web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Rechter zegt dat ‘biologische verschillen ertoe doen’ en verbiedt biologische mannen uit vrouwensport

Een federale rechtbank verklaarde maandag dat ‘biologische verschillen ertoe doen’ en handhaaft tegelijkertijd een nieuwe wet in Florida die biologische mannen verbiedt deel te nemen aan vrouwensporten, en oordeelde dat de staat een legitiem belang heeft bij ‘het beschermen en bevorderen van atletische kansen voor meisjes’.

 

De wet werd in 2021 ondertekend door de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, in de nasleep van een reeks controverses in het hele land waarbij transgender-identificerende mannen biologische meisjes versloegen in de sport. In Connecticut bijvoorbeeld wonnen twee atleten op de middelbare school, die biologisch mannelijk zijn maar zich identificeren als vrouw, in totaal vijftien staatskampioenschappen atletiek in de vrouwelijke divisie. De wet werd de Fairness in Women’s Sports Act genoemd.

 

De rechtszaak werd in 2021 aangespannen door een middelbare scholier uit Broward County die biologisch mannelijk is, maar zich identificeert als vrouw en in de volleybal- en voetbalteams van het meisje wil spelen. Federale rechter Roy K. Altman heeft de rechtszaak afgewezen en oordeelde dat de wet Titel IX of de Amerikaanse grondwet niet schendt.

De “gendergebaseerde classificaties van de wetgeving zijn geworteld in echte verschillen tussen de seksen – en niet in stereotypen”, schreef Altman.

“Door van scholen te eisen dat ze lidmaatschappen van sportteams aanwijzen op basis van biologische sekse, neemt het statuut de oncontroversiële stelling over dat de meeste mannen en vrouwen verschillende (en aangeboren) fysieke eigenschappen hebben”, schreef Altman, een door Trump genomineerde .

Lees ook eens:  Hormonale medicijnen verminderen de empathie

“Het negeren van deze echte verschillen zou in strijd zijn met het doel van de Gelijke Beschermingsclausule in de [Grondwet], namelijk het waarborgen van het principe dat ‘alle personen die zich in een soortgelijke situatie bevinden, gelijk moeten worden behandeld.’”

Christian Headlines rapporteert : Rechtbanken in het hele land “hebben op dezelfde manier geoordeeld dat – gezien de historische (en aanhoudende) onevenwichtigheid in de atletische mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mannelijke en vrouwelijke studenten – de overheid een belangrijk belang heeft bij het beschermen en bevorderen van atletische kansen voor meisjes, ‘ schreef Altman. 

Alliance Defending Freedom, die een brief van een vriend van de rechtbank indiende ter ondersteuning van de wet, juichte de beslissing van Altman toe. 

“De rechtbank had gelijk toen ze de Fairness in Women’s Sports Act van Florida handhaafde. Staten als Florida hebben er belang bij vrouwen en meisjes te beschermen, aangezien mannen medailles, podiumplaatsen en andere kansen blijven ontnemen aan vrouwen in de vrouwensport”, zegt Christiana Kiefer, senior adviseur van ADF.

“Biologische verschillen zijn belangrijk. Naarmate meer vrouwen kansen verliezen aan mannen met natuurlijke fysieke voordelen, ondernemen wetgevers actie om gelijke kansen en gezond verstand te behouden. Als mannen mogen meedoen aan de vrouwensport, zullen vrouwen te maken blijven krijgen met discriminatie die Titel IX verbiedt.”

 

Lees ook eens:  Rutte van fiets gevallen? Oh wacht...

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥