WijsheidMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Uil van Minerva betekenis

Het is niet zo moeilijk hoor…

Athenian Decadrachm

De uil van Athene is een kleine uil die in de Griekse mythologie Pallas Athena, de godin van de wijsheid, vertegenwoordigt of vergezelt. In de Romeinse mythologie is het equivalent de uil van Minerva, Athene’s syncretischeincarnatie. De uil was in de klassieke oudheid een symbool van kennis, wijsheid en scherpzinnigheid.

Hegel schreef: “De uil van Minerva spreidt zijn vleugels alleen uit met het vallen van de schemering.” Wat bedoelde hij? Wat is de uil van Minerva? En wat zou David Brooks proberen over te brengen als hij in een recente column schrijft: “Maar dat is de eeuwige tragedie van het leven: de uil van Minerva vliegt in de schemering.”

“Minerva” is de Romeinse naam van de Griekse Athena, godin van wijsheid en filosofie, en verbonden met de uil (zoals bewaard in het gezegde “uilen naar Athene brengen”, wat betekent dat iets naar een plaats wordt gebracht die al meer dan genoeg daarvan heeft) .

De betekenis van het gezegde van Hegel is dat filosofie / wijsheid pas aan het einde van de dag aan het einde van de dag plaatsvindt, nadat de belangrijkste gebeurtenissen van de dag hebben plaatsgevonden. Voor Hegel was dit niet tragisch. Zijn specifieke punt is dat het pas aan het einde van de menselijke geschiedenis is (wat hij associeerde met zijn eigen tijd, het begin van de 19e eeuw) dat mensen de ontwikkelingslogica van de geschiedenis beter kunnen begrijpen. In feite is onze komst om de geschiedenis te begrijpen deel van deze ontwikkelingslogica; en als we eenmaal volledig begrijpen, zijn we verzoend met de geschiedenis en zouden we dus niet gewild hebben dat de geschiedenis in elk belangrijk opzicht anders was gegaan.


Twitteraars deze meneer maakt mooie tekeningen… U mag reageren!
Walgelijk… Meneer kan niet tekenen en is ook niet wijs…dag Uil – voor deze idioot.

Lees ook:   Van Houwelingen (FVD) vs D66: ''Jullie snoeren échte wetenschappers de mond!''

De uil slaat altijd voor wijsheid, weten, scholing, intelligentie.

En lees ook dit eens…Baudet op een kist…volkskrant humor? https://www.dagelijksestandaard.nl/ Schandalig!

Ps nogmaals

https://forumvoordemocratie.nl/standpunten

Deze is ook zo mooi

https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/geostrategie

greek mythology gods and goddesses symbols | Symbols of Greek Gods Greek Gods And Their Symbols (The little owl for Athena is soooo cute. ~r.)

Athene

percy jackson, athena, and rick riordan image

Owl tattoo flash - I'd get this, or the owl with the top hat, in a different life.

Oikofobie
(van Oudgrieks οἶκος/oikos, “huis”, en φόβος/phobos, “angst”) is in de conservatieve cultuurfilosofie van Roger Scruton de afkeer van het eigene en dan met name van de natie. Het concept dient ter kritiek van cultuurrelativisme en multiculturalisme, die voorgesteld worden als een extreme vorm van xenofilie (hang naar het vreemde). In navolging van Scruton hanteren ook andere denkers, zoals Alain Finkielkraut, het concept oikofobie.[1]

Debat in Nederland
Oikofobie werd in Nederland vooral bekend door het werk van Thierry Baudet, die er niet alleen het multiculturalisme maar ook pleidooien voor open grenzen, moderne kunst (waarbij niet langer het esthetische maar het conceptuele en bevreemdende voorop staat) en de Europese integratie mee aanduidt.[2] Baudet vat oikofobie samen als een “ziekelijke afkeer van geborgenheid” die de Nederlandse en Europese elite gevangen zou houden.[3] In een van zijn stukken vergelijkt hij Nederland met een huis waarvan de inwoners gasten ontvangen, die vervolgens het huis in bezit nemen.[4]

Gerelateerde artikelen

Back to top button