web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Coronageluid

Ineens kom je dan weer iets tegen waarvan je denkt… Huh coronageluid?

Coronageluid

Corona is een ontlading die geluid kan produceren. Dit geluid is vooral te horen bij vochtig weer zoals mist. Doordat stroom onderweg op de geleider een oneffenheid tegenkomt treedt de corona op. Het geluid dat dit teweeg brengt betreft een krakend, knetterend of knisperend geluid.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat coronageluid hinderlijker is dan wegverkeerslawaai. De hinder door coronageluid komt ongeveer overeen met de hinder door een 4 dB(A) hoger gemiddeld geluidniveau van wegverkeer. Deze vergelijking is gemaakt op basis van een gemiddeld geluidniveau over een periode van 5 minuten.

https://www.infomil.nl/onderwerpen/ruimte/functies/bovengrondse/onderbouwing/geluid/

Of

https://nl.frwiki.wiki/wiki/Effet_corona

Het corona-effect , ook wel het “  corona-effect  ” of “  corona-effect  ” genoemd, is een fenomeen van gedeeltelijke elektrische ontlading die wordt veroorzaakt door de ionisatie van het medium dat een geleider omgeeft .

Het verschijnt wanneer het elektrische veld een ” kritische waarde  ” overschrijdt  (maar waarvan de omstandigheden de vorming van een boog niet toestaan ). Het manifesteert zich door het verschijnen van blauwachtige lichtgevende punten (op bepaalde metalen oneffenheden) of lichtgevende lijnen of soms van een lange “lichtgevende omhulling” die zich vormt rond de kabels (meestal bovengrondse geleiders) die een hoogspanningsstroom voeren .

Dit effect (zeldzaam bij spanningsniveaus onder 200  kV ) is ongewenst op hoogspanningslijnen, maar wordt door de industrie onder meer toegepast in plasmalampen .

Bestand:Plasma wiel 2 med DSIR2018.jpg

Plasmawiel

48ec0b3f3c3c43667c006120ec78847c AnGel-WinGs.nl

Corona virus

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥