web analytics
...
EgypteGezondheid & Uiterlijk

Acht vreemde feiten over het gebruik van Make-up in het oude Egypte

Van oude Egyptische make-up ingrediënten tot de meest bizarre feiten over make-up geschiedenis, hier zijn 8 dingen
die je waarschijnlijk niet wist over Ancient Cosmetics.

1. Spiritualiteit en medicinale voordelen
In het oude Egypte had de make-up gewoon niet alleen een cosmetisch doel, het had ook medicinale en spirituele voordelen. Make-up, vooral rond de ogen, werd gebruikt om de -goden- te imiteren en als een spirituele bescherming tegen boze geesten te fungeren. Men geloofde dat deze make-up de oude Egyptenaren bescherming zou bieden tegen de goden Ra en Horus.
Oude Egyptenaren geloofden dat er mooi uitzien belangrijk was, zelfs nadat ze waren gestorven. Het was van vitaal belang dat ze er mooi uit zouden zien voor de goden toen hun oordeelsdag arriveerde. Voorbereiding voor hun oordeelsdag kan gedurende het hele leven van een oude Egyptenaar worden gezien met behulp van antirimpelcrèmes, haarkleurmiddelen, vochtinbrengende crèmes en parfums.

2. De ogen beschermen
Egyptenaren gebruikten meestal Galena, ook bekend als Kohl, voor oogmake-up. Dit product werd meestal gemalen en vervolgens royaal aangebracht met hout, bot of ivoor.
Kohl werd gebruikt om de dramatische oogmake-up looks te creëren die we zo vaak associëren met de oude Egyptenaren. Dit product werd gebruikt om de ogen zwart te schilderen en de illusie van een amandelvormig oog te creëren; men geloofde dat de zwarte oogleden de ogen tegen de zon zouden beschermen. Dit was voornamelijk te wijten aan het roet dat werd gebruikt in Kohl. De amandelvorm was ook een verwijzing naar het valkenoog van de god Horus. We zijn de heilige kattenogen die we vandaag gebruiken, verschuldigd aan de Egyptenaren! Dit Kohl-product werd ook dagelijks royaal op godenstandbeelden toegepast.

On Golden Wing - The Song of Nephthys Canopic jar of Tut Ankh Amun...
3. Kleur toevoegen aan wangen en lippen
Rode oker werd door vrouwen gebruikt om hun wangen en lippen te bevlekken; het was een soort gedolven klei die werd gewassen en gescheiden van het zand. Het werd vervolgens in de zon gedroogd, waardoor het een unieke kleur kreeg. Sommige oude Egyptenaren zouden ook de oker verbranden om de kleur verder te verbeteren.
Meestal werd Red Ochre alleen op de lippen aangebracht, maar soms kon het worden gemengd met harsen voor een langdurig effect. Cleopatra’s beroemde rode lippenstift werd gemaakt met behulp van rode oker, karmijn, bijenwas, bloemen, vissenschubben en gemalen mieren. De gecreëerde schaduw werd populair en karmijn werd een veelgevraagd ingrediënt voor make-up. De meeste ingrediënten werden in een houten kom gemengd en vervolgens met houten stokjes aangebracht.
Volgens een Harvard-papier waren populaire kleurenkeuzes voor lippenstift in het oude Egypte rood, oranje, magenta -roze,  en blauwzwart. Ze waren allemaal afgeleid van natuurlijke hulpbronnen.

Lees ook:   Narcisten en wat ze aanrichten

4. Lekker Ruiken
Parfums werden in hoog aanzien gehouden door de oude Egyptenaren, omdat lekkere geuren werden geassocieerd met gods vrucht. Parfums werden gemaakt van een grote verscheidenheid aan bloemen zoals wierook, lelies en sandelhout. (Love Sandelhout!!!) Veel van deze extracten worden vandaag nog steeds gebruikt in je favoriete parfum of aftershave. Kyphi was een zeer beroemd parfum gemaakt van honing, bloemen, wijn en bessen. Het kan ook worden geserveerd als een drankje voor lever- en longgenezing.

Scribe AccroupiEmbedded image

Prachtig hoe zij de pupil weergaven in een soort oog van glas / edelsteen, opaal oid? En de pupil aan de achterkant tekenden-amazing!) Lees net ergens dat ze de ogen maakten met bergkristal…
5. Groene schaduw
Malachiet zorgde voor het beroemde groene pigment dat we zo vaak associëren met oude Egyptische make-up. Het was vooral populair voor het creëren van de unieke groene tint die wordt gebruikt voor oogmake-up. We zien dit meestal op de oogleden, het wenkbrauwbot en onder de oogleden.
Oude Egyptenaren waren zelfs dol op oog-glitter, die werd gemaakt door de iriserende schelpen van verschillende kevers te pletten en vervolgens te mengen met een geschikt poeder voor toepassing.

6. Huidverzorging en anti-rimpel crèmes
Huid Moisturizers en anti-rimpel crèmes werden meestal gemaakt van olijfolie, was, zeezout en melk om een ​​zachte en gezonde huid te produceren. Cleopatra baadt beroemd in rozenwater, zowel voor geur als hydraterende eigenschappen. Sommige essences van noten en fruit, met name amandelen, werden ook gebruikt voor de lekkere geur.

Nofertiti (jelentése: „a szépség megérkezett”) ókori egyiptomi királyné a XVIII. dinasztia idején, Ehnaton fáraó felesége. Mellszobra az ókori egyiptomi művészet egyik legismertebb alkotása. Számos rejtély övezi, sem származásáról, sem haláláról nem tudni pontosat; temetkezési helye nem ismert, múmiáját nem sikerült azonosítani.
7. Nagelverzorging en haarkleur
Henna is een kleurstof die kan worden gewonnen uit de bladeren en scheuten van henna-planten en kan worden gebruikt om vingernagels en haar te kleuren. Hoewel het als een verfraaiingsproces werd beschouwd, stond henna er ook om bekend dat het genezende eigenschappen had en vaak werd gebruikt om de huid te reinigen.
Henna-bladeren werden gedroogd en vermalen, vervolgens gemengd met water om een ​​pasta te vormen. Vingernagels kleuren werd beschouwd als een manier om je sociale status in het oude Egypte uit te drukken, omdat kleur en lengte van de nagel een veelbetekenend teken zijn van je sociale status. Het werd gebruikt om de vingers en tenen van farao’s en andere elite-individuen te kleuren voordat ze werden gemummificeerd.
Sommige vrouwen gebruikten zelfs dierlijk bloed om hun haar donkerder te kleuren of grijze haren te bedekken.

Lees ook:   Wat heerst er momenteel volgens de supermarkt

8. Sociale status in het oude Egypte
Egyptenaren droegen make-up, ongeacht hun status of geslacht. De status kan echter in het algemeen worden bepaald door de applicators en opslag waarin hun make-up kan worden bewaard. Het was gebruikelijk voor een ​​persoon met een hoge sociale status  om ivoren applicators te hebben voor hun make-up- en opslagcontainers die met de hand werden gesneden en bedekt met juwelen. Arme mensen zouden houten kommen hebben gehad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept