16 januari 2022

 

Hoofdpijn – Edgar Cayce

OVERZICHT VAN HOOFDKOPPELINGEN
I. Fysiologische overwegingen
Vanuit het oogpunt van de metingen, zijn de mentale krachten (attitudes), het zenuwstelsel, het spijsverteringsstelsel en de bloedsomloop allemaal nauw met elkaar verbonden in de pathogenese van hoofdpijn, dwz de oorzaak van de hoofdpijn was meestal niet in het hoofd zelf maar elders.

Van de mentale en spirituele krachten wordt gezegd dat ze de circulatie in grote mate regelen. In geval [171] waren deze krachten, en bijgevolg de circulatie, in redelijk goede staat. De oorzaak van de hoofdpijn werd teruggevoerd op de productie van toxines in de dikke darm in combinatie met tekortkomingen in de belangrijke afscheidingen van Peyer’s pleisters die leiden tot druk in de zenuwplexus tegenover het pneumogastrische centrum, die op zijn beurt deze druk als hoofdpijn overdroeg naar de hersenen. .

De schadelijke effecten van de toxines waren hiertoe niet beperkt; onevenwichtigheden in sympathische afscheiding traden ook op, evenals overstimulatie van de sensorische organen via de verbindingsgebieden van de sympathische zenuwplexussen, het pneumogastrische centrum en de sensorische zenuwen die een verscheidenheid aan sensorische defecten produceren, waaronder visuele, spraak, gehoor, ruiken afwijkingen.

De abnormale omstandigheden in het zenuwstelsel kunnen, via het pneumogastrische centrum, op hun beurt reageren op het darmkanaal (en op andere systemen zoals te zien is bij andere aflezingen), waardoor pijn, misselijkheid, braken, enz. Worden veroorzaakt, dus als de aandoening heeft er al lang genoeg zijn, kunnen vrijwel alle orgaansystemen van het lichaam worden aangetast. Overmatige mentale belasting kan het proces op ten minste drie manieren initiëren; hetzij via het spijsverteringsstelsel of de bloedsomloop, of beide.

Bij het lezen van 263-16 was het gebrek aan opslag van weerstand in het lichaam in de vorm van vitamine A en D de oorzaak; dit leidde tot verstoringen in de zenuwkrachten, die samen met veranderingen in de algemene activiteit van eliminaties stress veroorzaakten in het klierstelsel in een poging om deze veranderingen te compenseren. Vitamine BI was ook deficiënt. Dit leidde uiteindelijk tot druk op het cerebrospinale en sympathische systeem, resulterend in hoofdpijn en andere symptomen.

Overbelasting van het zenuwstelsel kan laesies in de wervelkolom veroorzaken, wat kan leiden tot spiercontracties die leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, enz., Zoals geïllustreerd in geval [294]. Mechanisch letsel aan de wervelkolom kan hoofdpijn veroorzaken door de reeds beschreven mechanismen (geval [1387]). Hier werd het effect gemedieerd door de bloedsomloop, resulterend in congestie en toxines die niet goed konden worden gewist. In het geval van te veel stress op het zenuwstelsel, is het niet nodig dat laesies worden geproduceerd in de wervelkolom, omdat de stress kan worden overgedragen op de bloedsomloop en spijsvertering, wat leidt tot hoofdpijn.

Concluderend kan elke stimulus die negatief kan reageren op het zenuwstelsel, de bloedsomloop of het spijsverteringsstelsel hoofdpijn veroorzaken. Door de zeer nauwe relatie die tussen deze systemen bestaat, worden geïsoleerde afwijkingen van deze systemen zelden gezien.

II. Rationale van therapie
Uit het materiaal in de metingen lijkt het logisch dat er bij elke patiënt vier therapiegebieden zouden kunnen worden ingesteld om het hoofdpijnprobleem op te lossen. De vier gebieden behandelen onderliggende oorzaken zoals:

subluxaties,
Mentale of emotionele stress,
Darmafwijkingen of storingen, en
Problemen met de bloedsomloop of zuur-base onevenwichtigheden
Misschien kan beter worden gezegd dat uit deze vier therapiegebieden er een of twee kunnen worden getrokken die zouden leiden tot correctie van de hoofdpijn.

Lees ook:   Vitamine B1

Het verwijderen van onderliggende oorzaken moet worden bereikt, zoals spinale aanpassingen om subluxaties te corrigeren en verwijdering of verzwakking van stimuli die de neiging hebben het zenuwstelsel te overbelasten (mentale, emotionele stress); correctie van anatomische abnormaliteit in het darmkanaal (bijv. correcties van de posities van de maag door osteopathische aanpassingen, maagbrace, enz.); eliminatie van toxines uit het darmkanaal en corrigeren van overzuurheid in het systeem; juiste voeding (gemakkelijk geassimileerd voedsel); correctie van circulatiestoornissen door osteopathische aanpassingen om de stroom te verbeteren; door middel van het opbouwen van de juiste bloedelementen in de juiste hoeveelheden; ontwikkeling van hogere spirituele idealen.

III. Aanbevolen therapeutisch regime
Voor het voorkomen van het maken en absorberen van toxines en voor een betere assimilatie en eliminatie en het verlichten van druk op het pneumogastrische centrum werd het volgende aanbevolen:
Tinctuur van valeriaan, 4 gram
Jodide van kalium, 2 korrels
Bromide van kalium, 4 korrels
Elixer van celerena, 4 gram
Tinctuur van capsici, 5 min
op voldoende siroop om 12 ons te maken om vier keer per dag een theelepel te nemen. (171-1)
De violette straal over het hele deel van het lichaam, van het sacrale tot het zevende dorsale, vooral rond de onderste lendenwervel en het zonnevlechtcentrum, zowel langs de wervelkolom als over de buik, vooral langs de rechterkant. Totale behandeling niet meer dan drie minuten. Dit moet ’s avonds worden gedaan voordat u met pensioen gaat. Totaal aantal behandelingen niet gespecificeerd. (171-1)
Wanneer de oorzaak werd gezien als gebrek aan opslag of weerstand in het lichaam die leidde tot verstoringen van de zenuwkrachten, eliminaties, klierstelsel, enz .:
Spinale massage met pinda-olie om de dag en eenmaal per week met combinatie van pinda-olie en olie van dennennaalden. Dit moet ’s avonds worden gedaan.
Apparaat voor natte cellen afgewisseld met goud en kamfer. (Speciale instructies – zie lezen 263-16.)
Dieet goed in balans (zie 263-16).
Behulpzaam en aardig zijn voor anderen; met andere mensen zijn.
Andere – met terugkeer van hoofdpijn, werd een rustige omgeving aanbevolen, de ogen bedekken met een koude doek, de slapen baden met kamfer en tinctuur of olie van lobelia, massage van het sacrale en lumbale gebied.
Toen bloedarmoede naast elkaar bestond, werd een bloedopbouwend dieet met rundvlees, ijzer en wijn aanbevolen (Wyeth’s Beef, Liver & Wine). (1387-2)
Wanneer overaciditeit van de maag aanwezig was, werden Alcaroid- of Codiron-tabletten aanbevolen, de Codiron met maaltijden voor de duur van de spinale aanpassingen. (Intestinale antiseptica – Lavoris, Glyco-Thymoline.) (2290-2)
Anderen: Elektrische vibrator; colonics; ricinusoliepakketten; zuurbaden; olijfolie via de mond; bismutmelk gemengd met elixer van lactaatpepsine voor een betere spijsvertering; hydrotherapie (toverhazelaar), drie tot tien behandelingen gevolgd door een douche, massage, vier tot vijf korte golfbehandelingen naar het gebied van het hart van de arm.
Uit het voorgaande zou een redelijk therapeutisch programma kunnen bestaan ​​uit 1, 3 (a), 3 (c), als initiële therapie met toevoeging van colonica, ultraviolette stralen, enz., Omdat verdere therapie nodig is.

[Opmerking: het voorgaande overzicht is geschreven door Hezekiah Chinwah, MD en is overgenomen uit het Physician’s Reference Notebook , Copyright © 1968 door de Edgar Cayce Foundation, Virginia Beach, VA.]

Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten