web analytics
11:11 Dubbele getallen

Overheid had vitamine D moeten promoten om pandemie te bestrijden

Er lijkt een eindeloze weigering te zijn door de volksgezondheidsinstelling om de pandemie te bestrijden met de beste op wetenschap gebaseerde hulpmiddelen. In plaats daarvan blijven ze vaccins pushen.

8f63f2c2bece7e71b24b849cb78416ff AnGel-WinGs.nl

Groot Duits onderzoek levert ondubbelzinnig medisch bewijs dat de overheid sterk zou moeten pleiten voor twee acties: 1. Neem vitamine D-supplementen en 2. Laat je bloed testen op vitamine D.
De titel van dit tijdschriftartikel van oktober 2021 zegt het al: “COVID-19 sterfterisico correleert omgekeerd met vitamine D3-status, en een sterftecijfer van bijna nul zou theoretisch kunnen worden bereikt bij 50 ng/ml 25(OH)D3: resultaten van een Systematische review en meta-analyse.” [25(OH)D3 verwijst naar de metaboliet van de vitamine in het bloed]
Met andere woorden, er is duidelijk bewijs dat hoe lager uw vitamine D-spiegel, hoe groter het risico om te overlijden aan een COVID-infectie. Bovendien laten de gegevens duidelijk zien dat je een bloedspiegel van minimaal 50 ng/ml nodig hebt. (80 tot 140 is genoeg)
De kans is echter groot dat zeer, zeer weinig mensen zijn getest op hun vitamine D-niveau. Dit is een situatie waarin wachten op testen niet de voorzichtige benadering is. Vitamine D-pillen zijn vrij goedkoop en het is volkomen veilig om een ​​gezonde dagelijkse dosis te nemen om een ​​goed immuunsysteem te behouden. Ik neem tweemaal daags 4.000 IU’s.
Hier zijn een aantal hoogtepunten uit dit onderzoek en andere bronnen; de discussie is gericht op het informeren van mensen met informatie die niet door Big Media, Big Government en Big Pharma wordt verstrekt.
Vitamine D is een nauwkeurige voorspeller van COVID-infectie. Het tekort is net zo belangrijk, en misschien zelfs groter, dan de meer algemeen besproken onderliggende medische aandoeningen, waaronder obesitas.
Voor alle duidelijkheid: er is een vitamine D-gehalte voor een effectieve strategie op persoonlijk en populatieniveau om nieuwe pieken en uitbraken van COVID te voorkomen of te verminderen die verband houden met verminderde vaccineffectiviteit en nieuwe varianten.
In de Duitse studie werden vijftien andere studies aangehaald die aantoonden dat lage vitamine D-spiegels verband hielden met gevallen van ernstige COVID-infectie, en zeven studies die positieve resultaten vonden van de behandeling van zieke patiënten met de vitamine.
De Duitse studie merkte op: “De bevinding dat de meeste SARS-CoV-2-patiënten die in ziekenhuizen zijn opgenomen, vitamine D3-bloedspiegels hebben die te laag zijn, staat zelfs door tegenstanders van vitamine D-suppletie buiten kijf.” De Duitse studie “volgde 1.601 gehospitaliseerde patiënten, 784 bij wie het vitamine D-gehalte binnen een dag na opname werd gemeten en bij 817 bij wie het vitamine D-gehalte vóór infectie bekend was.
En de onderzoekers analyseerden ook de langetermijngemiddelde vitamine D3-niveaus die zijn gedocumenteerd voor 19 landen. De waargenomen mediane vitamine D-waarde over alle verzamelde onderzoekscohorten was 23,2 ng/ml, wat duidelijk te laag is om effectief te werken tegen COVID.”
Waarom werkt deze vitamine zo goed? De Duitse studie legde uit: Een hoofdoorzaak van een ernstige reactie op COVID is het gevolg van een “cytokinestorm”. Dit verwijst naar het immuunsysteem van het lichaam dat te veel toxische cytokinen afgeeft als onderdeel van de ontstekingsreactie op het virus. Vitamine D is een belangrijke regulator van die cellen. Een laag vitaminegehalte betekent een groter risico op een cytokinestorm. Dit is vooral relevant voor longproblemen door COVID.

Lees ook:   Corona is een griep& de oplossingen

Andere studies
Op gelijke voet met de Duitse studie stond een belangrijk Amerikaans medisch artikel uit mei 2021: Vitamin D and It Potential Benefit for the COVID-19 Pandemic . Het merkte op:

“Experimentele studies hebben aangetoond dat vitamine D verschillende acties uitoefent waarvan wordt gedacht dat ze beschermend zijn tegen de besmettelijkheid en ernst van de coronavirusziekte (COVID-19). … Er zijn een groeiend aantal gegevens die de besmettelijkheid en ernst van COVID-19 in verband brengen met de vitamine D-status, wat wijst op een potentieel voordeel van vitamine D-suppletie voor primaire preventie of als aanvullende behandeling van COVID-19 … er is geen nadeel aan het verhogen van de vitamine D-inname en een verstandige blootstelling aan zonlicht om het serum 25-hydroxyvitamine D op een niveau van ten minste 30 ng/ml en bij voorkeur 40 tot 60 ng/ml te houden om het risico op COVID-19-infectie en de ernst ervan te minimaliseren.”

Dit bevestigt de Duitse studie en de bevinding van een kritisch vitaminegehalte van 50 ng/ml.
Daniel Horowitz heeft dit juist opmerking over vitamine D-suppletie gemaakt: “Een eindeloze stroom van wetenschappelijk onderzoek toont aan dat niet alleen zou een dergelijke aanpak hebben veel beter werkte dan de vaccins, maar in plaats van het bedenken van diverse bekende en onbekende negatieve bijwerkingen”
Er zijn nu 142 onderzoeken die instaan ​​voor de bijna perfecte correlatie tussen hogere vitamine D-spiegels en betere resultaten bij COVID-patiënten.
Uit Israël kwam werk waaruit bleek dat 25 procent van de in het ziekenhuis opgenomen COVID-patiënten met vitamine D-tekort stierf, vergeleken met slechts 3 procent onder degenen zonder een tekort. En degenen met een tekort hadden 14 keer meer kans om te eindigen met een ernstige of kritieke aandoening.
Ook uit Israël, gegevens van 1176 patiënten met een COVID-infectie die waren opgenomen in het Galilee Medical Center, hadden 253 vitamine D-spiegels geregistreerd en de helft had een vitamine D-tekort. Dit was de conclusie: “Bij gehospitaliseerde COVID-19-patiënten was pre-infectie-deficiëntie van vitamine D geassocieerd met verhoogde ernst van de ziekte en mortaliteit.”
Verschillende studies zijn afkomstig van de Universiteit van Chicago. Eén ontdekte dat een vitamine D-tekort (minder dan 20 ng/ml) het risico kan verhogen om positief te testen op COVID-19, in feite een kans van 7,2 procent om positief te testen op het virus.  En dat meer dan 80 procent van de patiënten met de diagnose COVID-19 een vitamine D-tekort had. En zwarte personen met niveaus van 30 tot 40 ng/ml hadden een 2,64 keer hoger risico om positief te testen op COVID-19 dan mensen met niveaus van 40 ng/ml of hoger.
Aan de goede nieuwskant is een nieuwe studie van Turkse onderzoekers. Ze concentreerden zich op het verkrijgen van het niveau van mensen boven 30 ng / ml met supplementen. Op dat niveau was er succes in vergelijking met mensen zonder suppletie. Dit gold zelfs als ze comorbiditeiten hadden. Die bloedspiegel wisten ze binnen twee weken te halen. Degenen zonder comorbiditeiten en zonder vitamine D-behandeling hadden een 1,9-voudig verhoogd risico op ziekenhuisopname langer dan 8 dagen in vergelijking met gevallen met zowel comorbiditeiten als vitamine D-behandeling.

Lees ook:   Staat vereist COVID-vaccinatie voor degenen die Burning Man bijwonen 2021

f691bbb97aa794ef340c0b6af938ade6 AnGel-WinGs.nl


Andere optie
Sommige mensen kunnen absorptieproblemen hebben. De oplossing is om de actieve vorm van D – calcifediol of calcitriol – te gebruiken om hun niveaus sneller te verhogen. Dit omzeilt het stofwisselingsproces van de lever zeer effectief. Studies hebben aangetoond dat mensen die met lage niveaus in het ziekenhuis werden opgenomen, maar de actieve vorm van D kregen, niet naar de ICU gingen. Plaatsen die vitamine D verkopen, verkopen vaak de geconcentreerde actieve vorm.

Ik heb een voorraad cholecalciferolpillen die 50.000 IE leveren, vergeleken met gewone D-pillen die doorgaans 2.000 IE bevatten. Een redelijk gebruik van de hoge concentratie pillen is in het geval van een ernstige COVID-infectie. Dit kan een verstandige strategie zijn voor degenen die niet weten wat hun niveau is of die al een tijdje geen normale pillen hebben ingenomen. Het kan maanden duren om een ​​zeer laag niveau te verhogen tot boven het kritieke niveau dat volgens de Duitse studie nodig was voor de beste bescherming.


Tekort
Afgezien van het omgaan met COVID, zijn twee relevante vragen: is er een optimaal niveau van vitamine D en hebben Amerikanen er een tekort aan? Voor de eerste was dit [url=https://www.cooperinstitute.org/2017/09/22/vitamin-d-levels-in-the-us-population-are-getting-a-little-better- 15776#:~:text=Hoewel bloedspiegels van 30 ng%2FmL of hoger, meer dan 70 jaar dagelijks 800 IE nodig hebben.]zei[/url]: “Hoewel bloedspiegels van 30 ng/ml of hoger als normaal worden beschouwd, optimale bloedspiegel van vitamine D is nog niet vastgesteld.”
Van de Cleveland Clinic is dit: “Normale vitamine D-spiegels liggen meestal tussen 20-80 NG/ML. Als suppletie wordt aanbevolen, denk er dan aan om het bij een maaltijd en op een volle maag in te nemen om de opname te bevorderen. Helaas heeft ongeveer 42 procent van de Amerikaanse bevolking een vitamine D-tekort, waarbij sommige populaties zelfs nog grotere tekorten hebben.”
Een Mayo Clinic-studie zei dit: “Vitamine D-tekort komt vaker voor dan eerder werd gedacht. De Centers for Disease Control and Prevention hebben gemeld dat het percentage volwassenen dat voldoende vitamine D bereikt, zoals gedefinieerd door 25(OH)D van ten minste 30 ng/ml, is gedaald van ongeveer 60% in 1988-1994 tot ongeveer 30% in 2001- 2004 in blanken en van ongeveer 10% tot ongeveer 5% in Afro-Amerikanen in dezelfde tijd. Bovendien bleken meer mensen een ernstig vitamine D-tekort [<10 ng/ml] te hebben. Zelfs wanneer een conservatieve definitie van vitamine D-tekort wordt gebruikt, zullen veel patiënten die routinematig in de klinische praktijk worden aangetroffen, een tekort aan vitamine D hebben.”
Het is duidelijk dat persoonlijke deficiëntie alleen kan worden vastgesteld door een bloedtest die verstandige mensen aan hun artsen zullen vragen om een ​​laboratoriumtest te bestellen.

Lees ook:   Je werk stalkt je

ConclusiesHet zien van vitamine D als cruciaal voor het overleven van COVID wordt ondersteund door gedegen medisch onderzoek. Er zijn goede gegevens om een ​​gewenst niveau van 50 ng/ml te ondersteunen. Of een persoon dit niveau heeft, vereist een bloedtest voor de vitamine, niet iets waar de meeste artsen normaal om vragen bij het bestellen van bloedonderzoeken om andere redenen.
Nu de VS de 800.000 COVID-gerelateerde sterfgevallen nadert, is het redelijk om aan te nemen dat misschien honderdduizenden levens hadden kunnen worden gered als de regering het testen van vitamine D-bloed en indien nodig suppletie krachtig had gesteund.   Maar bij het ontbreken van een dergelijk COVID-beleid hebben mensen goede redenen om D-supplementen te gebruiken als ze niet routinematig worden blootgesteld aan zonlicht zonder zonnebrandproducten te gebruiken.


Veel artsen hebben protocollen opgesteld voor het voorkomen en behandelen van COVID, waaronder vitamine D-supplementen. De gewaardeerde Dr. Zelenko gebruikt bijvoorbeeld het volgende: 5.000 IE 1 keer per dag gedurende 7 dagen voor patiënten met een laag risico en voor patiënten met een hoog risico: 10.000 IE eenmaal per dag gedurende 7 dagen of 50.000 IE eenmaal per dag voor 1-2 dagen.
De NIH blijft echter dom en beweert dat “er onvoldoende bewijs is om voor of tegen het gebruik van vitamine D voor de preventie of behandeling van COVID-19 aan te bevelen.” Ook dit werd gezegd: “Vitamine D-tekort (gedefinieerd als vitamine D ≤20 ng/ml) komt veel voor in de Verenigde Staten, vooral onder personen van Latijns-Amerikaanse etniciteit en zwart ras.


Deze groepen zijn ook oververtegenwoordigd onder gevallen van COVID-19 in de Verenigde Staten. Vitamine D-tekort komt ook vaker voor bij oudere patiënten en patiënten met obesitas en hypertensie; deze factoren zijn in verband gebracht met slechtere resultaten bij patiënten met COVID-19.” Klinkt slim om een ​​tekort te bestrijden om de gevolgen van COVID voor de gezondheid te voorkomen.
Helaas kunnen we er niet op rekenen dat de volksgezondheidsorganisatie een wetenschappelijk onderbouwd, agressief beleid voert ten aanzien van het gebruik van vitamine D-supplementen als alternatief voor COVID-vaccins of dure medicijnen. Het is aan individuen om hun eigen leven te beschermen door goed geïnformeerd en proactief te zijn.
Over de auteur: Dr. Joel S. Hirschhorn, auteur van Pandemic Blunder en vele artikelen en podcasts over de pandemie, werkte tientallen jaren aan gezondheidskwesties en zijn Pandemic Blunder-nieuwsbrief staat op Substack. Als hoogleraar aan de Universiteit van Wisconsin, Madison, leidde hij een medisch onderzoeksprogramma tussen de hogescholen voor techniek en geneeskunde. Als hoge ambtenaar bij het Congressional Office of Technology Assessment en de National Governors Association leidde hij grote studies over gezondheidsgerelateerde onderwerpen; hij getuigde tijdens meer dan 50 hoorzittingen van de Amerikaanse Senaat en het Huis en schreef honderden artikelen en opiniestukken in grote kranten. Hij heeft meer dan 10 jaar als uitvoerend vrijwilliger in een groot ziekenhuis gediend. Hij is lid van de Association of American Physicians and Surgeons en America’s Frontline Doctors.

https://principia-scientific.com/govts-should-have-promoted-vitamin-d-to-combat-pandemic/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button