web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Enorme voorsprong van Trump in Amerikaanse Republikeinse voorverkiezingen – peilingen

De 45e president loopt op potentiële partijrivalen ver voor en leidt zelfs de zittende Joe Biden

13ec21c10618465185a9ccbf65a625c7 AnGel-WinGs.nl

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump ligt ver voor op alle verklaarde concurrenten in de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen van 2024, waaronder de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, die zijn kandidatuur nog steeds niet formeel heeft aangekondigd.

Uit een Morning Consult- enquête die woensdag werd gepubliceerd, bleek dat Trump op 61% en DeSantis op slechts 18% van de primaire stemmen, voor een spread van 43 punten. Dit volgde met de laatste Big Data Poll- resultaten, waaruit Trump op 60% en DeSantis op 17% bleek. 

De voormalige vice-president van Trump, Mike Pence, staat ver op de derde plaats met 6% van de stemmen, gevolgd door Nikki Haley en Vivek Ramaswamy met elk 4%, volgens Morning Consult. 

Het RealClearPolitics- gemiddelde van alle grote peilingen toonde Trump op 56% en DeSantis op 19,9%, een verschil van 36 punten. RCP haalde ook twee onderzoeken aan van Economist/YouGov, waaruit bleek dat DeSantis op gelijke hoogte stond met president Joe Biden in een hypothetische match-up, maar dat Trump twee punten voorsprong had op de zittende partij.

Big data toonde ook aan dat Biden verloor van Trump als de verkiezingen van 2024 deze maand zouden worden gehouden, waarbij de Republikein 45% van het electoraat krijgt en de Democraat 38,1%. In deze peiling heeft Biden echter bijna vier punten voorsprong op DeSantis.

Musk onthult wie hij het liefst als president van de VS ziet

Lees ook eens:  Supermarkten gaan minder vlees verkopen? BOYCOT die supermarkten!!!!!!!!!!

Bij de verkiezingen van 2020, die Trump tot op de dag van vandaag blijft uitdagen, won Biden officieel de meeste stemmen ooit in de geschiedenis van de VS – 81 miljoen – en won hij het kiescollege door exact dezelfde verdeling als Trump deed in zijn woede over de democraat Hillary Clinton in 2016.

DeSantis is immens populair in Florida en won de herverkiezing van 2022 met een aardverschuiving van 19 punten, maar de peilingen suggereren dat dit zich niet heeft vertaald in nationale steun. Hij was afgelopen weekend in Iowa voor een reeks campagne-evenementen die traditioneel geassocieerd worden met de presidentiële voorverkiezingen, hoewel hij nog niet formeel heeft aangekondigd dat hij meedoet.

Een aantal Republikeinen die Trump niet terug willen zien in het Witte Huis, hebben zich achter DeSantis opgesteld en hebben er bij hem op aangedrongen deel te nemen aan de voorverkiezingen. Terwijl de in Florida wonende Trump en zijn gouverneur het over de meeste kwesties politiek eens zijn, zijn hun kampen al enkele maanden verwikkeld in een woordenoorlog . Tijdens een toespraak op de veiligheidsconferentie in München eerder dit jaar schetste de democraat-megadonor George Soros zo’n scenario en sprak hij de hoop uit dat de strijd tussen Trump en DeSantis de Republikeinen zou breken en ervoor zou zorgen dat Biden in 2024 herkozen zou worden. 

Lees ook eens:  Blootstelling aan de vaccinpraktijk bekend als HEK 293

 

Bron

Laten we het hopen, Trump betekend vrede en mooie zomers!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥