web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheWetenschap & Ontwikkeling

Het gevaar van moderne technologie als het niet meer werkt!

Amazon-storing uitgeschakeld IoT / slimme apparaten, gestopte pakketleveringen; Mensen werden buitengesloten van huizen en Disney-parken

Experts waarschuwen al jaren voor beveiligingsrisico’s die samenhangen met Bluetooth en Wi-Fi , Internet of Things (IoT) -technologie en verschillende IoT/Smart-apparaten (zie 1 , 2 ). Ondertussen worden er nog steeds cyberaanvallen, bedreigingen en kwetsbaarheden gemeld (zie 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7, 8 ). Natuurlijk kan een softwarestoring ook voor problemen zorgen.

Van MSN:


Hoe Amazon-uitval Smart Homes toch niet zo slim heeft achtergelaten

(Bloomberg) — Door de storing bij Amazon.com Inc.’s cloud computing-tak hebben duizenden mensen in de VS geen koelkasten , roombas en deurbellen meer nodig, wat duidelijk maakt hoe afhankelijk mensen van het bedrijf zijn geworden naarmate het internet der dingen zich verspreidt huizen.

De verstoring, die begon op ongeveer 10 uur Eastern time Dinsdag upended pakket leveringen , pakte belangrijke streaming diensten, zodat de mensen van het krijgen in parken van Walt Disney Co.’s.

De getroffen Amazon-services waren onder meer de stemassistent Alexa en de slimme deurbel Ring. Woedende apparaatgebruikers tweeten hun frustraties naar het officiële account van Ring, waarbij velen klaagden dat ze tijd besteedden aan het opnieuw opstarten of opnieuw installeren van hun apps en apparaten voordat ze op Twitter ontdekten dat er een algemene storing was bij Amazon Web Services. Meerdere Ring-gebruikers zeiden zelfs dat ze niet in hun huis konden komen zonder toegang tot de telefoon-app, die niet beschikbaar was.

Lees ook eens:   Geld teken is duivels

Anderen zeiden dat ze hun kerstverlichting niet aan konden doen.

Slimme gloeilampen reageerden niet meer op spraakopdrachten, meldden veel mensen.

Ook eenvoudige huishoudelijke taken worden voor sommigen onmogelijk.

De storing zette mensen ertoe aan na te denken over de valkuilen van het hebben van een ‘slim’ huis dat te afhankelijk is van niet alleen internet, maar van één bedrijf in het bijzonder – terwijl degenen met ‘domme’ huizen glunderden dat hun koelkasten en lichtschakelaars prima werkten.

Verschillende van de getroffen AWS-operaties waren aan de oostkust. AWS zei ongeveer negen uur later dat het de problemen met het netwerkapparaat had opgelost die tot de storing hadden geleid.


Er zijn ook andere nadelen aan IoT/Smart home-apparaten

In feite, slechts een paar maanden geleden, oordeelde de federale rechtbank in het voordeel van indieners die de Federal Communication Commission (FCC) hadden aangeklaagd wegens het niet beschermen van Amerikanen tegen blootstelling aan schadelijke draadloze straling (zie ook 1 , 2 ), inclusief tegen privacy-invasieve en stralingsgevende nutsvoorzieningen ” Slimme” meters (elektriciteit, gas en water ).

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥