...

16 juni 2021

 

Hoge bloeddruk – Edgar Cayce

OVERZICHT VAN HYPERTENSIE
WAT IS HYPERTENSIE?
Hypertensie (hoge bloeddruk) is een verhoging van de algehele bloeddruk. Bloeddruk is de kracht die door het hart wordt gecreëerd en bloed door de bloedsomloop duwt. Bloeddruk wordt gemeten in twee getallen. Het eerste of hoogste getal is de “systolische” druk, gecreëerd wanneer het hart samentrekt. Het tweede of onderste getal is de “diastolische” druk, of de periode waarin het hart ontspant. Een voorbeeld van een normale bloeddruk is 120/80.

Hypertensie treft ongeveer 37 miljoen Amerikanen en de incidentie van hypertensie in de Verenigde Staten is de afgelopen 15 jaar dramatisch toegenomen. Verhoogde bloeddruk betekent dat het hart harder werkt dan normaal, waardoor zowel het hart als de slagaders zwaarder worden belast. Dit kan bijdragen aan hartaanvallen, beroertes, nierfalen, schade aan de ogen en atherosclerose.

Vanuit medisch perspectief wordt hypertensie beschouwd als een ongeneeslijke ziekte met onbekende oorzaak. In ongeveer 10 procent van de gevallen is hypertensie gekoppeld aan specifieke ziekten zoals nierziekte en bijniertumoren (secundaire hypertensie). In dergelijke gevallen kan de behandeling van de comorbide stoornis de hypertensie verlichten.

De overige gevallen worden “essentiële” hypertensie genoemd. Standaard medische behandeling van essentiële hypertensie is gericht op beheersing van de ziekte met medicijnen en veranderingen in levensstijl.

EDGAR CAYCE’S PERSPECTIEF VOOR HYPERTENSIE
De Edgar Cayce-waarden, hoewel ze de brede variabiliteit herkennen die gepaard gaat met hypertensie, houden consequent vol dat deze ziekte meestal kan worden teruggevoerd op patronen van slechte circulatie waarbij de terugstroom van het bloed naar het hart wordt belemmerd. Met andere woorden, terwijl de slagaders het bloed wegvoeren van het hart naar de verschillende organen van het lichaam en het bloed vrijgeven in de haarvaten om het weefsel te voeden, stuwingen en plethorische omstandigheden in de haarvaten en aders de bloedstroom vertragen terwijl het wordt gerecycled naar het hart.

Hier zijn een paar fragmenten uit de Cayce-metingen die de belemmerde circulatie tussen de slagaders en aders beschrijven:

“Zolang er hoge bloeddruk is, zolang er een neiging is voor de cellen – in de verandering tussen de slagader- en adercirculatie die zo verstoord is – om af en toe te overstromen (wat de werkelijke productie of feitelijke toestand is die druk produceert), onder STRAIN IS er de mogelijkheid dat een bloedstolsel of cel breekt of zich vormt – een bubbel, zie je? ” (389-2)

“De bloedtoevoer is hoog in de druk. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door drukdie bestaan ​​in de dwarse en dalende dikke darm, en door te veel vlees voor de lichaamsfuncties – zoals door de buikgebieden ….
(Q ) Worden de duizelige spreuken en hoofdpijn veroorzaakt door een ernstige aandoening?
(A) Veroorzaakt door deze circulatie die zo traag is om terug te keren naar de activiteit van de centrale circulatie – hart, longen, lever, nieren. En dit veroorzaakt, door deze trage circulatie , de extreem hoge bloeddruk. ” (3525-1)

Dit patroon van gehinderde circulatie werd meestal opgemerkt in de dikke darm (dikke darm) resulterend in toxische omstandigheden en slechte eliminaties die de bloeddruk verder verhoogden.

“(Q) Hoe kan hoge bloeddruk worden verlaagd?
(A) Dit kan worden verminderd door de diepe manipulaties en colonirrigaties. Ook dit zal weer stijgen, maar het kan op deze manier worden gehouden – als het afhouden van vlees Van elke soort.” (3305-1)

“Er is een subluxatie in de 6e en 5e dorsale, evenals een toestand van uitlijning in de 9e dorsale.
Deze eerste veroorzaakte neigingen voor een verstoring in de bloedsomloop door de lever en het legen van de maag zelf. Dit vertragen van de lymfe door de bloedsomloop in het buikgebied veroorzaakt een stuwing in de stijgende en een deel van de dwarse dikke darm; natuurlijk een vorm van prolapsus in de dalende en een deel van de dwarse.
Deze combinatie veroorzaakt een hoge bloeddruk of metabolisme als gestoord in het lichaam. (2388-1)

Lees ook:   10 verrassende oorzaken van zijn mannenborsten

Let op de verwijzingen naar spinale problemen en manipulaties om deze aandoeningen in het zenuwstelsel te corrigeren naast de problemen in de dikke darm. De behandelaanbevelingen die volgen, hebben betrekking op beide gebieden.

THERAPEUTISCH MODEL VAN EDGAR CAYCE
De primaire behandelingsmethoden die de systemische effecten van hypertensie herkennen, zijn uitgebreid en behandelen verschillende aspecten van de aandoening:

INTERNE REINIGING: Hydrotherapie omvat dagelijks het drinken van zes tot acht glazen zuiver water, darmirrigaties (bij voorkeur) of klysma’s en het reinigen van dieet van vers fruit en groenten. Castoroliepakketten over de buik worden aanbevolen om eliminaties door de lever en de dikke darm te verbeteren. Milde laxeermiddelen kunnen nuttig zijn als constipatie een probleem is.
SPINALE MANIPULATIE EN MASSAGE: Osteopathische of chiropractische behandeling wordt aanbevolen om alle druk te verlichten die de bloedsomloop kan belemmeren. Speciale aandacht moet worden besteed aan de thoracale wervels (2e tot 9e thoracaal) omdat dit deel van de wervelkolom vaak werd aangehaald in de Cayce-metingen op hypertensie. Als er geen osteopathische of chiropractische behandeling beschikbaar is, kan het gebruik van een elektrische vibrator langs de wervelkolom nuttig zijn. Ten slotte wordt zachte massage aanbevolen om het lichaam te ontspannen en de bloedsomloop in evenwicht te brengen.
DIEET: Het Basic Cayce-dieet is bedoeld om assimilatie en eliminatie te verbeteren. Het dieet is sterk gericht op het handhaven van een juiste alkalische / zure balans, terwijl voedsel dat toxiciteit produceert en het systeem afvoert wordt vermeden. In wezen bestaat het dieet hoofdzakelijk uit fruit en groenten, terwijl gefrituurd voedsel en geraffineerde koolhydraten (“junk food”) worden vermeden. Bepaalde voedselcombinaties worden benadrukt.
RADIAAL APPARAAT: De Radial Appliance is een subtiel energieapparaat dat vaak door Edgar Cayce wordt aanbevolen om de bloedsomloop in evenwicht te brengen en het lichaam te ontspannen. De meeste mensen voelen niets tijdens een behandelingssessie, maar merken een verbeterde slaap en een gevoel van welzijn bij herhaald gebruik. Edgar Cayce benadrukte het belang van het handhaven van een positieve houding terwijl hij aan het apparaat was gehecht en moedigde individuen aan om tijdens de therapiesessies te mediteren.
GEMATIGDE OEFENING: Matige lichaamsbeweging is een belangrijk aspect van evenwichtig leven. Lopen was een favoriete oefening aanbevolen door Edgar Cayce voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk. Een dagelijkse wandeling na het avondeten is een goede plek om te beginnen.
ATTITUDES EN EMOTIES: De mentale en emotionele aspecten van healing worden vaak besproken in de Cayce-metingen. Vooral een houding van verlangen en genezing verwachten te zijn is belangrijk. Een positieve mentale en emotionele houding en kan worden gecreëerd en behouden door te focussen op een hoog doel (ideaal) om te genezen.
Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten