web analytics
...

The Epic of Gilgamesh

 

“The Epic of Gilgamesh” is een episch gedicht uit het oude Mesopotamië en een van de vroegst bekende literaire geschriften ter wereld. Het is ontstaan ​​als een reeks Sumerische legendes en gedichten in spijkerschrift die teruggaan tot het begin van het 3e of eind 2e millennium voor Christus, die later werden verzameld in een langer Akkadisch gedicht (de meest complete versie die vandaag bestaat, bewaard op 12 kleitabletten, dateert uit de 12e tot 10e eeuw voor Christus). Het volgt het verhaal van Gilgamesj, de held-koning van Uruk, en zijn halfwilde vriend Enkidu, terwijl ze een reeks gevaarlijke speurtochten en avonturen ondernemen, en vervolgens Gilgamesj’s zoektocht naar het geheim van onsterfelijkheid na de dood van zijn vriend. Het bevat ook het verhaal van een grote overstroming die erg lijkt op het verhaal van Noach in “De Bijbel” en elders. De presentatie is een prozaversie die voor het eerst is geschreven door NK Sanders.

Lees ook:   Heb je RH negatief bloed dan zal een relatie met een RH + ...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button