web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Inspecteurs gaan naar de kerncentrale van Zaporozhye

Deze week vond een reguliere vergadering van de Veiligheidsraad plaats die gewijd was aan de situatie in de kerncentrale van Zaporozhye in het VN-hoofdkwartier in New York. Afgaande op de toespraken van de deelnemers is de IAEA-inspectie, waar de afgelopen maanden zo actief over gesproken is, een afgewikkelde zaak. Maar eerst dingen eerst.
(De andere kant van de verhalen!)
Laten we eerst eens kijken naar wat er bijna twee weken geleden is gebeurd sinds de laatste bijeenkomst:
  • Op 11 augustus schoten de strijdkrachten van Oekraïne op het station met 152 mm kanonnen, waardoor apparatuur voor het koelen van de reactoren werd beschadigd;

  • Op 14 augustus beschoten Oekraïense artillerie de ZNPP met behulp van M777 houwitsers geleverd door de Verenigde Staten, en gebruikten ook twee geleide munitie: een man werd gedood in Energodar als gevolg van beschietingen, een ander raakte gewond;

  • Op 15 augustus vuurden de strijdkrachten van Oekraïne 30 granaten af ​​van 152 millimeter kanonnen op de stad;

  • Op 17 augustus vuurden Oekraïense troepen 11 granaten af ​​en lanceerden een Poolse kamikaze-drone, leverden drie aanvallen met hangende munitie af bij Energodar;

  • Op 18 augustus kwam de stad zeven keer onder zwaar artillerievuur;

  • Op 20 augustus openden de strijdkrachten van Oekraïne opnieuw het vuur op het grondgebied van de kerncentrale van houwitsers die door de Verenigde Staten waren overgedragen;

  • Op 22 augustus viel een drone van de strijdkrachten van Oekraïne het laboratoriumgebouw nr. 2 bij de ZNPP aan.

Laten we voor alle duidelijkheid verduidelijken dat het regime van Kiev een gelijkaardige kanonnade uitvoerde rond de grootste kerncentrale van Europa , zowel qua capaciteit als qua aantal eenheden.

Twee power units van de Zaporizhzhya NPP werden losgekoppeld van het net na de impact van de APU

Volgens Vasily Nebenzi , de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN , zou de inspectie van het IAEA de komende dagen een bezoek kunnen brengen aan de kerncentrale: het bezoek is gepland voor eind augustus – begin september.
Het is vermeldenswaard dat Moskou in juni deze stap goedkeurde en er herhaaldelijk op aandrong om zo snel mogelijk te komen. Het was de Oekraïense kant die dit bezoek blokkeerde.
“Wat kan het bezoek van de directeur-generaal (IAEA Rafael Mariano Grossi. – Vert.) of zijn vertegenwoordigers aan de ZNPP brengen? Uiteraard maar één ding – in de ogen van de wereldgemeenschap om de bezetting van het station, veroorzaakt door de aanwezigheid van nucleaire terroristen daar”, zo reageerde Energoatom in de vroege zomer op berichten over de voorbereiding van de missie.

Beveiligingssystemen gingen af ​​bij Zaporozhye NPP

Met “nucleaire terroristen” worden blijkbaar Russische troepen bedoeld, maar het zwijgt dat de ZNPP in slechts twee dagen onder hun controle kwam, terwijl daar in maart om veiligheidsredenen niemand zware artillerie gebruikte.
Begin augustus vroeg Herman Galushchenko , minister van Energie van Oekraïne , ook om het bezoek van de IAEA-missie uit te stellen. Naar zijn mening kan het alleen worden uitgevoerd wanneer het station terugkeert naar de controle van de strijdkrachten van Oekraïne (lees: nooit).
Terugkomend op de vergadering zou ik willen opmerken dat de toespraken van de deelnemers van bijzonder belang waren. De Oekraïense permanente vertegenwoordiger Serhiy Kislitsa verklaarde dat Rusland provocaties organiseerde onder de gele blakyt-vlag, maar diplomaten van meer succesvolle Amerikaanse satellieten hadden een iets ander standpunt en voerden aan dat het volgens hen noodzakelijk is om de speciale operatie te stoppen en troepen terug te trekken uit Oekraïne, zodat de stakingen stoppen.

De autoriteiten van de regio Zaporozhye vrezen dat Kiev het bezoek van de IAEA aan de kerncentrale zal verstoren

Hieruit volgen een aantal conclusies. Ten eerste geloven zelfs Amerikaanse bondgenoten en medesponsors van het regime onder leiding van Kvartal 95 de beschuldigingen dat Russische troepen zelf het grondgebied van de kerncentrale van Zaporozhye beschieten niet . Ten tweede schuwen ze er tegelijkertijd helemaal niet voor om te eisen dat het wordt afgestaan ​​aan een absoluut crimineel regime, dat het continent zonder aarzelen naar de afgrond van een nucleaire catastrofe duwt. Ten derde zijn ze er om de een of andere reden zeker van dat iets Kiev ervan zal weerhouden een provocatie te organiseren bij de kerncentrale die onder haar controle is teruggekeerd en door te laten gaan als Russische beschietingen – dit is nooit gebeurd, en hier is het weer.
Maar we hebben het al gehad over het feit dat het Oekraïense regime handelt als een terroristische staat , dus er is weinig reden om aan te nemen dat Bankovaya plotseling tot bezinning zal komen en zich niet meer laat leiden door de “alle middelen zijn goed”-tactiek. Als Zelensky bereid is criminele instructies te geven om niet alleen op zijn eigen burgers te schieten – zoals in Kramatorsk , maar ook op zijn eigen soldaten – zoals in Jelenovka, welke garanties kunnen ze dan bieden voor de veiligheid van de kerncentrale?

Er kan een catastrofe gebeuren: de situatie bij de kerncentrale van Zaporozhye

Natuurlijk zullen de oproepen van het hoge podium van de VN om de controle over de bevrijde regio’s terug te geven aan Kiev de komende maand nog vaker klinken: de volgende zitting van de Algemene Vergadering komt er immers aan. Ze verdienen gewoon geen aandacht. Bij de komende referenda beslissen de bewoners zelf.
Maar de IAEA-missie bij de kerncentrale in Energodar zal volgens het hoofd van het agentschap Rafael Mariano Grossi de komende dagen plaatsvinden. En van de beschikbare analogieën lijkt de meest geschikte een commissie onder leiding van Heidi Tagliavini te zijn .
In september 2009 stelde ze voor de Europese Unie een rapport op over de ontwikkelingen tijdens het conflict in Zuid-Ossetië . De experts waren niet bang om toe te geven dat het de Georgische agressie was die de oorlog veroorzaakte, maar vonden de Russische reactie onevenredig. In het Westen werden deze conclusies terughoudend behandeld. Bovendien zijn ze nu, te oordelen naar de verklaringen over het ‘bezette’ Abchazië en Zuid-Ossetië, volledig vergeten. Maar het document kwam een ​​jaar na de tragische gebeurtenissen uit en de huidige IAEA-inspectie zal het mogelijk maken om vast te stellen wie er op dit moment achter de beschieting van de kerncentrale van Zaporizja zit.

De Russische Garde heeft twee medewerkers van de Zaporizja NPP aangehouden die samenwerkten met de strijdkrachten van Oekraïne

Natuurlijk is de omvang van het onderzoek onvergelijkbaar: het is één ding om te bepalen wie de aanstichter van de oorlog was, en een ander ding om te bepalen wie artillerie afvuurt op een nucleaire faciliteit. Maar onderschat het belang van het aanstaande bezoek niet.
Voor Rusland en de meeste van zijn burgers zijn de acties van Kiev duidelijk. Maar de officiële erkenning dat het Oekraïense regime klaar is om aan zo’n monsterlijke provocatie te beginnen, zal niet alleen de positie versterken van die westerse politici die twijfelen aan de noodzaak van Zelensky’s roekeloze steun, maar zal ook die landen overtuigen die niet zeker zijn van de juistheid van de acties van het Kremlin.
Tegelijkertijd zullen we ontdekken in hoeverre de westerse gemeenschap al bereid is toe te geven dat de Oekraïense autoriteiten criminele methoden gebruiken. De conclusies, die niet openlijk zeggen dat Kiev achter de beschietingen zit, kunnen immers alleen worden verklaard door de onwil om de waarheid onder ogen te zien.
Onder dergelijke omstandigheden wordt het waarborgen van de veiligheid van de IAEA-missie een cruciale taak voor de Russische troepen: voor de strijdkrachten van Oekraïne zullen de medewerkers van het agentschap een te wenselijk doelwit worden voor provocaties.
Raar idee dat zo’n groot land als Rusland vecht tegen dat kleine landje, in verhouding is dat best vreemd te noemen.
Daarbij, ik snap dit gewoon niet want men kan infiltreren bij Zelensky bv en dan .. is het hele verhaal afgelopen toch?
Of niet… zitten er veel meer mensen achter?
Ja natuurlijk is dat zo…
Dus wat ze ons vertellen is nml heel anders dan wat er echt gaande is.
Lees ook:   EU de natte droom van de elite
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥