web analytics
...
Politiek-Elite

‘Hoog proteïnegehalte’: insecten kruipen op weg naar het bord van Europeanen, aangezien EU-regulator regels MEALWORMEN zijn VEILIG om te eten

4ea1bae8314d0b304ceb6a73e2ead0d0 via Angel-WingsEuropeanen zijn een stap dichter bij het vinden van allerlei griezelige kruipers op het menu, aangezien het EU-agentschap voor voedselveiligheid (EFSA) officieel de eerste dergelijke soort – een gele meelworm, om specifiek te zijn – veilig heeft geacht om te eten.

De ontwikkeling betekent dat mensen die pasta, hamburgers en zelfs koekjes kopen in een winkel ergens in Europa, er snel achter zullen komen dat hun eten is gemaakt van meelwormen, grondig gedroogd en vermalen tot poeder, terwijl degenen met een meer avontuurlijk karakter misschien wel een zakje hele gedroogde insecten als tussendoortje.

Dergelijke mogelijkheden staan ​​op het punt zich te openen na het besluit van de Europese voedselveiligheidswaakhond. Het EFSA-panel heeft geconcludeerd dat gedroogde gele meelwormen “veilig zijn bij het voorgestelde gebruik” en dat hun consumptie “niet voedzaam nadelig is”, zei het bureau in wat het  noemde “de eerste voltooide beoordeling van een voorgesteld voedingsproduct dat is afgeleid van insecten.”

Ondanks dat ze een ‘worm’ worden genoemd , zijn meelwormen in feite een larvale vorm van een donkere kever die bekend staat als Tenebrio Molitor, of de meelkever. Het “nieuwe voedingsmiddel”, wmpl negative via Angel-Wings zoals het wordt genoemd in het EFSA-opiniedocument, wordt geacht een “hoog eiwitgehalte” te hebben wmpl negative via Angel-WingsHet is echter misschien niet voor iedereen een geschikte snack, met de waarschuwing van het bureau dat mensen die aan allergieën voor kreeftachtigen en huisstofmijten lijden, bijwerkingen kunnen krijgen. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het besluit markeert een nieuwe stap van de EU om op insecten gebaseerde menu’s in het hele blok werkelijkheid te maken. In 2018 heeft de vakbond haar wetgeving bijgewerkt om het voor allerlei soorten “innovatieve” bedrijven gemakkelijker te maken om op de Europese markt te komen door goedkeuring te verkrijgen van de EU-regulator.wmpl negative via Angel-Wings

Lees ook:   Schokkend wat een schandaal : Jensen

Elk bedrijf dat voldoet aan de voorwaarden en etiketteringsvereisten van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, kan nu een geautoriseerd product verkopen. En het lijkt erop dat er geen tekort is aan mensen die bereid zijn de winkelschappen van Europa te vullen met allerlei nogal ongebruikelijke eetbare producten. (Lekker cheap natuurlijk)

Volgens berichten in de media in december ontving de EFSA na 2018, toen de wetgeving van kracht werd, meer aanvragen voor ‘innovatieve voeding’ dan in de voorgaande 14 jaar. Sinds januari 2018 ontving het bureau 156 verzoeken, vergeleken met slechts 90 tussen 2003 en 2017. De lijst bevat onorthodoxe producten, variërend van algen, champignonpoeder en enkele “wonderbessen” uit West-Afrika tot verschillende insectensoorten.wmpl negative via Angel-Wings

Sommige ”deskundigen” die door de EFSA worden aangehaald, zien een verschuiving naar voedsel op basis van insecten als een positieve stap voor de mensheid – zowel financieel als ecologisch.wmpl negative via Angel-Wings

“Er zijn duidelijke ecologische en economische voordelen als je traditionele bronnen van dierlijke eiwitten vervangt door bronnen die minder voer nodig hebben, minder afval produceren en resulteren in minder uitstoot van broeikasgassen”, zei Mario Mazzocchi, een economisch statisticus en professor aan de Universiteit van Bologna. .wmpl negative via Angel-Wings

“Lagere kosten en prijzen zouden de voedselzekerheid kunnen verbeteren en nieuwe vraag zal ook economische kansen bieden, maar deze kunnen ook bestaande sectoren treffen” , voegde de econoom toe.

Of gewone Europeanen het daarmee eens zijn, is een andere vraag, en insecten blijken misschien niet ieders smaak te zijn. “Er zijn cognitieve redenen die zijn afgeleid van onze sociale en culturele ervaringen, de zogenaamde ‘bahfactor’, die de gedachte aan het eten van insecten voor veel Europeanen afstotend maken”, zei Giovanni Sogari, een sociaal en consumentenonderzoeker aan de Universiteit van Parma. in de hoop dat “met enige tijd en blootstelling dergelijke attitudes kunnen veranderen.”

De VN verklaarde insecten, die vrij populaire snacks zijn in andere delen van de wereld zoals Azië, Zuid-Amerika en Afrika, al geruime tijd geleden een gezonde optie. Een rapport uit 2013 van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN zei dat het een goede manier zou zijn om voedselschaarste te bestrijden.wmpl negative via Angel-Wingswmpl negative via Angel-Wingswmpl negative via Angel-Wings

Lees ook:   Als de hemel kleurt

Bron

Ik heb zelf het idee dat dat soort ”vlees”insecten heel slecht zijn voor het dna van de mensen. Gewoon een don’t.

Ik hou me bij vlees…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept