19 januari 2021

 

Vrijheidsbeeld was bedoeld als moslimvrouw

New York Statue of Liberty:

 

 

Vrijheidsbeeld was bedoeld als moslimvrouw

 

 

NEW YORK –
Het voor de Amerikanen zo belangrijke Vrijheidsbeeld in New York was oorspronkelijk bedoeld als moslimvrouw. Het beeld van de Franse beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi zou namelijk aanvankelijk worden geplaatst bij het Suezkanaal in Egypte. Dat meldt het Smithsonian, het tijdschrift van het gelijknamige Amerikaanse instituut dat wetenschappelijke publicaties van allerlei aard verzorgt.
De toenmalige Egyptische heerser Ismail Pasha vond het project echter te duur en keurde het af. Bartholdi paste zijn ontwerp enigszins aan, waarna het in 1886 in delen werd verscheept naar de Verenigde Staten, als cadeau van het Franse aan het Amerikaanse volk. Het 93 meter hoge beeld staat sindsdien als Amerikaans symbool ter verwelkoming aan de gasten in de New York Bay.
In Egypte nam Ismail Pasha genoegen met een vuurtoren, die later bij Port Saïd naast de ingang van het Suezkanaal werd geplaatst.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/24810305/__Vrijheidsbeeld_was_moslimvrouw__.html

Op zich wel bizar dit verhaal…toch…

Lees ook:   Hoe luierderder hoe slimmerderder

Gerelateerde berichten