...

01 december 2021

 

Trillende kwantumtheorie uitgelegd in oude tekst van 2000 jaar oud

Trillende kwantumtheorie uitgelegd in oude tekst van 2000 jaar oud

के हो क्वान्टम थ्योरी (Quantum Theory) ?

De kwantumfysica stelt nu dat materie slechts een illusie is en dat alles energie is op een andere frequentie in trillingsbeweging. Dit is iets dat de wetenschap pas sinds het begin van de vorige eeuw serieus begint te nemen. Dit was echter iets dat Hermes Trismegistus (de grondlegger van de hermetische leer) onderwees als een van de 7 bestaansprincipes en de geregistreerde geschiedenis van zijn leer dateren uit de 1e eeuw na Christus.

Deze leer gaat verder dan de moderne wetenschap kan kwantificeren, maar de wetenschap haalt langzaam veel van de gedeelde ideeën in. Hier is een sectie over trillingen die is overgenomen uit het boek The Kybalion. De Kybalion is een inleiding in de leer van occulte hermeticisme en is afgeleid van de oude leer van Hermes Trismegistus.

“Niets rust; alles beweegt; alles trilt. ”- De Kybalion.

Het grote derde hermetische principe – het principe van vibratie – belichaamt de waarheid dat beweging zich manifesteert in alles in het universum – dat niets in rust is – dat alles beweegt, trilt en cirkelt. Dit hermetische principe werd erkend door enkele van de vroege Griekse filosofen die het in hun systemen belichaamden. Maar toen werd het eeuwenlang uit het oog verloren door de denkers buiten de Hermetische rijen. Maar in de negentiende eeuw heeft de natuurwetenschap de waarheid opnieuw ontdekt en de wetenschappelijke ontdekkingen in de twintigste eeuw hebben extra bewijs van de juistheid en waarheid van deze eeuwenoude hermetische leer toegevoegd.

De hermetische leer is dat niet alleen alles constant in beweging en trilling is, maar dat de ‘verschillen’ tussen de verschillende manifestaties van de universele kracht volledig te wijten zijn aan de variërende snelheid en modus van trillingen. Niet alleen dit, maar dat zelfs ALLES op zichzelf een constante vibratie van een zo oneindige mate van intensiteit en snelle beweging vertoont dat het praktisch als in rust kan worden beschouwd, de leraren de aandacht van de studenten vestigen op het feit dat zelfs op het fysieke vlak lijkt een snel bewegend object (zoals een ronddraaiend wiel) in rust te zijn. De leringen hebben tot doel dat Spirit  zich aan het ene uiteinde van de trillingspool bevindt, terwijl de andere pool bepaalde uiterst grove vormen van materie is. Tussen deze twee polen bevinden zich miljoenen en miljoenen verschillende snelheden en trillingen.

De moderne wetenschap heeft bewezen dat alles wat we materie en energie noemen, slechts ‘modi van vibratiebeweging’ zijn, en sommige van de meer geavanceerde wetenschappers bewegen zich snel in de richting van de occultisten die beweren dat de fenomenen van de geest ook modi van vibratie zijn of beweging. Laten we eens kijken wat de wetenschap te zeggen heeft over de kwestie van trillingen in materie en energie.

Is the Universe an Illusion? Leading experts propose controversial theory"Portanto, se a criatura viva fosse removida, todas essas qualidades seriam aniquiladas".  Falando em um, ele disse: "Os neurocientistas nos dizem que estão criando, em tempo real, todas as formas, objetos, cores e movimentos que vemos".  "Parece que estamos apenas a tirar um instantâneo desta sala do jeito que é, mas na verdade, estamos construindo tudo o que vemos.  "Nós não criamos o mundo inteiro ao mesmo tempo. Constru

In de eerste plaats leert de wetenschap dat alle materie in zekere mate de trillingen vertoont die voortkomen uit temperatuur of warmte. Bv een object koud of heet – beide zijn slechts graden van dezelfde dingen – het vertoont bepaalde hittetrillingen en is in die zin in beweging en trilling. Dan zijn alle deeltjes materie in cirkelvormige beweging, van lichaam tot zonnen. De planeten draaien rond zonnen, en velen van hen draaien op hun assen. De zonnen bewegen rond grotere centrale punten, en deze worden verondersteld nog groter te bewegen, enzovoort, ad infinitum.

De moleculen waaruit de specifieke soorten materie zijn samengesteld, bevinden zich in een staat van constante vibratie en beweging om elkaar heen en tegen elkaar. De moleculen zijn samengesteld uit Atomen, die eveneens in een staat van constante beweging en trillingen zijn. De atomen zijn samengesteld uit Corpuscles, soms “elektronen”, “ionen”, enz., Die ook in een staat van snelle beweging zijn, rond elkaar draaien, en die een zeer snelle staat en modus van vibratie vertonen. En dus zien we dat alle vormen van Materie Trilling manifesteren, in overeenstemming met het Hermetische Principe van Trilling.

En zo is het met de verschillende vormen van energie. De wetenschap leert dat licht, warmte, magnetisme en elektriciteit slechts vormen zijn van vibratiebewegingen die op een of andere manier verbonden zijn met, en waarschijnlijk voortkomen uit de ether. De wetenschap probeert nog niet de aard te verklaren van de fenomenen die bekend staan ​​als cohesie, het principe van moleculaire aantrekkingskracht; noch chemische affiniteit, wat het principe is van atomaire aantrekkingskracht; noch zwaartekracht (het grootste mysterie van de drie), wat het aantrekkingsprincipe is waardoor elk deeltje of massa materie aan elk ander deeltje of massa wordt gebonden. Deze drie vormen van energie worden nog niet begrepen door de wetenschap, maar de schrijvers neigen naar de mening dat dit ook manifestaties zijn van een of andere vorm van vibrerende energie, een feit dat de hermetisten eeuwenlang hebben vastgehouden en onderwezen.

De universele ether, die wordt gepostuleerd door de wetenschap zonder dat de aard ervan duidelijk wordt begrepen, wordt door de hermetisten beschouwd als slechts een hogere manifestatie van dat wat ten onrechte materie wordt genoemd – dat wil zeggen materie met een hogere trillingsgraad – en is door hen ‘de etherische substantie’ genoemd. De hermetisten leren dat deze etherische substantie van extreme hardheid en elasticiteit is en universele ruimte doordringt, die dient als een medium voor de overdracht van golven van trillende energie, zoals warmte, licht, elektriciteit, magnetisme, enz. De leer is dat de etherische substantie een verbindende schakel is tussen de vormen van vibrerende energie die bekend staat als “Materie” enerzijds en “Energie of Kracht” anderzijds; en ook dat het een mate van vibratie vertoont, in snelheid en modus, geheel zijn eigen.

Wetenschappers hebben de illustratie aangeboden van een snel bewegend wiel, top of cilinder, om de effecten van toenemende trillingssnelheden te laten zien. De afbeelding veronderstelt een wiel, een top of een draaiende cilinder die met een lage snelheid draait – we zullen dit draaiende ding ‘het object’ noemen bij het volgen van de illustratie. Laten we aannemen dat het object langzaam beweegt. Het kan gemakkelijk worden gezien, maar geen geluid van zijn beweging bereikt het oor. De snelheid wordt geleidelijk verhoogd. Na enkele ogenblikken wordt de beweging zo snel dat een diepe grom of een lage toon hoorbaar is. Als de snelheid wordt verhoogd, stijgt de noot één op de muzikale schaal. Dan wordt de beweging nog verder verhoogd en wordt de volgende hoogste noot onderscheiden. Dan verschijnen de een na de ander alle noten van de toonladder, die steeds hoger worden naarmate de beweging toeneemt. Eindelijk, wanneer de bewegingen een bepaalde snelheid hebben bereikt, wordt de laatste noot die waarneembaar is voor menselijke oren bereikt en de schrille, doordringende kreet sterft weg en de stilte volgt. Er wordt geen geluid gehoord van het draaiende object, de bewegingssnelheid is zo hoog dat het menselijk oor de trillingen niet kan registreren.

Eigen kaart volgen.

Dan komt de perceptie van stijgende graden van warmte. Na een lange tijd te hebben verwarmd, ziet het oog een glimp van het object en wordt het een saaie donkere roodachtige kleur. Naarmate de snelheid toeneemt, wordt het rood helderder. Wanneer de snelheid wordt verhoogd, smelt het rood in een sinaasappel. Dan smelt de sinaasappel in een geel. Volg vervolgens achtereenvolgens de tinten groen, blauw, indigo en uiteindelijk violet, naarmate de snelheid toeneemt. Dan verdoezelt het violet en verdwijnt alle kleur, omdat het menselijk oog ze niet kan registreren. Maar er zijn onzichtbare stralen afkomstig van het draaiende object, de stralen die worden gebruikt bij het fotograferen en andere subtiele lichtstralen. Begin dan de eigenaardige stralen te manifesteren die bekend staan ​​als de “X-stralen”, enz., Terwijl de samenstelling van het object verandert.

Wanneer het object een bepaalde trillingssnelheid bereikt, vallen de moleculen uiteen en lossen ze zichzelf op in de oorspronkelijke elementen of atomen. Vervolgens worden de atomen, volgens het trillingsprincipe, gescheiden in de talloze lichamen waaruit ze zijn samengesteld. En ten slotte verdwijnen zelfs de bloedlichaampjes en kan worden gezegd dat het object bestaat uit De etherische substantie. De wetenschap durft de illustratie niet verder te volgen, maar de hermetisten leren dat als de trillingen voortdurend worden verhoogd, het object de opeenvolgende manifestatietoestanden zou ophopen en op zijn beurt de verschillende mentale stadia zou manifesteren, en vervolgens op Spiritward, totdat het uiteindelijk zou komen betreed opnieuw ALLES, wat Absolute Geest is. Het ‘object’ zou echter al lang voordat het stadium van Ethereal Substance was bereikt, een ‘object’ zijn geweest, maar voor het overige is de illustratie correct omdat deze het effect toont van constant verhoogde snelheden en trillingswijzen. Er moet aan worden herinnerd, in de bovenstaande illustratie, dat in de fasen waarin het “object” trillingen van licht, warmte, enz. Werpt, het niet feitelijk wordt “opgelost” in die vormen van energie (die veel hoger zijn in de schaal), maar eenvoudig dat het een mate van vibratie bereikt waarin die vormen van energie in zekere mate worden bevrijd van de beperkende invloeden van zijn moleculen, atomen en bloedlichaampjes, naargelang het geval. Deze vormen van energie, hoewel veel hoger in de schaal dan materie, zijn gevangen en ingesloten in de materiële combinaties, vanwege de energieën die zich manifesteren door, en gebruik maken van materiële vormen, maar dus verstrikt raken in en worden beperkt in hun creaties van materiële vormen, die , tot op zekere hoogte,

Maar de Hermetische leer gaat veel verder dan die van de moderne wetenschap. Ze leren dat elke manifestatie van gedachte, emotie, reden, wil of verlangen, of een mentale toestand of toestand, gepaard gaat met trillingen, waarvan een gedeelte wordt weggegooid en die de geest van andere personen beïnvloeden door ‘inductie’. Dit is het principe dat de verschijnselen van “telepathie” voortbrengt; mentale invloed, en andere vormen van actie en kracht van geest over geest, waarmee het grote publiek snel vertrouwd raakt, dankzij de brede verspreiding van occulte kennis door de verschillende scholen, culten en leraren in deze tijd op dit moment.

uiteenƧlopende gedachten

Elke gedachte, emotie of mentale toestand heeft zijn overeenkomstige snelheid en trillingsmodus. En door een inspanning van de wil van de persoon of van andere personen, kunnen deze mentale toestanden worden gereproduceerd, net zoals een muzikale toon kan worden gereproduceerd door een instrument met een bepaalde snelheid te laten trillen – net zoals kleur kan worden gereproduceerd in de zelfde manier. Door kennis van het trillingsprincipe, zoals toegepast op mentale verschijnselen, kan iemand zijn geest polariseren in elke mate die hij wenst, waardoor een perfecte controle over zijn mentale toestanden, stemmingen enz. Wordt verkregen. Op dezelfde manier kan hij de geest van anderen, produceren de gewenste mentale toestanden daarin. Kortom, hij is misschien in staat om op het mentale vlak te produceren wat de wetenschap op het fysieke vlak voortbrengt – namelijk ’trillingen naar believen’. Deze kracht kan natuurlijk alleen worden verkregen door de juiste instructie, oefeningen, oefening, enz.,

Een kleine reflectie op wat we hebben gezegd zal de student laten zien dat het trillingsprincipe ten grondslag ligt aan de prachtige fenomenen van de kracht die wordt gemanifesteerd door de meesters en adepten, die blijkbaar de natuurwetten opzij kunnen zetten, maar die in werkelijkheid gewoon de ene wet gebruiken tegen de andere; een principe tegen anderen; en die hun resultaten bereiken door de trillingen van materiële objecten, of vormen van energie, te veranderen, en dus wat gewoonlijk ‘wonderen’ worden genoemd, uit te voeren.

Zoals een van de oude hermetische schrijvers echt heeft gezegd: “Hij die het principe van vibratie begrijpt, heeft de scepter van kracht begrepen.”

https://truththeory.com/2016/05/20/vibratory-quantum-theory-explained-in-2000-year-old-ancient-text/

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Menselijke oorsprong: Eindelijk hebben we een antwoord!

Gerelateerde berichten