...

01 december 2021

 

Vader van Gates overleden

De filantroop en medeoprichter van Microsoft Bill Gates heeft het overlijden van zijn vader William Henry Gates Senior op 94-jarige leeftijd bevestigd. De oudere Gates leed aan de ziekte van Alzheimer.

 

Gates Senior “stierf vredig thuis …, omringd door zijn familie”, kondigde zijn zoon dinsdag aan. 

Zijn “wijsheid, vrijgevigheid, empathie en nederigheid hadden een enorme invloed op mensen over de hele wereld”, voegde Gates Junior eraan toe. Hij merkte op dat het juridische advies van zijn vader hem en Paul Allen hielp om Microsoft op te richten, maar ook Howard Schultz bij Starbucks, een andere startup in Seattle die is sindsdien een wereldwijd fenomeen geworden.

Bill’s vrouw Melinda Gates prees haar schoonvader ook als “een pijler van de gemeenschap in Seattle gedurende bijna driekwart eeuw”.

William Henry Gates II diende in de Tweede Wereldoorlog, behaalde zijn diploma rechten via de GI Bill en richtte in 1964 de advocatenpraktijk van Shidler & King op. Tegenwoordig staat het kantoor bekend als Preston Gates & Ellis LLP. Hij was voorzitter geweest van de balies van de staat Seattle en Washington, en van onder andere United Way en Planned Parenthood.

In 2003 publiceerde hij ‘Wealth and Our Commonwealth’, een zaak voor het belasten van opgebouwde fortuinen, geschreven in samenwerking met Chuck Collins, wetenschapper van het Institute for Policy Studies.

Gates gaf zijn vader ook de eer voor het vormgeven van de waarden van de Bill & Melinda Gates Foundation, het filantropische project dat hij in 2014 begon na zijn afscheid bij Microsoft. Volgens de liefdadigheidsinstelling zijn haar doelen het verbeteren van de gezondheidszorg en het verminderen van armoede in de wereld, en het uitbreiden van onderwijs en toegang tot informatietechnologie in de VS. 

Vredig overleden in bijzijn van… dat geeft te denken bij Billy!
Heeft hij zijn vader een vaccin gegeven of cojona?
Ja sorry hoor, misschien oneerbiedig, wat ik dus echt niet ben, maar soms moet je even…
Mijn excuses!

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   De 36-jarige zwendel onthuld en blootgesteld hiv en covid

Gerelateerde berichten