web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorReincarnatie

Top 10 Dubbelgangers in de geschiedenis

Top 10 Dubbelgangers in de geschiedenis

Een Dubbelganger wordt beschouwd als het kwaadaardige broertje, de voorbode van onheil, het voorteken van de dood, en is zeer zeldzaam. In sommige gevallen kan het slachtoffer van deze spookachtige activiteit in gevaar zijn, of misschien al snel aan hun ontijdige dood overlijden. Klinkt griezelig? Wacht maar tot je de verhalen leest van een aantal echte gebeurtenissen van dubbelgangers door de geschiedenis heen.
Photobucket

10. John Donne

Donne was een 16e-eeuwse Engels dichter, die werd bezocht door een dubbelganger, terwijl hij in Parijs was. Het vreemde van dit alles was dat de dubbelganger niet alleen hen maar ook zijn vrouw bij hem was. De dubbelganger van zijn vrouw hield een pasgeboren baby in haar armen. Donne’s vrouw was zwanger op datzelfde moment, maar de dubbelganger toonde zich in een sombere stemming. Op precies hetzelfde moment dat de dubbelgangers verschenen, was zijn vrouw bevallen van een doodgeboren kind.

Photobucket
9. George Tryon

Een beroemde Victoriaanse verschijning was de vreemde verschijning van vice-admiraal Sir George Tryon. Hij liep door de salon van zijn ouderlijk huis in Eaton Square, Londen, op zoek naar iets, recht voor hem uit, zonder een woord te wisselen met een aantal gasten, welke op een feestje waren dat werd gegeven door zijn vrouw op 22 juni 1893, terwijl hij zich zou moeten bevinden op een schip op de Middellandse Zee Squadron. Vervolgens werd gemeld dat hij was weg gegaan met zijn schip, de HMS Victoria, diezelfde avond, nadat zij in botsing kwam met de HMS Camperdown na een nog onverklaarbaar en bizar bevel om het schip draaien in de richting van het andere vaartuig.

Photobucket
8. Percy Bysshe Shelley
Dichter Percy Bysshe Shelley beweerde dat hij zijn dubbelganger ontmoet heeft, terwijl hij op vakantie was in Italië. Terwijl de dichter stomverbaasd naar de verschijning staarde, was alles wat de dubbelganger deed wijzen naar de Middellandse Zee. Vreemd genoeg, Shelley verdronk in de Middellandse Zee kort hierna. Shelley verdronk tijdens het zeilen in een kleine boot in 1822.

Lees ook eens:   De aarde draait sneller en we leven korter

 

Photobucket

7. Guy de Maupassant

Maupassant was een Franse schrijver en korte verhalen schrijver, die beweerde te zijn achtervolgd door zijn dubbelganger rondom de tijd van zijn dood. Volgens zeggen,vertelde hij dat de dubbelganger zijn kamer in kwam, de stoel tegenover hem nam en begon te dicteren wat de Maupassant schreef. Hij schreef over deze ervaring in zijn korte verhaal “Lui.”

Photobucket
6. Johann Wolfgang von Goethe

In de autobiografie van de Duitse dichter, rapporteert hij twee verschillende waarnemingen van twee dubbelgangers. In de 1e instantie reed hij langs de weg naar Drusenheim, die net afscheid genomen had van zijn vriendin, waar hij zag dat zijn dubbelganger hem tegemoet rijden hij droeg een grijs pak afgezet met goud. Deze kleren waren volledig onbekend voor hem. Acht jaar later, op een ander bezoek aan Friedrike, bevond hij zich rijdend in dezelfde richting als zijn dubbelganger. Hij zag hem uds opnieuw, en weer droeg zijn dubbelganger het grijze pak waarin hij hem gezien had 8 jaar eerder.

Photobucket

5. Koningin Elizabeth I

Elizabeth naar verluidt zag zichzelf liggen, bleek en op haar bed. Kort na het incident, stierf zij. Er is niet veel bekend over het incident, maar de gebeurtenis zo een intense schok dat de aanblik van de dubbelganger genoeg kan zijn geweest om haar vroegtijdige dood te veroorzaken.

Photobucket

4. Tsarina Catharina de Grote, keizerin van Rusland

Catherine riep zichzelf uit als keizerin nadat ze haar man had vermoord, Peter III in 1762. Ze greep de lijfeigenen en land dat behoorde tot de kerk en ging heen om oorlog te voeren met Turkije. Ze werd door velen beschouwd tot niets meer dan een boze tiran. Tijdens haar bewind, zag Catherine dubbel ganger zitten op de koninklijke troon. Ze riep dat men diegene moest beschieten, maar dit had geen enkel effect op de dubbelganger. Catherine stierf een natuurlijke dood kort na dit incident overleed zij in 1796.

Lees ook eens:   De heerlijkste plee ooit...

Photobucket

 

3. Sir Gilbert Parker

In 1905 was Sir Gilbert Parker, een lid van het Britse parlement, bij het bijwonen van een debat in het Lagerhuis. Tijdens het debat, merkte hij op dat Sir Frederick Carne Rasch ook aanwezig was, zittend op zijn gebruikelijke plek. Toch was dit niet mogelijk, omdat Sir Frederick heel ziek was en met griep op bed lag, en volgens de leden van zijn gezin, bleef hij in bed de hele dag door. Blijkbaar was Rasch de dubbelganger, vastbesloten om het debat aan te horen.

Photobucket
2. Abraham Lincoln

Een voorbeeld van een dubbelganger die niet al te goed bekend is, is een droom of illusie dat Lincoln soms achtervolgde in de winter. Op de avond van zijn verkiezing, zag hij achter zijn bureau in een spiegel aan de andere kant van de kamer, zichzelf op volledige lengte, maar met twee gezichten, een bleker dan de andere. Hij mengde zich hierna in de verkiezings opwinding en probeerde het te vergeten, maar dat lukte niet nadat hij het nog een keer waarnam . Lincoln vertelde zijn vrouw er over. Later probeerde hij om de illusie terug te doen komen,en het werkte, maar dat was de laatste keer dat hij het ooit zag. Zijn vrouw zei dat het een teken dat hij zou worden verkozen voor een tweede termijn, en de bleekheid van een gezicht betekende dat hij een 2e termijn niet zou over leve . Lincoln werd later vermoord. Verhaal is bevestigd door Mary Todd Lincoln, en door prive-secretaris John Hay

Lees ook eens:   Funny

Photobucket

 

1. Emilie Sagée

 

Een bekend geval is dat van een jonge Franse lerares in Letland, Emilie Sagée. De meeste van haar studenten in 1846 en 1846 waren vaak getuige van Sagée haar tweelingzus , te zien verschijnen en verdwijnen in het volle zicht. De dubbelganger zou vaak vrouwelijke bewegingen nabootsen en was zeer actief, terwijl Sagee altijd erg rustig was. In het midden van de klas op een dag, terwijl Sagée schreef op het bord, verscheen haar exacte dubbelganger naast haar. De dubbelganger werd exact gekopieerd van de docente met elke beweging als zij schreef, behalve dat het niet in het bezit was van krijt. Het evenement werd bijgewoond door 13 leerlingen in de klas. Een andere keer, toen alle leerlingen in de school zagen dat Sagée werkte in de tuinen van de school, zagen zij haar op hetzelfde moment zitten in de stoel in de kamer met hen! Wanneer twee van de meer moedige studenten probeerden om te communiceren met de persoon (dubbelganger) in de stoel, ontdekten ze een “vreemde weerstand in de lucht eromheen.” Ms Sagee heeft nooit haar eigen dubbel gezien, hoewel ze zei zich moe te voelen als mensen rapporterden haar dubbelganger te hebben zien in de buurt van haar.

Photobucket

Foto’s van dubbbelgangers….uit vroeger tijden of reincarnatie?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥