web analytics

Trump hekelt ‘genderwaanzin’ VS

De voormalige president hekelde de “indoctrinatie” van kinderen tijdens zijn campagneaankondiging in 2024

De huidige Amerikaanse regering dringt aan op “radicale burger- en genderwaanzin” op scholen, zei voormalig president Donald Trump tijdens de toespraak waarin hij zijn campagne voor 2024 aankondigde. Hij voegde eraan toe dat dit zal stoppen zodra Trump terugkeert naar het Witte Huis.

“Joe Biden heeft ook bewezen dat hij vastbesloten is om onze kinderen te indoctrineren, zelfs door het ministerie van Justitie te gebruiken tegen ouders die bezwaar maken” , zei hij dinsdagavond in Mar-a-Lago, Florida. 

Volgens Amerikaanse media was dit een verwijzing naar het Witte Huis dat vorig jaar samenwerkte met de National Association of School Boards om een ​​voorwendsel te creëren om bezorgde ouders te behandelen als potentiële binnenlandse terroristen.

‘Het is iets vreselijks. Daarom is het zo triest wat er gebeurt”, zei Trump. “Als ik in het Witte Huis ben, zullen scholen ophouden met het opdringen van de kritische rassentheorie” en zullen ze een einde moeten maken aan “radicale burger- en genderwaanzin” , anders dreigen ze federale financiering te verliezen. 

Trump kondigt presidentieel bod voor 2024 aan

De huidige Amerikaanse regering heeft gedreigd federaal geld voor schoollunches in te houden aan instellingen die zich niet hielden aan haar nationale strategie voor ‘gendergelijkheid’. Biden zelf voerde in april aan dat het ‘bevestigen’ van de bewering van een kind dat een kind transgender is , ‘een van de krachtigste dingen is die je kunt doen om ze veilig en gezond te houden’.

Om Amerika “weer groots en glorieus” te maken, zullen biologische mannen niet mogen deelnemen aan vrouwensporten, betoogde Trump dinsdag en noemde het “zeer oneerlijk tegenover vrouwen, gewoon heel, heel oneerlijk”.

Trump beloofde “de rechten van ouders te verdedigen” en “het gezin te verdedigen als het centrum van het Amerikaanse leven”, net zoals hij deed toen hij president was in 2017-2021.

Lees ook:   Zorgdeclaraties miljard te hoog

“Wie zou denken dat we dit zelfs maar moeten vermelden? Wie zou zelfs maar denken dat het een onderwerp moet zijn om over te praten. We moeten de ouderlijke rechten verdedigen. Kun je dit geloven?” vroeg hij aan het publiek. 

Aan het begin van zijn presidentschap verklaarde Biden dat al zijn beleid prioriteit zou geven aan raciale en gendergelijkheid Trump heeft betoogd dat de democraat in de twee jaar dat hij de VS leidt, het land “in verlegenheid heeft gebracht, vernederd en verzwakt” , waardoor het een “falende natie” is geworden.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button