web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Afrika’s eerste deelname aan een COVID-19-vaccinproef…

Afrika’s eerste deelname aan een COVID-19-vaccinproef begon woensdag toen vrijwilligers injecties ontvingen die waren ontwikkeld aan de Universiteit van Oxford in Groot-Brittannië, terwijl functionarissen zeiden dat het continent van 1,3 miljard mensen niet achtergelaten kan worden.

De grootschalige proef wordt uitgevoerd in Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Brazilië. Zuid-Afrika heeft bijna een derde van de bevestigde gevallen van Afrika met meer dan 106.000, waaronder meer dan 2.100 doden. Het land meldde dinsdag laat het hoogste eendaagse dodental van 111.

Het Afrikaanse continent telt nu bijna 325.000 gevallen, aangezien landen beperkingen opheffen onder economische druk van burgers die zeggen dat ze hun families moeten voeden. Tekorten aan testmateriaal en medische benodigdheden blijven een probleem, aangezien Afrika de volgende hotspot ter wereld zou kunnen worden.

De pandemie liep vertraging op in Afrika “maar komt zeer snel op snelheid”, zei John Nkengasong, chef van de Africa Centers for Disease Control and Prevention, woensdag, met een sterke toename van het aantal gevallen en sterfgevallen.

“Tenzij we nu actie ondernemen, loopt Afrika het risico achter te blijven bij het wereldwijde vaccin”, waarschuwde hij voor een continentale discussie en drong hij erop aan dat lokale productie en wetenschappelijke expertise een sleutelrol spelen.

Kameroen, Oeganda, Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika hebben allemaal sterk ontwikkelde mogelijkheden voor klinische proeven, zei Salim Abdool Karim, voorzitter van de ministeriële adviescommissie van Zuid-Afrika voor COVID-19.

Lees ook eens:   Na Vaccinaties (Chip???) een magnetische plek op je arm

Chef van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom Ghebreyesus drong erop aan dat de eerste levering van een COVID-19-vaccin wordt ingezet waar het het meest nodig is,
in plaats van op basis van het

‘vermogen om te betalen’.

Tedros kondigde ook aan dat vanaf deze week alle 54 Afrikaanse landen nu de laboratoriumcapaciteit hebben om te testen op het coronavirus.

In februari konden slechts twee Afrikaanse landen het virus testen. De eerste viruszaak van het continent werd gemeld op 14 februari.

https://news.yahoo.com/first-vaccinations-begin-africa-covid-134858774.html

Proefkonijnen weer in Afrika dus… 🙁 Vaccins zijn niet getest… nog niet lang genoeg etc etc als het al nodig zou zijn…

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥