24 oktober 2020

 

Derde CRISPR Baby geboren in China

Chinese government may have helped fund controversial CRISPR babies experiment

China bevestigt dat een derde
CRISPR-bewerkte baby is geboren

Op maandag meldde het Chinese staatsagentschap Xinhua dat He Jiankui, de onderzoeker verantwoordelijk voor het maken van ’s werelds eerste gen-bewerkte baby’s, was veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf op beschuldiging van illegaal praktiserende medische testen.

Gezien het feit dat China He na het  onderzoek bijna onmiddellijk veroordeelde, nadat hij de geboorte van de tweelingbaby’s had aangekondigd, is het niet bijzonder verrassend om te horen dat de onderzoeker wordt gestraft voor zijn controversiële experiment.

Maar in het laatste rapport van Xinhua was er nieuws : een derde gen-bewerkte baby is officieel geboren.

In november 2018, toen hij voor het eerst het bestaan ​​van de gen-bewerkte tweeling aankondigde, vertelde hij ook dat een andere vrouw zwanger was van een extra bewerkte embryo.

In januari vertelde Stanford bio-ethicus William Hurlbut persbureau Agence France-Presse dat hij uitgebreid met hem had gesproken over die derde gen-bewerkte baby. Hij zei dat de vrouw op dat moment waarschijnlijk 12 tot 14 weken zwanger was, waardoor ze rond juni of juli 2019 zou bevallen.

Juli kwam en ging echter zonder nieuws over de derde gen-bewerkte baby, maar nu heeft China stilletjes de geboorte bevestigd, met Xinhua die meldt dat hij werd veroordeeld voor zijn experimenten “waarin drie genetisch bewerkte baby’s werden geboren”.

Het rapport bevat geen aanvullende informatie over de baby. We weten niet wat zijn geslacht, gezondheidstoestand is, of de geboorte complicaties met zich meebracht – of dat de baby nog leeft.

Maar we weten wel dat deze baby werd geboren, wat betekent dat er op een bepaald moment vorig jaar geen twee, maar drie van de eerste genetisch gemanipuleerde mensen waren die – of, waarschijnlijker, – over de aarde gaan lopen.

 

Hier nog wat interessante wetenswaardigheden:
Het officiële Xinhua persbureau van China heeft bevestigd dat een tweede vrouw zwanger is geraakt als onderdeel van een controversieel experiment om ’s werelds eerste CRISPR genetisch bewerkte baby’s te maken. De wetenschapper die verantwoordelijk is voor het werk is sindsdien ontslagen door de universiteit waarvoor hij werkte, die beweert dat hij “het onderzoek illegaal heeft uitgevoerd om persoonlijke faam en winst te behalen.”

Lees ook:   Wil jij nog een Vaccin? RIVM....

En dan dit:

De Chinese overheid heeft mogelijk controversieel CRISPR-babysexperiment helpen financieren

Het controversiële “CRISPR babies” -experiment in China is mogelijk uitgevoerd met de steun van de Chinese overheid. Volgens een rapport van STAT hebben drie overheidsinstellingen – waaronder het Chinese ministerie van Wetenschap – mogelijk bijgedragen aan de financiering van de gen-veranderende experimenten, die fel werden bekritiseerd door de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

-Zoals Antonio Regalado voor het eerst rapporteerde voor MIT Technology Review , gebruikte hij zijn team CRISPR – “moleculaire schaar” die DNA op een programmeerbare locatie kan knippen – om menselijke embryo’s genetisch te bewerken. Hun doelwit was een gen genaamd CCR5, dat een eiwit produceert waarmee HIV cellen kan binnendringen. Door CCR5 uit te schakelen, hoopte hij de embryo’s immuun te maken voor HIV, het effect replicerend van een CCR5-variant genaamd delta 32 die van nature voorkomt in ongeveer 10 procent van de Noord-Europeanen maar veel zeldzamer is in China. De embryo’s zijn gemaakt van de eieren van een gezonde moeder en het sperma van een HIV-positieve vader, maar, zoals Marilynn Marchione schreef voor het AP toen het nieuws uitbrak, gebruikte het experiment ook andere, minder drastische methoden om hiv-overdracht door vaderszijde te voorkomen, dus de genetische bewerking was niet medisch noodzakelijk.

Bron

Recommended Reading: A year later, the CRISPR babies are still a mystery

Moeten we iets afkeuren, waar men tijdens de Anunnaki allang mee bezig waren?
Met alle gevolgen van dien in die tijd.
Is het verkeerd om genetisch gezien in te grijpen in de natuur…?
Ik persoonlijk vind van niet, dit is de geneeskunde van de toekomst.
Ik vind het bijzonder dat de mens dit kan en hierbij dus erfelijke ziekten bv kan verwijderen.
Dat is toch geweldig!?
Alleen dat deze man levende baby’s als project beschouwd is eng… want wat als er dingen goed fout gaan?
Niemand kan vertellen -in deze tijd- wat dit zal opleveren tzt, wat zijn de gevolgen en de consequenties dus… en dan nog geloof ik dat al tig landen dit soort experimenten uitvoeren!

 

Gerelateerde berichten