web analytics
11:11 Dubbele getallen
Reincarnatie

Huiveringwekkende reïncarnatieverhalen: zes mensen die eerder leefden

Professor Jim Tucker denkt dat vorige levens mogelijk zijn. Hier zijn verrassende verhalen van kinderen die mogelijk zijn gereïncarneerd.

71e07f83c54905bd6ef49ea8718d6019 AnGel-WinGs.nl

‘Toen ik zo oud was als jij, heb ik je luier verschoond’, zei de donkerharige jongen tegen zijn vader. Ron keek neer op zijn glimlachende zoon, die nog geen twee jaar oud was. Hij vond het heel vreemd om te zeggen, maar hij dacht dat hij hem verkeerd had verstaan.

Maar terwijl baby Sam in de daaropvolgende maanden soortgelijke opmerkingen maakte, bedachten Ron en zijn vrouw Cathy geleidelijk een vreemd verhaal: Sam geloofde dat hij zijn overleden grootvader was, de overleden vader van Ron, die was teruggekeerd naar zijn familie. Meer geïntrigeerd dan gealarmeerd vroegen Ron en Cathy aan Sam: ‘Hoe ben je teruggekomen?’

“Ik ging gewoon whoosh en kwam uit het portaal”, antwoordde hij.

Hoewel Sam een ​​vroegrijp kind was (hij sprak al in volledige zinnen vanaf de leeftijd van 18 maanden), waren zijn ouders stomverbaasd toen ze hem een ​​woord als portaal hoorden gebruiken , en ze moedigden hem aan om meer te zeggen. Ze vroegen Sam of hij broers en zussen had gehad, en hij antwoordde dat hij een zus had gehad die ‘in een vis veranderde’.

‘Wie heeft haar in een vis veranderd?’

‘Een paar slechteriken. Ze stierf.”

Griezelig genoeg had Sams grootvader een zus die zestig jaar eerder was vermoord; haar lichaam werd drijvend gevonden in de Baai van San Francisco. Ron en Cathy vroegen Sam toen vriendelijk: ‘Weet je hoe je stierf?’

Sam deinsde achteruit en sloeg op zijn hoofd alsof hij pijn had. Een jaar voordat Sam werd geboren, was zijn grootvader overleden aan een hersenbloeding.

Bestaat reïncarnatie echt?

Drieëndertig procent van de Amerikanen (waaronder 29 procent van de christenen ) denkt van wel, en ongeveer 10 procent van hen geeft aan zich hun eigen vorige levens te kunnen herinneren. De Dr. Oz Show heeft zowel Dr. Tucker als Dr. Eben Alexander bezocht, een andere arts die in reïncarnatie gelooft, en er zijn de afgelopen jaren verschillende reality-tv-series over het onderwerp reïncarnatie uitgezonden, waaronder Leven, Dood en Reïncarnatie , (buitengewone casestudies van mensen die zich vorige levens herinneren), The Ghost Inside My Child (kinderen met herinneringen aan vorige levens), en Who Was I: My Past Lives , (een hypnotherapeut begeleidt mensen door levensregressies die tot verbazingwekkende onthullingen leiden ). Dit zijn enkele tekenen dat u mogelijk een vorig leven heeft geleid .

Waarom deze fascinatie? Een deel van de aantrekkingskracht van reïncarnatie heeft te maken met de hoopvolle onderliggende belofte: dat we het in onze volgende levens beter kunnen doen. “Bij reïncarnatie is er altijd nog een mogelijkheid”, legt Stafford Betty uit, hoogleraar religieuze studies aan de California State University, Bakersfield, en auteur van The Afterlife Unveiled . “Het universum krijgt een genadige tint. Het is een grote verbetering ten opzichte van de leerstelling van de eeuwige hel.”

Maar ondanks de publieke belangstelling hechten maar weinig wetenschappers veel geloof aan reïncarnatie. Ze beschouwen het als een veld vol charlatans, oplichting en sterke verhalen over ooit royalty’s.

Reïncarnatie is ‘een intrigerend psychologisch fenomeen’, zegt Christopher C. French, hoogleraar psychologie aan Goldsmiths, Universiteit van Londen, die leiding geeft aan een eenheid die beweringen over paranormale ervaringen onderzoekt. “Maar ik denk dat het veel waarschijnlijker is dat zulke schijnbare herinneringen in feite valse herinneringen zijn dan nauwkeurige herinneringen aan gebeurtenissen die in een vorig leven zijn ervaren.”

Al meer dan 45 jaar verzamelt een team van de afdeling Perceptuele Studies van de Universiteit van Virginia (UVA) verhalen van mensen die zich hun vorige levens kunnen herinneren. En als de professoren vaststellen dat deze herinneringen enige waarde hebben, zullen hun bevindingen het idee in twijfel trekken dat onze menselijkheid eindigt met onze dood.

Beroemde gelovigen

 

“Een van de meest verbazingwekkende en prachtige ontdekkingen over reïncarnatie is het vinden van het grote aantal beroemde intellectuelen en schrijvers in de westerse wereld die in hun geschriften hun geloof in reïncarnatie hebben uitgedrukt”, zegt Anna Jaffin, die schrijft voor Edgar Cayce’s Association for Research and Enlightenment. . Daartoe behoren zulke knappe geesten als de uitvinder Thomas Edison, die door Jaffin wordt geciteerd als zijnde: “Het enige overlevingsmechanisme dat ik kan bedenken is het opnieuw starten van een nieuwe aardecyclus”, en de pionier van de auto-industrie, Henry Ford , die tegen de San Francisco Examiner zei in 1928 waarom hij de reïncarnatietheorie had aangenomen toen hij 26 was:

Werken is nutteloos als we de ervaring die we in het ene leven opdoen, niet kunnen gebruiken in het volgende. Toen ik reïncarnatie ontdekte, was het alsof ik een universeel plan had gevonden… De tijd was niet langer beperkt… De ontdekking van reïncarnatie stelde mij gerust.’

“Mama, ik heb zo’n heimwee”

Onder de UVA-casestudy’s bevindt zich het verhaal van een jongen uit Oklahoma genaamd Ryan. Een paar jaar geleden werd de vierjarige om twee uur ’s ochtends schreeuwend wakker. De afgelopen maanden had hij zijn verbijsterde moeder, Cyndi, gesmeekt om hem naar het huis te brengen waar hij ‘eerder had gewoond’. In tranen smeekte hij haar om hem terug te brengen naar zijn schitterende leven in Hollywood – compleet met een groot huis, een zwembad en snelle auto’s – dat zo fantastisch was dat hij ooit zei: ‘Ik kan niet leven in deze omstandigheden. Mijn vorige huis was veel beter.”

Lees ook eens:  Regressie en zelfhypnose

Toen Cyndi die avond de kamer van haar zoon binnenging, bleef Ryan dezelfde woorden herhalen: ‘Mama, ik heb zo’n heimwee’, terwijl ze hem probeerde te troosten en in slaap te wiegen. ‘Hij leek op een kleine, oude man die zich niet alle details van zijn leven kon herinneren. Hij was zo gefrustreerd en verdrietig”, zegt Cyndi.

De volgende ochtend ging ze naar de bibliotheek, leende een stapel boeken over het oude Hollywood en bracht ze mee naar huis. Met Ryan op haar schoot bladerde Cyndi door de boeken; ze hoopte dat de foto’s hem zouden kalmeren. In plaats daarvan werd hij steeds opgewondener toen ze naar een bepaald boek keken. Toen ze bij een still van een scène uit de film Night After Night uit 1932 kwamen, hield hij haar tegen.

‘Mama,’ riep hij, wijzend naar een van de acteurs, die niet geïdentificeerd was. ‘Die kerel ben ik! De oude ik!”

“Ik was geschokt”, geeft Cyndi toe. “Ik had nooit gedacht dat we de persoon zouden vinden die hij dacht dat hij was.” Maar ze was net zo opgelucht. “Ryan had over zijn andere leven gepraat en was zo ongelukkig geweest, en nu hadden we iets om mee verder te gaan.”

Hoewel Cyndi noch haar man in reïncarnatie geloofden, ging ze de volgende dag terug naar de bibliotheek en kocht een boek over kinderen die herinneringen hadden aan hun vorige levens. Aan het eind zat een briefje van de auteur, professor Jim Tucker, MD, waarin hij zei dat hij ouders van kinderen met soortgelijke verhalen wilde horen. Cyndi ging zitten om hem een ​​brief te schrijven.

De spookjagers

Dr. Tucker was een kinderpsychiater in een privépraktijk toen hij hoorde over het reïncarnatieonderzoek dat werd uitgevoerd door Ian Stevenson, MD, oprichter en directeur van de afdeling Perceptuele Studies aan de UVA. Hij was geïntrigeerd en begon in 1996 bij de divisie te werken; zes jaar later, toen Dr. Stevenson met pensioen ging, nam Dr. Tucker de functie van leider van het onderzoek naar vorige levens van de divisie over. Het UVA-team heeft meer dan 2.500 gedocumenteerde gevallen verzameld van kinderen van over de hele wereld die gedetailleerde herinneringen hebben aan vorige levens, waaronder dat van een Californische peuter met een verrassend goede golfswing die zei dat hij ooit de legendarische atleet Bobby Jones was geweest; een vijfjarige jongen uit het Midwesten die een aantal van dezelfde herinneringen en fysieke kenmerken deelde – blindheid aan zijn linkeroog, een vlek in zijn nek, mank lopen – als een al lang overleden broer; en een meisje in India dat op een dag wakker werd en vloeiend begon te spreken in een dialect dat ze nog nooit eerder had gehoord. Dr. Tucker beschrijft deze gevallen in zijn boek Return to Life: Extraordinary Cases of Children Who Remember Past Lives . Nog meer bewijs nodig? Bekijk deze huiveringwekkende spookverhalen die echt bleken te zijn.

De kinderen in de UVA-collectie begonnen doorgaans over hun vorige levens te praten toen ze twee of drie jaar oud waren en stopten toen ze zes of zeven jaar oud waren. “Dat is rond dezelfde tijd dat we allemaal onze herinneringen aan de vroege kinderjaren verliezen”, zegt Dr. Tucker. Wanneer hij voor het eerst iets over een onderwerp te weten komt, controleert hij of er sprake is van fraude, opzettelijk of onbewust, door twee vragen te stellen: ‘Lijken de ouders geloofwaardig?’ en ‘Zou het kind de herinneringen kunnen hebben opgepikt via de tv, door gesprekken afgeluisterd of op andere gewone manieren?’ Als hij fraude kan uitsluiten, interviewen hij en zijn team het kind en zijn of haar familie om een ​​gedetailleerd verslag te krijgen van het vorige leven. Vervolgens proberen de onderzoekers een overleden persoon te vinden wiens leven overeenkomt met de herinneringen. Dit laatste deel is essentieel omdat het verhaal van het kind anders slechts een fantasie zou zijn.

Lees ook eens:  Het celgeheugen onthult de geheimen van vorige levens

Bijna driekwart van de door het team onderzochte gevallen wordt ‘opgelost’, wat betekent dat een persoon uit het verleden die overeenkomt met de herinneringen van het kind wordt geïdentificeerd. Bovendien heeft bijna 20 procent van de kinderen in de UVA-gevallen van nature voorkomende kenmerken of beperkingen die overeenkomen met littekens en verwondingen bij de vorige persoon. Eén jongen die zich herinnerde dat hij was neergeschoten, had twee moedervlekken – een grote, rafelige moedervlek op zijn linkeroog en een kleine, ronde moedervlek op zijn achterhoofd – die op één lijn lagen als de in- en uitgangswonden van een kogel.

In het geval van Ryan, de jongen die verlangde naar een Hollywood-verleden, bladerde een archivaris door boeken in een filmbibliotheek totdat ze iemand vond die de man leek te zijn die hij had uitgekozen: Hollywood-agent Marty Martyn, die een niet-gefactureerde cameo maakte. bij nacht na nacht . Nadat Cyndi met Dr. Tucker had gesproken, interviewde hij Ryan, en vervolgens nam de familie contact op met Martyns dochter. Ze ontmoette dr. Tucker, Ryan en Cyndi, en samen met openbare documenten bevestigde ze meer dan vijftig details die Ryan had gerapporteerd over het leven van haar vader, van zijn werkgeschiedenis tot de locatie en de inhoud van zijn huis. Cyndi voelde een enorme opluchting toen haar werd verteld dat het verhaal van haar zoon overeenkwam met dat van Martyn. Ze zegt: ‘Hij was niet gek! Er was echt nog een familie.”

De jongen die het lot van zijn vorige leven vervulde

e16ea6ec9000a3acf304640309cd147a AnGel-WinGs.nl

Sonam Wangdu, geboren in Seattle in 1991, was nog maar twee jaar oud toen hij zich realiseerde dat hij feitelijk de vierde reïncarnatie was van de oorspronkelijke Tibetaanse lama (“lama” is het Tibetaanse woord voor “goeroe”), Dezhung Rinpoche I. Dit besef was het hoogtepunt van een aantal tekenen die zich al hadden opgestapeld voordat de jongen zelfs maar geboren was. Deze omvatten de visioenen van zijn moeder en haar eigen lama, evenals de woorden van de derde reïncarnatie van Dezhung zelf (Dezhung Rinpoche III), die zijn acolieten in 1987 (het jaar van zijn dood) informeerde: “Ik zal herboren worden in Seattle.”

In 1996 verliet de jongen, die tegen die tijd alleen maar de naam Trulku-la hoorde (wat ‘reïncarnatie’ betekent), zijn familie – voor altijd – om opgevoed te worden door monniken, terwijl hij het Tibetaanse boeddhisme studeerde in Kathmandu, Nepal en uiteindelijk het hoofd werd van de monniken. van een klooster aldaar. Toen hij in Nepal aankwam, “gekleed in gouden en kastanjebruine gewaden en rijdend op een bagagekarretje geduwd door zijn moeder, glimlachte de kleine lama breeduit”, meldde SeattleMet in een vervolgverhaal uit 2016, waarin de reis van de jongen van de afgelopen twintig jaar werd gevolgd. “Toen hem werd gevraagd hoe lang hij in Nepal zou blijven, antwoordde de kleine jongen sereen, bijna stoïcijns. ‘Veel tijd,’ zei hij. ‘Ik blijf hier gewoon een hele tijd.’”

En dat is waar gebleken. De jongen is nu in zijn 23e levensjaar als vierde reïncarnatie van Dezhung Rinpoche I.

Vliegtuig in brand!

Het waren tv-producenten die Dr. Tucker leerden over de bekendste recente casestudy over reïncarnatie. In 2002 werd hij gecontacteerd om te werken voor en te verschijnen in een show over reïncarnatie (het programma werd nooit uitgezonden) en werd verteld over James Leininger, een vierjarige jongen uit Louisiana die geloofde dat hij ooit een piloot uit de Tweede Wereldoorlog was die dat wel had gedaan. neergeschoten boven Iwo Jima.

Bruce en Andrea Leininger realiseerden zich voor het eerst dat James deze herinneringen had toen hij twee was en wakker werd uit een nachtmerrie en riep: ‘Vliegtuigcrash! Vliegtuig in brand! Kleine man kan er niet uit!” Hij kende ook details over vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog die voor een peuter onmogelijk leken te zijn. Toen Andrea bijvoorbeeld een voorwerp op de bodem van een speelgoedvliegtuig een bom noemde, corrigeerde James haar door te zeggen dat het een droptank was. Een andere keer keken hij en zijn ouders naar een documentaire van History Channel, en de verteller noemde een Japans vliegtuig een Zero. James hield vol dat het een Tony was. In beide gevallen had hij gelijk.

De jongen zei dat hij in zijn vorige leven ook James heette en dat hij van een schip was gevlogen genaamd de Natoma . De Leiningers ontdekten een vliegdekschip uit de Tweede Wereldoorlog, de USS Natoma Bay . In het squadron bevond zich een piloot genaamd James Huston, die was omgekomen bij een actie boven de Stille Oceaan.

Lees ook eens:  Heeft een embryo bewustzijn?

James praatte onophoudelijk over het neerstorten van zijn vliegtuig, en hij werd een paar keer per week gestoord door nachtmerries. Zijn wanhopige moeder nam voor hulp contact op met therapeute uit vorige levens, Carol Bowman. Bowman zei tegen Andrea dat hij wat James zei niet moest negeren en hem moest verzekeren dat wat er ook gebeurde in een ander leven en lichaam had plaatsgevonden en dat hij nu veilig was. Andrea volgde haar advies op en de dromen van James namen af. Zijn ouders waren co-auteur van Soul Survivor , een boek uit 2009 over het verhaal van hun familie.

Professor French, die bekend is met het werk van Dr. Tucker, zegt dat “het grootste probleem met [zijn] onderzoek is dat het onderzoek doorgaans begint lang nadat het kind door zijn of haar familie en vrienden als een echte reïncarnatie is geaccepteerd.” Over James Leininger zegt French: ‘Hoewel zijn ouders volhielden dat ze nooit naar documentaires over de Tweede Wereldoorlog keken of over de militaire geschiedenis praatten, weten we wel dat James op 18-jarige leeftijd naar een vliegmuseum werd gebracht, waar hij gefascineerd was door de wereldoorlog. Vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de aanvullende details onbedoeld ingevoerd door zijn ouders en door een hulpverlener die sterk geloofde in reïncarnatie.”

Dr. Tucker zegt dat hij aanvullende documentatie heeft voor veel van de uitspraken van James Leininger, en dat deze zijn gedaan voordat iemand in de familie had gehoord van James Huston of de USS Natoma Bay . French antwoordt dat “de uitingen van kinderen vaak dubbelzinnig zijn en openstaan ​​voor interpretatie. Misschien zei James bijvoorbeeld iets dat een beetje op Natoma leek ?

Bruce Leininger, de vader van James, begrijpt het ongeloof van French. ‘Ik was de oorspronkelijke scepticus’, zegt hij. “Maar de informatie die James ons gaf was zo opvallend en ongebruikelijk. Als iemand naar de feiten wil kijken en ze wil uitdagen, mag hij alles wat we hebben onderzoeken.’ Bruce lacht om het idee dat hij en zijn vrouw de herinneringen hebben geplant en zegt: ‘Probeer een tweejarige maar eens te vertellen wat hij moet geloven; je zult ze geen script kunnen geven.

De reïncarnatie van Franz Lizst

67ac94f4c58d08e2e285ef6dd3c35835 AnGel-WinGs.nl

Vladimir Levinski, die in de jaren dertig in Engeland werd geboren als David Secombe, had zo’n aangeboren gave voor pianospelen dat hij zichzelf kon leren concertpianist te worden (toen hem naar lessen werd gevraagd, merkte hij op: ‘Ik heb geen tijd voor Ik heb een eigen techniek.”) Levinski was zo begaafd, en op zo’n jonge leeftijd, dat hij zichzelf ging herkennen als de reïncarnatie van Franz Lizst, de Duitse componist en pianist. Op 21-jarige leeftijd trad hij op voor volle concertzalen en stond hij bekend als de ‘Paganini van de piano’. Helaas grensde Levinski’s interesse in Lizst soms aan obsessie, zoals toen hij op 23 januari 1952 een concert speelde en halverwege stopte met spelen om over Lizst te praten. Het publiek was teleurgesteld, maar Levinski op zijn beurt vond het concert een ‘enorm succes’, deels omdat hij het ervoer zoals alleen de reïncarnatie van de beroemde componist en performer Lizst dat kon.

Lang leve de hoop

Voor de meeste wetenschappers zal reïncarnatie altijd een fantastisch idee lijken, ongeacht hoeveel bewijsmateriaal er wordt aangevoerd, weet Dr. Tucker. Voor hem betekent succes niet het overtuigen van de nee-zeggers om het bestaan ​​van reïncarnatie te aanvaarden, maar eerder het aanmoedigen van mensen om na te denken over de betekenis van bewustzijn en hoe het onze dood zou kunnen overleven.

“Ik geloof in de mogelijkheid van reïncarnatie, wat iets anders is dan zeggen dat ik in reïncarnatie geloof”, legt hij uit. “Ik denk dat deze gevallen een buitengewone verklaring vereisen, hoewel dat zeker niet betekent dat we allemaal reïncarneren.”

Gelooft dr. Tucker dat er in de toekomst een kind zal zijn dat zich de herinneringen van dr. Tucker zelf kan herinneren? “Herinneringen aan vorige levens zijn niet zo gebruikelijk, dus dat verwacht ik niet”, zegt hij. “Maar ik hoop wel dat er een voortzetting is na de dood, voor mij en voor ons allemaal.” 

Oorspronkelijk gepubliceerd in Reader’s Digest
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥