15 april 2021

 

Seizoen waarin je geboren bent bepaalt je temperament

Seizoen waarin je geboren bent bepaalt je temperament

Onderzoek wijst uit dat mensen die in de zomer geboren worden tijdens hun latere leven vaker ten prooi vallen aan stemmingswisselingen, terwijl winterbaby’s uitgroeien tot minder kregelige volwassenen. De geboortemaand heeft dus wel degelijk invloed op je toekomstige gemoed, meldt The Telegraph.

Hongaarse wetenschappers bestudeerden 400 personen om na te gaan of er een link zou bestaan tussen hun karakter en het tijdstip van geboorte. Volgens hun bevindingen hebben mensen die in een bepaalde periode van het jaar geboren worden een grotere kans op een bepaald type temperament dat dan weer kan leiden tot psychische stoornissen.

De seizoenen hebben nu eenmaal een invloed op neurotransmitters die door biosynthese worden bereid uit aminozuren (zoals dopamine en serotonine) en ons humeur controleren. Mensen geboren in wintermaanden hebben meer de neiging om positief in het leven te staan terwijl het humeur van personen geboren in zomermaanden sneller dreigt om te slaan van uitzinnige vreugde naar intens verdriet.

Baby’s die in de herfst ter wereld komen, hebben minder kans op depressiviteit. Winterbaby’s blijken als volwassene minder humeurig te zijn. ‘We hebben nog niet volledig de hand kunnen leggen op de mechanismen die deze wisselwerking teweegbrengen’, aldus wetenschapper Xenia Ghonda. ‘Het zal nog meer onderzoek vergen om de mate waarin de geboortemaand bepalend is voor ons gemoed, te doorgronden.’

————

Ehm we hebben zoiets als astrologie… hehe! Slimdudes!
Opvallend is….
Men spreekt angstvallig niet over de lentekids!
Waarom niet, nou, dat komt omdat wij het allerleukste zijn..prettig gestoord…vrolijk,opgewekt…geweldig toch?
Plant uwen kind in den lentemaanden! OFtewel begin het vruchtsel in de zomermaanden, dan komt ut uit in de lente…
in een tent, achter een boom, in een oude verlaten schuur, verzin iets, tussen de koeien in?
Maakt niet uit…

Lees ook:   Aanbieding biefstuk komt uit?

Beter is tur niet……
🙂

 

Zelfs zij!!!!!!! LINK

Gerelateerde berichten