web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland ontkent Polen met raketten te hebben getroffen

Rusland ontkent Polen met raketten te hebben getroffen

Moskou houdt vol dat een gerapporteerde explosie nabij de Oekraïense grens geen verband houdt met zijn militaire operatie

Rusland heeft geen aanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de Pools-Oekraïense grens, zei het ministerie van Defensie in Moskou dinsdag, na berichten over een raket die het dorp Przewodow insloeg en twee burgers doodde.

Sommige westerse media en politici hebben beweerd dat Rusland verantwoordelijk is voor het incident. Er is echter geen bewijs geleverd om dergelijke beweringen te staven.

Raketfragmenten, waarvan foto’s door Poolse media ter plaatse werden gepubliceerd, “hebben niets te maken met Russische wapens”, zei het Russische ministerie van Defensie.

Verklaringen van de Poolse media en ambtenaren over de vermeende ‘Russische’ raketten die in het gebied van het dorp Przewodow vallen, zijn “een opzettelijke provocatie om de situatie te laten escaleren”, voegde het Russische leger eraan toe.

 Polen roept spoedvergadering bijeen na bewering over raketten

 

Polen belegde dinsdagavond een spoedvergadering van zijn nationale veiligheidsraad, na berichten dat ten minste twee burgers zijn omgekomen toen een of meer raketten het dorp in de regio Lublin, net over de grens met Oekraïne, troffen.

Terwijl de AP meldde dat Russische raketten Polen waren binnengekomen, daarbij verwijzend naar een niet bij naam genoemde “hoge Amerikaanse inlichtingenfunctionaris”, weigerde het Pentagon de bewering te bevestigen.

“Ik kan u vertellen dat we op dit moment geen informatie hebben om die rapporten te bevestigen en dit verder onderzoeken”, vertelde luchtmachtbrigadegeneraal Patrick Ryder aan verslaggevers toen hem werd gevraagd naar het Przewodow-incident.

Lees ook:   AANTAL GEMELDE STERFGEVALLEN NA COVID-VACCINS STIJGT MET MEER DAN 2.000 IN 1 WEEK, VOLGENS VAERS

De Poolse regeringswoordvoerder Piotr Mueller riep de media en het publiek op “geen onbevestigde informatie te publiceren”.

Ambtenaren van de Baltische staten gaven Rusland de schuld en beweerden dat Polen als vergelding een beroep zou moeten doen op Artikel 5 van de NAVO. Ondertussen beschuldigde de Oekraïense president Vladimir Zelensky Rusland van “terrorisme” en zei hij dat de NAVO moest “optreden” tegen deze “aanval op de collectieve veiligheid”.

Bron

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥