web analytics

De bloedgroep en activiteiten van de mens

Aan de hand van je bloedgroep zou het best eens zo kunnen zijn dat dit bepaald hoe actief jij bent in het leven.

Stel je bent een rusteloos persoon die altijd maar bezig wil – moet zijn, kan het zijn dat je bv bloedgroep A hebt… Je bloedgroep toont bv. aan dat je verre voorouders landbouwers waren.
Of misschien ben je een rustig nadenkend persoon die op zijn hoede is… dan kan het zijn dat je bloedgroep O hebt. Je bloedgroep toont aan dat je verre voorouders op jacht gingen en voorzichtig te werk moesten gaan, op hun hoede moesten zijn, maar ook sterk en behendig moesten zijn om een dier te vangen
Maar misschien kun je niet op 1 plek aarden en wil je vaak naar andere landen of verhuizen, je kunt je niet goed aarden op één en dezelfde plek…dus misschien heb je dan wel bloedgroep B, en trokken je verre voorouders van de ene naar de andere plaats.
De bloedgroep AB past bij een mengelmoes van allerlei type mensen.

BLOEDGROEP O

DE JAGER/VERZAMELAAR
Dit is de meest voorkomende en oudste bloedgroep, die 50.000 voor Christus in Afrika ontstond. Andere bloedgroepen zijn hieruit voortgekomen door migratie en evolutie. Tijdens deze periode aten mensen veel rood vlees en weinig granen en melkproducten. Daarom zouden mensen met bloedgroep 0 een dieet moeten volgen met veel proteïnen en weinig koolhydraten.

BLOEDGROEP A

DE LANDBOUWER
Rond 25.000 tot 15.000 voor Christus leerde de mens het land te bewerken en kwamen granen, groenten en fruit in zwang als belangrijke voedselbronnnen. Mensen met deze bloedgroep functioneren het beste als ze vegetarische maaltijden eten.

Lees ook:   Nederland kleurt rood door corona?

BLOEDGROEP B

DE NOMADE
De mens trok richting het oosten en zo ontstond een mix van bloedgroepen A en O. Mensen met bloedgroep B profiteren van beide typen bloed. Zij functioneren optimaal als ze een gebalanceerd dieet van vlees, granen, melkproducten en groenten volgen.

BLOEDGROEP AB

DE MODERNE MENS
Pas 1500 jaar geleden ontstond deze combinatie van bloedgroep A en B. Mensen met AB zijn dan ook zeldzaam en kunnen zowel groente, fruit en granen als vlees- en melkproducten aan.

LICHAAMSBEWEGING ZIT IN JE BLOED!
Volgens het bloedgroepdieet van Dr. D’Adamo moeten we om optimaal te kunnen functioneren niet alleen ons voedingspatroon maar ook onze lichamelijke activiteiten afstemmen op onze bloedgroep. Zo legt D’Adamo uit dat mensen met bloedgroep 0 een sterk immuunsysteem hebben en gebaat zijn bij intensieve sporten, zoals aerobics en hardlopen. Mensen met bloedgroep A verbruiken veel mentale energie en zijn dus gebaat bij kalmerende sporten, zoals tai chi en yoga. Voor mensen met bloedgroep B, die een sterk immuunsysteem hebben, zouden hiken, fietsen, tennis en zwemmen geschikte activiteiten zijn. De zeldzame bloedgroep AB vereist op mentale rust gebaseerde oefeningen, zoals yoga, gecombineerd met fietsen en tennis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button