...

21 juni 2021

 

Sinitus – Edgar Cayce

SINUSITIS
Sinusitis betekent eenvoudigweg een ontsteking van de sinussen. Chronische sinusitis, sinusitis die vaak terugkeert, treft naar schatting 32 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Amerikanen geven elk jaar miljoenen dollars uit aan medicijnen die verlichting van hun sinussymptomen beloven. (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health)

Sinusitis heeft zijn eigen gelokaliseerde pijnsignalen, afhankelijk van de betreffende getroffen sinus. Hoofdpijn bij het ontwaken in de ochtend is kenmerkend voor sinusbetrokkenheid. Pijn wanneer het voorhoofd over de frontale sinussen wordt aangeraakt, kan wijzen op een ontsteking van de frontale sinussen. Infectie in de maxillaire sinussen kan de bovenkaak en tanden doen pijn doen en de wangen zacht aanvoelen. Omdat de ethmoid sinussen zich in de buurt van de traankanalen in de hoek van de ogen bevinden, veroorzaakt ontsteking van deze holten vaak zwelling van de oogleden en weefsels rond de ogen en pijn tussen de ogen. Ethmoid ontsteking kan ook gevoeligheid veroorzaken wanneer de zijkanten van de neus worden aangeraakt, een verlies van geur en een verstopte neus.

Andere symptomen van sinusitis kunnen zijn: koorts, zwakte, vermoeidheid, hoest die ’s nachts ernstiger kan zijn en loopneus of verstopte neus. Bovendien kan de afvoer van slijm uit de sphenoïden langs de achterkant van de keel (postnasale druppels) een keelpijn veroorzaken en de membranen langs het strottenhoofd (bovenste luchtpijp) irriteren.

Sinusitis kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals virussen, schimmelinfecties en bijwerkingen van medicijnen. Chronische ontsteking van de neusholtes (rhinitis) kan ook leiden tot sinusitis. Allergische rhinitis of hooikoorts is de meest voorkomende oorzaak van chronische sinusitis en is een veel voorkomende oorzaak van acute sinusitis. Vasomotorische rhinitis, veroorzaakt door vocht, koude lucht, alcohol, parfums en andere omgevingsomstandigheden, kan ook leiden tot een bijholteontsteking.

Chronische sinusitis verwijst naar ontsteking van de sinussen die weken, maanden of zelfs jaren aanhoudt. Zoals hierboven opgemerkt, zijn allergieën de meest voorkomende oorzaak van chronische sinusitis. Inademing van allergenen in de lucht (vreemde stoffen die een allergische reactie veroorzaken), zoals stof, schimmels en pollen, veroorzaken vaak allergische reacties (allergische rhinitis) die op hun beurt kunnen bijdragen aan sinusitis. Chronische sinusitis kan worden veroorzaakt door structurele afwijkingen van de neus, zoals een afwijkend septum (de benige partitie die de twee neusholtes scheidt), of door kleine gezwellen die neuspoliepen worden genoemd, die beide slijm in de sinussen kunnen vangen.

Standaard medische behandeling voor sinusitis kan een verscheidenheid aan therapieën omvatten die bedoeld zijn om de bron van de ontsteking op te ruimen en de symptomen te verlichten. Artsen bevelen over het algemeen decongestiva aan om de congestie te verminderen, antibiotica om een ​​bacteriële infectie te bestrijden, indien aanwezig, en pijnstillers om de pijn te verminderen.

HET PERSPECTIEF VAN EDGAR CAYCE
Edgar Cayce gaf veel readingen voor personen die lijden aan het volledige bereik van sinusproblemen, waaronder sinusitis. Hoewel we erkennen dat irriterende stoffen in de omgeving en allergenen in de lucht kunnen dienen als triggers die leiden tot sinusontsteking, nemen de metingen van Edgar Cayce een meer systematische benadering van de basisoorzaken en behandeling van sinusitis.

Meestal traceerde Edgar Cayce de oorzaken van sinusitis tot systemische factoren zoals slechte circulatie, slechte eliminaties en zuur / alkalische onbalans.

(Q) Moet er een aanvullende behandeling worden gegeven voor sinusaandoening?
(A) Pas als deze andere activiteiten zijn uitgevoerd zoals aangegeven. Dit is geen lokale infectie, het komt van de algemene toestand in het systeem en vindt van nature uitdrukking in het zachte weefsel of de slijmvliezen waardoor de lymfecirculatie stroomt, van de irritaties waaraan het lichaam allergisch wordt. (934-13)

Nog verder terugkomend op de patronen van oorzaak en gevolgen, merkten de Cayce-metingen vaak op dat druk op de wervelkolomzenuwen een primaire factor was in de manifestatie van systemische pathologie. Bijvoorbeeld, druk op de zenuwcentra die de bloedsomloop naar de sinussen in het gezicht regelen, kan de bloedsomloop remmen waardoor gifstoffen achterblijven en irritatie veroorzaken:

(Q) Heeft sinusaandoening iets te maken met ogen die bloeddoorlopen worden?
(A) Dit is natuurlijk een bijdragende oorzaak, maar we zien dat de sinusaandoening evenzeer een verstoring van de ruggengraat is als de reflex in de oogverstoring. Want waar beide circulaties worden vertraagd door de impuls die wordt ontvangen van de ganglia in de bovenste dorsalen en door de baarmoederhals, lopen deze parallel in hun reflexen. (2775-2)

Een ander veel voorkomend patroon van oorzakelijk verband dat in de Cayce-metingen wordt aangehaald, betreft de organen van het hepatische systeem (dwz lever, nieren, galblaas). Problemen met de leverorganen kunnen leiden tot slecht systemisch functioneren en sinusitis:

(Q) Heb ik een bijholteontsteking?
(A) Dit is meer het effect van de algemene stilstand of het gebrek aan werking van de lever en de galwegen. Dit kan in het algemeen de neiging hebben tot sinus te leiden, als er geen betere afwateringen zijn ingesteld. Maar als we dit doen, moeten we zorgen voor betere omstandigheden en deze verstoringen wegnemen. (910-2)

De systemische aspecten van sinusitis zijn soms gekoppeld aan spijsverteringsproblemen. Meestal worden indigestie en andere symptomen van slechte assimilatie veroorzaakt of verergerd door de absorptie van slijm in het maagdarmkanaal.

Zoals we ontdekken, blijft er een aantal infectieuze krachten bestaan, vooral door het zachte weefsel van keel en neus. een infectie in het antrum. En het druipen of de ontsteking daarvan, met de afscheidingen, heeft de neiging om de maag van streek te maken, soms ook indigestie veroorzaken, waardoor zwakte door het systeem ontstaat. (2470-2)

Aldus kan behandeling voor sinusitis gerelateerde problemen in het maagdarmkanaal aanpakken voor een completere genezing.

De therapeutische benadering die wordt bepleit in de Cayce-metingen over sinusitis houdt rekening met zowel de lokale als de systemische aspecten van de aandoening. Voor lokale (symptomatische) verlichting bevelen de metingen een verscheidenheid aan neussprays, inhalatiemiddelen en verpakkingen aan. Een mengsel van olie van eucalyptus, turfolie en tinctuur van benzoë (soms met extra ingrediënten) werd vaak voorgeschreven als inhaleermiddel voor de behandeling van sinusitis. Glyco-Thymoline verdund met gedestilleerd water werd voorgesteld als een neusspray in verschillende metingen voor sinusitis. Glyco-Thymoline-packs over de sinussen van het gezicht werden ook vaak aanbevolen voor symptomatische verlichting.

Lees ook:   Zoetstof in de ban?

Voor de fundamentele, systemische oorzaken van sinusitis, aanbevolen de metingen meestal handmatige therapie (manipulatie van de wervelkolom en massage), hydrotherapie (vooral irrigatie van de dikke darm en zuurbaden), een basisdieet dat fruit en groenten benadrukt om te helpen een goede zuur / alkalische balans te behouden, en een milde vorm van elektrotherapie (Radial Appliance).

Hier is een typische aanbeveling die de systemische aspecten van genezende sinusitis via manuele therapie benadrukt om de bloedsomloop en een dieet op basis van een juiste zuur / alkalische balans te verbeteren:

(Q) Wat moet er aan de sinusitis worden gedaan?
(A) Voer de aangegeven behandelingen en de massages uit die volgen met de osteopathische aanpassingen voor een betere circulatie door alle delen van het lichaam, en deze zullen door de sinus corrigeren; op voorwaarde dat er aandacht is voor het behouden van een juist evenwicht in de zuurgraad en alkaliteit van het lichaam. (4008-1)

Met name worden de mentale en spirituele aspecten van genezing benadrukt in de lezingen over sinusitis. Hier is een kort fragment dat wijst op de rol van psychologische en spirituele factoren in één specifiek geval van sinusitis:

(Q) Soms, na een verkoudheid, heb ik last van sinusitis en soms (vaker zelfs) resulteert de verkoudheid in bronchitis. Kun je een behandeling voorstellen voor de bronchitis en een middel om de hoest te verlichten?
(A) Al deze voorwaarden worden in overweging genomen. Zie je, deze zijn – zoals aangegeven – een resultaat, geen oorzaak. Hier kan veel meer worden gezegd dan gegeven, maar de entiteit moet het meeste zelf vinden. Want hier zijn de zintuiglijke krachten de weerspiegeling van de houding van een individu tegenover dingen over hem. Ze worden psychisch aangetast, zoals sommigen misschien noemen; zijnde de reflexen of de reacties die mensen op de omgeving over hen maken. Hier heeft de entiteit zichzelf vaak gesloten voor huilen – ja, het heeft ook gezien wat het zou kunnen hebben geholpen. Dat deed het niet, en wat gebeurt er?

In een ander geval werd de kracht van de geest opgemerkt om psychosomatische ziekte te veroorzaken:

(Q) Zijn mijn sinussen goed afvloeiend?
(A) Als ze dat waren geweest, hadden we niet voorgesteld om iets aan het zachte weefsel toe te voegen! Dit zouden we af en toe doen. Dit is geen andere irritatie dan sympathiek, door het type of de aard van de aandoeningen zoals beschreven. Creëer niet zelf de houding dat “Nu heb ik sinusproblemen – Nu heb ik deze problemen, die problemen of de andere!” omdat je het zult hebben! en je zult een hypochonder worden, als deze omstandigheden voortduren! Weet “Ik word beter.” Weet: “Ik zal aan deze voorwaarden voldoen zodra ze zich voordoen.” Weet: “Ik doe dit op de juiste manier en manier, en het zal gebeuren!” (911-4)

Dus de mentale en spirituele aspecten van genezing zijn belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het omgaan met sinusitis.

EEN BEHANDELINGSADERING GEBASEERD OP DE LEZINGEN VAN EDGAR CAYCE
Omdat sinusitis zowel lokale als systemische aspecten kan omvatten, gebruikt de Cayce-aanpak een verscheidenheid aan verschillende therapieën om de spijsvertering, assimilatie, eliminatie, ontspanning en circulatie te verbeteren, terwijl een positieve houding en spirituele focus wordt aangemoedigd. Hier zijn enkele algemene therapeutische richtlijnen voor personen die lijden aan sinusitis:

DIEET: Het Basic Cayce-dieet is bedoeld om assimilatie en eliminatie te verbeteren. Het dieet is sterk gericht op het handhaven van een juiste alkalische / zure balans, terwijl voedsel dat toxiciteit produceert en het systeem afvoert wordt vermeden. In wezen bestaat het dieet hoofdzakelijk uit fruit en groenten, terwijl gefrituurd voedsel en geraffineerde koolhydraten (“junk food”) worden vermeden. Bepaalde voedselcombinaties worden benadrukt.
INTERNE REINIGING: Hydrotherapie omvat dagelijks zes tot acht glazen zuiver water drinken, ricinusoliepakketten gebruiken, milde stoombaden nemen en colonirrigatie verkrijgen om de darm te reinigen. Het volgen van het dieet moet ook helpen bij de interne reiniging. Milde laxeermiddelen kunnen worden ingenomen (indien nodig).
SPINALE MANIPULATIE EN MASSAGE: Osteopathische of chiropractische behandeling wordt aanbevolen om eventuele druk op zenuwen die de bloedsomloop en andere systemische processen kunnen beïnvloeden, in het bijzonder eliminaties, te verlichten. Als er geen osteopathische of chiropractische behandeling beschikbaar is, kan het gebruik van een elektrische vibrator langs de wervelkolom nuttig zijn. Massage kan ook nuttig zijn bij het verbeteren van de bloedsomloop en eliminaties.
GENEESMIDDEL: Atomidine is een geneesmiddel dat 1% jodiumtrichloride bevat. Kleine doses Atomidine kunnen nuttig zijn bij het stimuleren en zuiveren van het klierstelsel, vooral de schildklier .. LET OP: ATOMIDINE BEVAT Jodium EN MAG ALLEEN WORDEN GENOMEN ONDER TOEZICHT VAN EEN ARTS.
ELEKTROTHERAPIE: Regelmatig gebruik van het radiale apparaat kan nuttig zijn bij het verbeteren van de bloedsomloop.
BEHANDELING VAN ACUTE SYMPTOMEN: Voor de behandeling van acute sinusitis symptomen wordt een inhaleermiddel met eucalyptusolie, terpentijnolie, tinctuur van benzoë en graanalcohol aanbevolen. Glyco-Thymoline gebruikt als neusspray en gezichtsverpakking kan ook nuttig zijn voor de acute symptomen van sinusitis.
ATTITUDES EN EMOTIES: De mentale en spirituele aspecten van healing worden vaak besproken in de Cayce-lezingen. Vooral een houding van verlangen en genezing verwachten te zijn is belangrijk. Een positieve mentale en emotionele houding en kan worden gecreëerd en behouden door te focussen op een hoog doel (spiritueel ideaal) om te genezen.
Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten