web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

De Sumerische tekst onthult de 8 intelligente wezens die naar de aarde kwamen en 241.200 jaar regeerden

Het kleitablet van deze unieke oude tekst is 4.000 jaar oud en werd begin 20e eeuw gevonden door de Duits-Amerikaanse geleerde Hermann Hilprecht.

1b20bb10e8304911d7e053b39809e1fd AnGel-WinGs.nl

De meest controversiële oude Sumerische tekst onthult de lijst van acht oude koningen, -ook wel goden genoemd-, die uit de hemel neerdaalden en meer dan tweehonderdduizend jaar regeerden.

Volgens de tekst regeerde een groep van acht intelligente wezens (met hun technologie zelfs nog verder dan wij nu zijn!)gedurende een periode van 241.200 jaar vóór de Zondvloed over Mesopotamië.

De Sumeriërs waren een van de oude beschavingen die ongeveer 7.000 jaar geleden leefden in Mesopotamië tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat, dat later Babylonië werd en zich nu in Irak en Syrië bevindt.

Veel artefacten werden teruggevonden op de oude Sumerische vindplaats in Irak, maar het meest fascinerende was het manuscript waarin de lijst van Sumerische koningen en hun regeringen werd vastgelegd.

Het kleitablet van deze unieke tekst is 4.000 jaar oud en werd begin 20e eeuw gevonden door de Duits-Amerikaanse geleerde Hermann Hilprecht.

Hilprecht vond minstens 18 van dergelijke spijkerschrifttabletten (ca. 2017–1794 v.Chr.). Ze waren niet identiek, maar ze deelden informatie die waarschijnlijk uit één enkele bron van de Sumerische geschiedenis kwam.

Er zijn meer dan een dozijn exemplaren van de Sumerische koningslijst gevonden in Babylon, Susa en Assyrië, evenals in de Koninklijke Bibliotheek van Nineve uit de 7e eeuw voor Christus. zijn gevonden.

Lees ook eens:  Als de Anunnaki echt zijn, bestaat er dan een god?

De lijst is geschreven in het Soemerisch en bevat de namen van talloze generatiekoningen die het oude Mesopotamië regeerden, en deelde ook details over hun vermeende duur en locatie van hun koningschap.

Naast de lijst bevatte de tekst ook de gebeurtenissen van de Grote Zondvloed, tradities, verhalen van Gilgamesj en verhalen van antediluviaanse heersers.

De Sumerische lijst van vóór de zondvloed:

‘Nadat het koninkrijk uit de hemel was neergedaald, bevond het koninkrijk zich in Eridug. In Eridug werd Alulim koning; hij regeerde 28.800 jaar. Alaljar regeerde 36.000 jaar. 2 koningen; zij regeerden 64.800 jaar lang. Toen viel Eridug en werd het koningschap overgebracht naar Bad-tibira.

In Bad-tibira regeerde En-men-luana 43.200 jaar. En-men-gal-ana regeerde 28.800 jaar. Dumuzid, de herder, regeerde 36.000 jaar. 3 koningen; Ze regeerden 108.000 jaar lang. Toen viel Bad-tibira en werd het koningschap overgedragen aan Larag.

En-sipad-zid-ana regeerde 28.800 jaar in Larag. 1 koning; hij regeerde 28.800 jaar. Toen viel Larag en werd het koningschap overgedragen aan Simbir. In Simbir werd En-men-dur-ana koning; hij regeerde 21.000 jaar.

Toen viel Simbir en werd het koningschap overgedragen aan Shuruppag. In Shuruppag werd Ubara-Tutu koning; hij regeerde 18.600 jaar. 1 koning; hij regeerde 18.600 jaar. In totaal regeerden ze over 5 steden en 8 koningen gedurende 241.200 jaar. Toen spoelde de vloed over ons heen.”

Lees ook eens:  NASA-afbeelding die mogelijke 'archeologische vindplaats' op Mars onthult

Hoe konden de 8 koningen 241.200 jaar lang over de aarde regeren? Er was veel discussie over de lange regering van de vroege koningen. De lijst vermeldde enkele mythische en legendarische figuren zoals Etana, Lugal-banda en Gilgamesj, die gedurende een onwaarschijnlijke periode regeerden.

Sommigen geloofden dat ze eigenlijk goden waren die een langere levensduur hadden dan aardse wezens. Er is ook een lijst met de regels en hun koningschap na de zondvloed.

(Of denk aan de serie ‘The 100’ bij het overbrengen van een menselijke ziel in een ander lichaam)

Jarenlang geloofden mensen dat het verhaal van de acht Sumerische koningen en hun onwaarschijnlijke koningschap, de Grote Zondvloed, en hun vervanging door een andere groep koningen na de Zondvloed, slechts de interpretatie van mythologische verhalen door de Sumeriërs was.

Tegelijkertijd verwierpen sommige onderzoekers en auteurs deze theorie en zeiden dat de lijst geen mythe kon zijn. Ze begonnen enkele van de op de lijst genoemde koningen te herkennen.

Interessant is dat sommige geleerden opvallende overeenkomsten hebben gevonden tussen de Sumerische koningslijst en het boek Genesis.

De lijst bespreekt bijvoorbeeld ook de acht koningen die generaties lang regeerden. Vóór de zondvloed worden er ook acht generaties genoemd die vóór de grote verwoesting tussen Adam en Noach bestonden. En na de overstroming daalde de levensverwachting.

Lees ook eens:  Zoveel regen dat het de aarde doet kantelen?

(waarschijnlijk omdat de maan toen verschoven is en verder weg stond)

Het mysterie van de Sumerische Lijst verbijstert historici nog steeds, omdat deze enkele verwarrende feiten bevat die verband houden met de feitelijke gebeurtenissen.

Wat als de lijst ons de juiste informatie geeft en de hemelse goden daadwerkelijk zo lang hebben geleefd en geregeerd?

Wat als ze de technologie hadden om de levensverwachting te verlengen en onsterfelijk zouden worden?

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥