web analytics
...

Leer de woede van anderen te gronden (aarden)

13d2bc22f28185068e0c1e0189bcb7b5 via Angel-WingsDe dagelijkse stress op het werk en de stressvolle huidige levensstijl beperken het uithoudingsvermogen van iedereen. Met andere woorden, er is een verhoogde kans om steeds meer mensen te ontmoeten die je zenuwen “onhandig” maken.

Toch kunt u enkele eenvoudige manieren proberen om boze mensen om u heen te neutraliseren, in het voordeel van u beiden.

1. Blijf kalm:  Laat niemand op uw knoppen drukken. Als jij ook boos wordt, krijg je echt geen voorsprong. Wacht tot tien tellen voordat u reageert op een boze opmerking. Haal diep adem. Als je voelt dat je woede blijft oplaaien, neem dan opnieuw weer de tegenovergestelde stap, en tel tot 10. De uitbarsting van anderen is een weerspiegeling van henzelf, niet die van jou. Uw succes is dat u uzelf kunt beheersen. Probeer iets leuks te bedenken.

2. Let op  de lichaamstaal  van de ander: verwijde pupillen, trillende neusgaten, stijve houding, dreigende bewegingen, snelle ademhaling zijn waarschuwingssignalen. Doe een stap terug en neem een ​​compromitterende houding aan. Als je te maken hebt met een persoon die al problemen heeft, vraag hem of haar dan om te praten over hoe hij of zij zich op dit moment voelt.

3. Vraag hem om te gaan zitten:  als je tijdens het gesprek rechtop staat, escaleert het  gemakkelijker.

4. Open je oren:  luister en laat de ander ontspannen, zonder hem/haar te onderbreken. Toon interesse in wat hij zegt, en die interesse moet op je gezicht en in je ogen te zien zijn, dus echte interesse.

5. Als de ander  voldoende ontspannen is,  stel hem dan op een rustige toon een paar vragen. Vraag hem dan uit of hij niet langer in de mening op gaat, maar vraag niet om zijn excuus.

Lees ook:   Waarom anderhalve meter? Waarom een corona wet?

6. Laat zien dat u sympathiseert. Zeg iets als: “Ik begrijp waarom je je zo voelt.” Dit betekent niet dat u het daarmee eens bent. Het betekent dat je kijkt naar wat hij zegt en dat zijn gevoelens gerechtvaardigd zijn – iets dat altijd waar is.

7.  Na te hebben geluisterd naar wat hij te zeggen heeft, stelt of vraagt ​​u een  oplossing  die aan de behoeften van beide voldoet .

8. Put alle marges uit:  als de zaak uitgroeit tot een drama en de gesprekspartner de ruzie met harde stem voortzet, vraag hem dan: “Wat wil je dat ik uiteindelijk doe? Wat zou je nu tevreden stellen? ” Ben het dan met diegene eens of leg uit waarom je hem/haar  niet tevreden kunt stellen en stop daarna met praten.
Als de ander daarna door blijft gaan negeer diegene dan, en ga weg.
Het is zinloos om in het zinloze drama dat een ander creëerde te blijven hangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!