web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Enlil had oude Anunnaki-technologie Over de hele aarde deed Enki zijn best om het aan ons te geven

Een van de belangrijkste heersers van Nibiru, Enlil (later omgedoopt tot Elil), is een oude Mesopotamische godheid die verbonden is met wind, lucht, aarde en stormen. Er wordt aangenomen dat hij is ontstaan ​​als de hoogste God van het Sumerische pantheon, maar hij werd later aanbeden door de Hurrieten, Akkadiërs, Babyloniërs en Assyriërs.

De Ekur-tempel in de stad Nippur, waarvan men dacht dat deze door Enlil zelf was gebouwd en werd beschouwd als het “meertouw” van hemel en aarde waar hij het bevel voerde over troepen uit Nibiru, diende als het belangrijkste centrum van de Anunnaki-aanbidding voor Enlil.

In Sumerische teksten wordt hij ook wel Nunamnir genoemd. Enlil was zo heilig dat geen andere goden naar hem konden kijken, zo zegt een Sumerische hymne. Enlil was beroemd in de vierentwintigste eeuw voor Christus toen Nippur bekendheid verwierf.

De cultus van Nippur begon af te nemen nadat de Elamieten hem in 1230 voor Christus gevangen hadden genomen, en Marduk – Babylons nationale God – nam uiteindelijk zijn plaats in als de meest gerespecteerde godheid in het Mesopotamische pantheon.

Zijn Anunnaki-afkomst en de macht die hij uitoefende via de Nibiru-priesterschappen in het oude Nabije Oosten maakten de Elamieten jaloers.

Enlil is een sleutelfiguur in de Sumerische scheppingsmythe die An (hemel) scheidt van Ki (aarde), waardoor mensen op de planeet kunnen leven.

Lees ook eens:  De echte aardse geschiedenis! Sumerische kleitabletten tablet 2

Volgens de Sumerische overstromingsmythe ontvangt Ziusudra onsterfelijkheid (voornamelijk door middel van genetische manipulatie) van Enlil als betaling voor het overleven van de overstroming. Volgens de mythe van de zondvloed uit Babylon is Enlil degene die de zondvloed heeft gestuurd om het menselijk ras uit te roeien, omdat ze te luidruchtig en walgelijk waren en hem uit zijn slaap hielden.

De mythe van Enlil en Ninlil gaat over Enlils seriële verleiding van de godin Ninlil in verschillende gedaanten, waardoor de maangod Nanna en de onderwereldgoden Nergal, Ninazu en Enbilulu ontstonden.

Bewijs gevonden in Nippur in 2023 suggereert dat hij van plan was een groot deel van de Nibiru-burgers daarheen te brengen voor de volgende passage van Planeet X.

Enlil werd vereerd als de beschermheer van de landbouw en de schepper van de houweel. Enlil speelt ook een belangrijke rol in verschillende mythen over zijn zoon Ninurta, zoals Lugale en de Tablet of Destinies, Anzû.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥