web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De speech waar HEEL NEDERLAND het over heeft. Gideon van Meijeren legt mediacorruptie bloot!

Gideon van Meijeren hield deze week een vurig betoog in de Kamer, over de grootste bedreiging voor de vrije pers: de overheid. Het vertellen van de keiharde waarheid werd hem door het partijkartel (incl. Voorzitter) niet in dank afgenomen.

 

Zijn inbreng gaat viraal en is nu al bijna 200 duizend keer bekeken op YouTube.

 

In een democratie zijn journalisten belast met de taak om de zittende macht te controleren. Het vereist een kritische houding, nieuwsgierigheid en soms ook moed – het lef om tegen de stroom in te gaan en buiten de gebaande paden te treden. Alléén dán is er sprake van een ware tegenmacht.

 

Helaas is het zo dat anno 2021 geen enkel gevestigd mediakanaal, publiek of privaat, op die manier journalistiek bedrijft. Eerder het tegenovergestelde: nooit eerder werd er zo kritiekloos gerapporteerd. Of werden leugens zoveel kracht bijgezet, in plaats van ontkracht.

 

We mogen van geluk spreken dat er alternatieve media zijn opgericht. Media die wél de moed hebben om het regeringsbeleid fundamenteel ter discussie te stellen. Dat uitgerekend die uitgeverijen, YouTube-kanalen en kranten nu het doelwit zijn van intimidatie door de overheid – het is even voorspelbaar als onverteerbaar.

FVD

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥