web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Ascendant

Ram ascendant

Neemt graag en direct persoonlijk de leiding en het initiatief. Het persoonlijk handelen wordt gekenmerkt door een sterk ongeduld en sterke prikkelbaarheid. Voelt zich snel in haar of zijn eer aangetast. Maakt op anderen de indruk, een voortvarende, optimistische vechter te zijn. Trekt sterk de aandacht van anderen. Dominant. Houdt ervan zij/haar kracht te meten met anderen, vooral in één op één situaties. Gek op alles wat nieuw is. Wil direct resultaten zien. Levenslustig. Verdedigt dat waar hij/zij mee bezig is tot het uiterste. Heeft gemakkelijk last van hoofdpijn. Zeer vrijheidlievend en aktief. Moeite met samenwerken. Doet eerst, denkt later.

Stier ascendant

Kalm en vol overleg. Houdt er niet van gehaast te worden. Praktisch. Gaat niet tot aktie over zonder te weten dat er ook iets uitkomt, maar zet het dan ook door. Geduldig en vasthoudend. Koppig, vooral wanneer iemand probeert druk op hem/haar uit te oefenen. Houdt er niet van over zichzelf te praten. Maakt altijd een rustige beheerste indruk op anderen, hoe sterk de innerlijke emoties ook zijn. Straalt op anderen een aards soort warmte uit en maakt een vriendelijke indruk. Stelt anderen op hun gemak. Zoekt fysiek comfort en veiligheid. Houdt er van de dingen op zijn/haar gemak over zich heen te laten komen. Houdt van meditatie. Geeft de eigen overtuiging niet prijs. Af en toe driftig. Op sommige punten zeer eigenzinnig. Sterk gestel. Eerlijk en betrouwbaar. Sterk ontwikkeld gevoel voor het mooie in de natuur. Sensueel.

Tweeling ascendant

Aktief, rusteloos, kan niet lang met één ding tegelijk bezig blijven of op één plaats in één houding blijven. Wil in korte tijd veel doen. Praat graag. Zoekt afwisseling. Snel, vooral mentaal. Komt snel in beweging. Houdt van communicatie met anderen. Kan moeilijk zijn/haar mond houden. Sterke behoefte mentaal bezig te zijn. Ziet er jonger uit en wordt niet echt oud in de zin van verkalkt in opvattingen e.d. Zoekt graag uit, hoe de dingen werken. Houdt van spel. Maakt op anderen een geanimeerde, charmante indruk. Neiging om alles half te doen. Sterke zucht tot weten. Nieuwsgierig en inventief. Wil het hoe en waarom van de dingen weten. Dit kan leiden tot sterk overheersen van het verstand. Maakt de indruk meer dan één totaal verschillende persoonlijkheid te hebben.

Kreeft ascendant

Voelt zich verbonden met familie en gezin. Voorzichtig, komt slechts langzaam tot veranderingen in de eigen directe omgeving. Vriendelijk, maar praat met vreemden niet over de eigen gevoelens. Houdt er van om mensen te beschermen. Houdt sterk rekening met de gevoelens van anderen. Verdraagt niet goed een hard woord. Trekt zich terug wanneer zijn/haar gevoel geraakt is. Wekt echter de indruk onverschillig te zijn. Wat in de jeugd werd beleefd, blijft hem/haar het hele leven bij. Zoekt veiligheid. Geeft zich niet gauw gewonnen, maar is het eenmaal zover dan is hij/zij ook zeer toegewijd. Overgevoelig tegenover kritiek aangaande de eigen persoonlijkheid. Wil persoonlijk delen met anderen. Enigszins conservatief ingesteld. Schijnbaar meegaand, maar innerlijk zelfbewust en vasthoudend aan de persoonlijke opvatting. Neemt zodoende ongemerkt zelf de leiding in handen in persoonlijke aangelegenheden. Nauwgezet en zorgzaam. Wil werk onberispelijk doen. Angst om zich bloot te geven. Hulpvaardig. Sterke behoefte aan dankbaarheid. Sfeergevoelig. Deelt gemakkelijker in andermans verdriet dan in andermans vreugde.

Lees ook:   Eros in de horoscoop

Leeuw ascendant

Maakt op anderen een charmante indruk. Maakt de indruk vol zelfvertrouwen te zijn. Houdt van spel. Wil zijn/haar eigen image volgen naar dit beeld dat anderen van hem/haar hebben. Kan moeilijk vergissing of mislukking toegeven. Houdt er van het middelpunt te zijn en sterk te lijken. Dominant en trots. Houdt ervan de leider te zijn. Loyaal en edelmoedig tegenover degenen die betrouwbaar bleken. Houdt van glamour en van indruk maken op anderen. Trekt respect en sympathie aan. Zeer gevoelig voor vleierij. Autoritair. Gevoelig voor de opinie van anderen. Heeft hart voor de medemens. innerlijke conflicten worden verborgen achter ongenaakbaarheid en trots, omdat ze worden gezien als een afgang. Mogelijk een sterke vrees om zelf verkeerd begrepen te worden. Neiging op zichzelf te beschouwen als het middelpunt van het heelal. Neiging om anderen te sterk te idealiseren.

Maagd ascendant

Overdreven kieskeurig, lettend op het eigen uiterlijk. Let op ieder detail om een goede indruk te maken. Hecht veel belang aan helderheid en hygiëne. Denkt dat weinig mensen hem/haar aantrekkelijk vinden. Houdt van orde. Perfectionist[e] met de neiging ook anderen daartoe te dwingen. Kritisch tegenover zichzelf en anderen. Doet de dingen alleen wanneer ze een tastbaar doel hebben. Houdt van mensen die van goede smaak getuigen. Gereserveerd en enigszins koel. Is graag nuttig. Houdt van werken. Bewaard afstand. Kieskeurig, ook in eten en drinken. Oog voor detail. Verliest wellicht de grote lijnen uit het oog. Neiging tot zwaarmoedigheid en zelfbeklag. Angst voor denkbeeldige rampen en ziekte. Neiging tot neerslachtigheid en humeurigheid. Is graag en gauw bezorgd. Voorkomend en gedienstig. Houdt niet van veel verrassingen.

Weegschaal ascendant

Besteedt veel aandacht aan de persoonlijk omgang met mensen. Wil leren hoe dat het beste moet. Gebruikt charme om anderen te overtuigen en om te bereiken wat hij/zij wil. Neiging om anderen ongemerkt te manipuleren. Innerlijke afkeer van onaangename situaties tussen mensen. Probeert de vrede te bewaren. Kleedt zich graag elegant. Houdt van mooie dingen en de schone kunsten. Behaagziek. Blijft moeilijk met beide benen op de grond staan. Beleefd, vriendelijk. Speelt graag de bemiddelaar[es]. Kan moeilijk nee zeggen. Moeite om echt zichzelf te zijn. Maakt een besluiteloze indruk op andere. Heeft graag de leiding en houdt niet van pietluttig werk. Neiging tot uitstellen en om veel te beloven.

Lees ook:   Dieren astrologie

Schorpioen ascendant

Rustig en gereserveerd, maar anderen merken op dat hij/zij diepe gevoelens en emoties heeft.
Hartstochtelijk en gevoelig. Komt lichamelijke vermoeidheid snel te boven. Kan om onbenulligheden plotseling woedend worden. Maakt op anderen de indruk,eimelijk te zijn, ofschoon dat niet de eigen intentie is. Vindt het moeilijk zich aan anderen duidelijk te maken. Bijzonder grote opmerkingsgave. Vermogen om het karakter van anderen/onbekenden goed aan te voelen. Neemt slechts weinigen in vertrouwen. Vriendelijk. Straalt op anderen kracht uit, vooral via de ogen. Houd zich graag bezig met de geheimen van leven en dood evenals met seksualiteit en geld. Voelt andermans moeilijkheden aan. Koppig. Vecht hard tegen aanvallers. Sterke behoefte om serieus genomen te worden. Anderen onderschatten zijn/haar innerlijke kracht en talenten op het eerste gezicht, maar komen daar later van terug. Houd van risico’s nemen maar berekend ze wel eerst. Wil het leven met zijn/haar totale wezen ervaren. Gemakkelijk te kwetsen. Reageert daarop met sarcasme en wraakzucht.

Boogschutter ascendant

Open, extravert, eerlijk. Neiging tot indiscretie. Maakt soms grove opmerkingen zonder de intentie anderen te kwetsen. Houdt ervan het leven eenvoudig te houden. Houd niet van trucjes en plichtplegingen omdat die de echte kommunikatie volgens hem/haar in de weg staan. Zeer energiek en vrijheidlievend. Wordt zeer rusteloos wanneer hij/zij zich een tijdje rustig moet houden. Sterke behoefte aan beweging in de buitenlucht. Moet zelf eigen leven kunnen inrichten. Laat anderen met rust. Houdt niet van verantwoordelijkheid voor andermans leven. Houd anderen echter wel hun verplichtingen voor. Sterk besef van menselijke saamhorigheid. Heeft grote moeite met nuchterheid, vooral wanneer het de eigen idealen betreft. Gek op de verspreiding van ideeën. Altijd durende dorst naar kennis.Kan niet tegen eenzaamheid en afzondering. Kan niet tegen vooroordelen. Sterke behoefte aan kommunikatie en delen met anderen. Maakt scherpe en vastberaden indruk, maar heeft de neiging om snel het ene ideaal voor het andere in te ruilen, zonder dat te beseffen.

Lees ook:   Mercurius in de tekens

Steenbok ascendant

Neemt de verantwoordelijkheid tegenover de eigen persoonlijkheid zeer zwaar op. Zeer ernstig tegenover zichzelf. Maakt gereserveerde maar toch eerzuchtige indruk in persoonlijke aangelegenheden. Bang om een verkeerde indruk te maken. Zet zich totaal in wanneer de aanvankelijke reserve werd overwonnen. Hoge maatstaven. Heeft kalmerende, stabiliserende invloed op anderen. Wil iets belangrijks zijn in de wereld. Is bereid daarvoor ontbering te lijden. Heeft achting voor mensen die succes hebben en probeert van ze te leren. Serieuze instelling tegenover het leven. Vindt het leven en de wereld moeilijk en zwaar. Neiging tot jaloezie en bitterheid tegenover anderen. Kan moeilijk ontspannen en spelen. Een slechte relatie met de vader geeft de neiging zich totaal verlaten te voelen. Werkt hard. Uit op eigenbelang met name in het werk. Grote behoefte aan waardering, vertrouwen en achting. Vrees om tegengewerkt te worden Gevoel voor rang en stand. Zin voor vormelijkheid. Komt gemakkelijk onder de indruk van uiterlijk vertoon. Neiging tot bluffen en meer te lijken dan hij/zij werkelijk is. Gevoel voor humor ondanks al het bovenstaande.

Waterman ascendant

Zeer geïnteresseerd in nieuwe dingen, maar wil ze op eigen gelegenheid ontdekken. Moeilijk te overtuigen. Houdt er niet van dingen volgens het oude patroon te doen. Interesse in maatschappelijke en wetenschappelijke problemen. Maakt een onpersoonlijke indruk op anderen. Sterke behoefte aan vriendschap, kent geen verschil in hoog en laag als het om mensen gaat. Kan autoriteit alleen accepteren wanneer hij/zij overtuigd is dat die volstrekt eerlijk en sportief is. Kalm en beheerst. Bekijkt zaken eerst met de geest. Mentaal geen emotioneel type. Kan emotionele mensen maar moeilijk verdragen en of begrijpen. Innemend en humaan. Zoekt inzicht in het wezen van de mensen. Neiging tot eigenzinnigheid en excentriciteit. Eigen, originele kijk op dingen en mensen. Spotlustig. Houdt zich van de domme en stelt zo anderen aan de kaak.

Vissen ascendant

Zeer gevoelig voor andermans emoties. Neiging om andermans emoties, ook de negatieve, over te nemen. Idealistisch, geloofd in een werkelijkheid achter de dingen. Sterk vermogen van invoeling op persoonlijk gebied. Gemakkelijk te misleiden. Voelt zich echter verbitterd wanneer misleiding werd ontdekt. Eskapistisch. Dromerig. Kan moeilijk nee zeggen wanneer iemand een beroep op hem/haar doet. Neiging mensen aan te trekken die van hem/haar afhankelijk zijn. Komt niet gemakkelijk voor zichzelf op en kan dan jaloers zijn op mensen die dat wel kunnen. Mystieke neiging. Zeer meegaand. Zelftoegevend. Bescheiden. Artistiek.

Tot zover de ascendanten,
Margot Buring

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥