen

Meest voorkomende energieblokkades:

Pariëtale kwab
Hersenblok. – Het bevindt zich in de wandbeenkwabben en wordt gevormd door niet verbaal uit te drukken wat men denkt of voelt (het is een gevolg van het communicatieblok ). Op fysiek niveau veroorzaakt het hoofdpijn, migraine en duizeligheid. Met betrekking tot emotionele stoornissen veroorzaakt het circulaire en obsessieve gedachten, verstrooiing, geketende gedachten die het niet mogelijk maken om de aandacht te concentreren, aandachtstekort en hyperactiviteit (ADHD) en slapeloosheid.

Communicatieblokkering. – Het vormt zich in de nek en de oorzaak is het feit dat gevoelens niet verbaal worden uitgedrukt. Als lichamelijke aandoeningen beïnvloedt het het immuunsysteem (schildklier en thymus) , naast hormonale problemen en in de stembanden . Op emotioneel niveau veroorzaken blokkades van sociale communicatie onzekerheid en een gebrek aan zelfrespect. Die van intieme communicatie, gevormd in de kindertijd, maken het moeilijk om vloeiend te communiceren en gevoelens te uiten. Plexusblok. – Het wordt gevormd in de zonnevlecht door de opeenhoping van angst en angst gedurende het hele leven. In feite,

een deel van een eventuele energieblokkade gaat naar de plexus . Op fysiek niveau geeft het ademhalingsproblemen (astma) en huid (allergieën). Met betrekking tot emotionele stoornissen, het verandert het zenuwstelsel ( stress, angst, angst …)

Zonnevlecht

Plaats waar alle emoties gecentraliseerd zijn
Reflexologie van de zonnevlecht
Zonnevlechtreflexologie
Zonnevlecht in handen en vingers
Locatie van de Solar Plexus in de handen en middelvinger.

Koppelblokkering. –  Het ontstaat in de lever en de galblaas als gevolg van teleurstellingen en frustraties in koppelrelaties. Het veroorzaakt ontstekingen in de lever en in de galblaas, cholesterol , galblaasstenen, transaminasen (enzymen die metabole functies in cellen uitvoeren) en spijsverteringsproblemen , evenals moeilijke relaties met de huidige partner.

Blokkering van de vader. – Het wordt gevormd in de rechter liesstreek als gevolg van een gebrek aan begrip of conflicten met de vader. Het kan ook worden gegeven omdat hij voor de vader heeft geleden vanwege een ziekte of een onovertroffen dood. Het veroorzaakt hormonale en reproductieve problemen ( vroegtijdige zaadlozing, prostaat …). Het maakt het ook moeilijk om levens- en werkprojecten te verwezenlijken .

Moederblok. –  Het vindt zijn oorsprong in het linker liesgedeelte en heeft dezelfde oorzaken als het vorige. Op fysiek niveau veroorzaakt het frigiditeit, hormonale en menstruatieproblemen . Op emotioneel niveau veroorzaakt het blokkades in creativiteit, illusie en intuïtie, evenals moeilijkheden bij het tonen van genegenheid.

Blokkering bij kinderen. – Het wordt gevormd in het pancreasgebied als gevolg van een ernstige ziekte of de dood van een kind. Het kan problemen met de spijsvertering en het immuunsysteem veroorzaken , evenals diabetes . Op emotioneel niveau is het de oorzaak van grote depressies .

Wortelfamilieblokkade. – Het wordt gevormd in de kindertijd of adolescentie in het midden van de buik . Het wordt veroorzaakt door conflicten in het gezinsleven (bijvoorbeeld jaloezie tussen broers en zussen) of op school (pesten). Op fysiek niveau veroorzaakt het reproductieve en hormonale problemen . Op emotioneel niveau: onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde, verlegenheid, etc.

Lees ook eens:  Kleuren in je woning

Huidige gezinsblokkade. – Het ontstaat in het bovenste deel van de buik als gevolg van problemen met samenleven in de directe omgeving (gezin, werk of school). Op fysiek niveau kan het spijsverteringsproblemen veroorzaken (hiatale hernia’s, voedselintoleranties …) . Met betrekking tot emotionele stoornissen zijn ze dezelfde als die van een wortelfamilieblok, maar dan toegenomen.

Impotentieblok. – Het wordt gevormd in de nieren en heeft te maken met angst , gevoelens van machteloosheid over emotionele problemen, of over werk en geld of school. Het veroorzaakt verzwakking en ontsteking van de onderrug, wat problemen veroorzaakt in de nieren, urinewegen en blaas (vochtophoping, vorming van nierstenen, koliek …). De nier stopt met het produceren van vitale energie en dit vertaalt zich in een gevoel van vermoeidheid, gevoelens van lafheid, gebrek aan vreugde en illusies.

Symptomen

De waarheid is dat de meeste mensen in meer of mindere mate worden geblokkeerd. Er zijn echter symptomen die ons de ernst van de situatie zouden moeten doen inzien, zoals: slapeloosheid, niet in staat zijn om de verbinding te verbreken, zich onwel voelen zonder duidelijke reden, verdrietig voelen, niet weten welke richting we in het leven moeten inslaan, uitgeput voelen, altijd anderen de schuld geven of negatieve gedachten hebben.

Behandeling

Blokkades (oorzaken) kunnen worden weggenomen en daarmee verdwijnen ziekten (effecten). De Keymac-methodeis een behandeling die in 1992 werd opgericht en die de persoon als geheel beschouwt, waarbij het fysieke, energetische, emotionele en mentale lichaam met elkaar verbonden zijn. Zoals we al eerder zeiden, worden de meeste ziekten veroorzaakt door emotionele invloeden die momenteel niet worden vrijgegeven. Deze veroorzaken obstructie in de energiekanalen die meridianen worden genoemd, waardoor er holtes ontstaan ​​die energie in materie omzetten (energieblokkade). De methode bestaat uit drie fasen: diagnose, behandeling en heropvoeding van de persoon. Binnen een uur is de diagnose gesteld. De blokken worden door aanraking op het fysieke lichaam gelokaliseerd, aangezien deze materie zijn geworden. Het lichaam is als een coördinatenvlak waarin de kolommen de tijdlijn zijn die ons in staat stelt te weten wanneer de emotionele impact plaatsvond. De behandeling combineert altijd de Keymac-methode en verschillende therapieën die zijn aangepast aan elke persoon. Reflexologie, shiatsu, Ayurveda-massage en acupunctuur komen veel voor.

www.centrefac.org

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥