web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wetenschap & Ontwikkeling

Waarom het absurd is om te denken dat er alleen leven op aarde is

743527311d005ee85b0b430476ee6694 AnGel-WinGs.nl

Alleen al in het Melkwegstelsel zijn er meer dan 300 miljoen werelden met vergelijkbare omstandigheden als de aarde. Astronomen schatten dat er ongeveer 2 biljoen sterrenstelsels in het waarneembare heelal zijn. Dat is 2 biljoen met een T.

Waarom is het absurd om te denken dat er alleen leven op aarde is? Nou, vanwege de wiskunde die betrokken is bij het verkennen van de kosmos. Maar laat me het toelichten en laten we het over cijfers hebben.


Zijn we alleen in het universum? Is er leven elders? Dit zijn misschien enkele van de twee meest gezochte antwoorden in de geschiedenis van de mensheid. En als we kijken naar hoeveel we de afgelopen decennia over de kosmos hebben geleerd, dan zouden we waarschijnlijk het antwoord moeten weten. We hebben veel kennis opgedaan over onze kosmische buurt. We blijven ons zonnestelsel verkennen terwijl we onze ogen gericht houden op enkele van de diepste delen van de ruimte. Met nieuwe technologie zoals de James Webb Space Telescope is ons begrip van de kosmos verfijnd als nooit tevoren.

Toch hebben we nog steeds geen sluitend bewijs dat er elders leven is. Toch kunnen we een weloverwogen schatting maken. Sommige wetenschappers zijn er zelfs van overtuigd dat er elders in het zonnestelsel leven zou kunnen zijn. Deze plaatsen omvatten enkele verre bergen zoals Enceladus of Europa. Er zou leven kunnen bestaan ​​op Mars, diep onder de oppervlakte. Maar dat is niet de reden waarom ik ervan overtuigd ben dat er elders leven is.

Waarom het absurd is om te denken dat er alleen leven op aarde is

We weten nu al een paar jaar dat er op meer dan 300 miljoen werelden omstandigheden zijn die vergelijkbaar zijn met de aarde in het Melkwegstelsel alleen. Stel je voor dat. 300 miljoen planeten die vergelijkbare omstandigheden hebben als onze eigen planeet. Hoewel we deze werelden niet direct hebben gezien, weten we dat ze bestaan, en dat weten we dankzij de wetenschap. Volgens NASA zijn er op het moment van schrijven 5.235 bevestigde exoplaneten. Er wachten bijna 10.000 werelden op bevestiging . En we hebben in totaal 3.913 planetaire systemen ontdekt . Deze aantallen zullen in de toekomst alleen maar toenemen naarmate we onze technologie oppoetsen. Van deze 5.235 bevestigde werelden heeft de niet-gepensioneerde Kepler-ruimtetelescoop er meer dan 2.800 waargenomen.

Lees ook eens:  De aarde zingt: muziek van de magnetosfeer (video)
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥