web analytics
...

Griekenland levert GIGANTISCHE gezichtsmaskers die het hele hoofd bedekken

LOLLLL

Het Griekse plan om scholen in het hele land te voorzien van gratis gezichtsmaskers is spectaculair mislukt, nadat de geleverde maskers te groot bleken te zijn voor zowel kinderen als volwassenen als gevolg van verkeerde metingen.

Griekse functionarissen gaven de mislukking dinsdag toe, nadat de eerste partij maskers deze week op scholen was afgeleverd.

“De maat was vanaf het begin te groot” , vertelde aannemer Yiannis Stathopoulos, die de aanbesteding voor 500.000 maskers won, dinsdag tegen Open TV. De maskers bedoeld voor kinderen onder de 10 waren 10 bij 18 centimeter, en die voor oudere schoolkinderen maar liefst 12 bij 22 centimeter.

Plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Vassilis Kontozamanis probeerde de mislukking uit te leggen als een “misverstand” tussen de regering en de aannemer, door te stellen dat de afmetingen werden gegeven voor “voorgestikte” stof.

Blijkbaar namen degenen die de maskers bestelden niet de moeite om uit te leggen hoe ze precies “voorgestikt” moesten worden, aangezien het eindproduct te groot werd, niet alleen voor kinderen maar voor iedereen.


De maskermaker Stathopoulos stond erop dat hij zijn contract naar de letter had gevolgd en legde uit dat de specificaties waren verstrekt door de Griekse overheidscommissie van gezondheidsdeskundigen op het gebied van coronavirus.

Griekse sociale media zijn overspoeld met absurde beelden van de gigantische maskers die schoolkinderen mee naar huis namen.

In de meeste gevallen werkten de gezichtsmaskers die mond en neus moesten bedekken, in plaats daarvan als volle gelaatsmaskers en was het doorboren van gaten erin de enige manier om iets te zien.


Ze werden prompt parachutemaskers genoemd. “Studenten helpen hun klasgenoot om zijn kleurrijke masker op te vouwen”, luidt het onderschrift bij het onderstaande bericht.


Het maskersfiasco van de regering kwam ook onder vuur te liggen van collega-functionarissen, waarbij zelfs de zus van de Griekse premier, regeringspartner Dora Bakoyannis, het omschreef als een “catastrofale mislukking”. Het ministerie van Volksgezondheid van zijn kant beloofde dat het maskerprobleem binnenkort zou worden ‘opgelost’ .

Lees ook:   Mededeling

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button