web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Uw wifi thuis kan nu uw locatie aan hackers onthullen

Als u tot de meerderheid van de mensen behoort die er niets om geeft dat u bijna elke minuut van uw dag wordt gevolgd door de technologie die u gebruikt, omdat u gelooft dat “ik niets te verbergen heb”, dan is dit niet het artikel voor u.

Als u echter denkt dat het niemands zaak is waar u woont, wat voor auto u rijdt, of uw kinderen wel of niet zijn gevaccineerd, of u buiten wel of geen gezichtsluiers draagt, wat voor voedsel u eet, aan wie u uitgeeft tijd doorbrengen met en slapen met, etc., en je wilt niet dat vreemden meeluisteren met je gesprekken en je e-mails lezen, naast duizend andere redenen, dan is dit er weer een in een reeks artikelen die ik regelmatig publiceer waarin wordt uitgelegd hoe je het vol kunt houden voor uw persoonlijke privacy in het nieuwe digitale tijdperk.

Ik gebruik al jaren geen wifi meer op de plek waar ik woon, voornamelijk vanwege zorgen over elektromagnetische stralingsvervuiling.

Maar ik gebruik de technologie wel, omdat ik een technoloog ben die al meer dan twintig jaar mijn brood met de technologie verdient, dus jaren geleden begon ik de WiFi-signalen van mijn internetrouter uit te schakelen en in plaats daarvan mijn computer en thuisnetwerk rechtstreeks op mijn internet aan te sluiten. router via een bekabelde Ethernet-netwerkkabel.

Volgens een rapport in PCMagazine heeft malware die uw computer zou kunnen infecteren het vermogen om het WiFi-signaal van uw huis te gebruiken om te trianguleren met andere nabijgelegen WiFi-toegangspunten en de locatie van uw computer, en natuurlijk u, te onthullen.

Nieuwe malwarecomponent kan Wi-Fi-triangulatie gebruiken om de locatie van de pc te bepalen

Smoke Loader-malware bestaat al jaren, maar beveiligingsonderzoekers hebben onlangs een nieuwe lading ontdekt die de werkelijke locatie van een geïnfecteerde pc kan bepalen.

Een soort malware die al meer dan tien jaar bestaat, heeft een nieuwe truc: de mogelijkheid om de geschatte locatie van een geïnfecteerde pc te trianguleren.

De malware die bekend staat als Smoke Loader wordt al jaren verkocht op cybercriminele forums en aan Russische hackers. Het wordt meestal gebruikt om extra kwaadaardige programma’s te laden, waardoor de aanvaller een Windows-pc kan kapen. Eerder deze maand ontdekten beveiligingsonderzoekers van Secureworks dat de malware een nieuwe en griezelige lading dropte met de naam ‘Whiffy Recon’.

“Elke 60 seconden trianguleert het de posities van de geïnfecteerde systemen door nabijgelegen Wi-Fi-toegangspunten te scannen als datapunt voor de geolocatie-API van Google”, zegt Secureworks. “De locatie die wordt geretourneerd door de geolocatie-API van Google wordt vervolgens teruggestuurd naar de tegenstander.”

Whiffy Recon kan de locatie van een pc trianguleren dankzij de Geolocation API van Google Maps, die is ontworpen om lengte- en breedtegraadcoördinaten terug te geven voor apparaten die geen ingebouwde GPS hebben. Om de coördinaten terug te geven, vertrouwt de API van Google op openbare gegevens over zendmasten en wifi-toegangspunten. ( Volledig artikel .)

Dus alleen het uitschakelen van GPS of “locatiediensten” is niet voldoende als u uw locatie niet wilt uitzenden. Uw WiFi thuis kan dat nu potentieel doen, en onthoud: de gevaarlijkste en snode hackers zijn degenen die voor de alfabetbureaus werken, zoals de FBI, CIA, NSA, DHS, enz.

Lees ook:   Overheidsadviseur geeft toe dat maskers slechts "comfortdekens" zijn die vrijwel niets doen

Je bent een bedreiging voor deze overheidsinstanties door simpelweg als mens te bestaan, en vooral als je tot de zeer kleine minderheid van het publiek behoort die tegenwoordig graag de waarheid vertelt, in plaats van de leugens te volgen.

Eenvoudige oplossing: GEBRUIK UW WIFI THUIS NIET!

MLB test handsfree toegang voor fans met behulp van gezichtsauthenticatie en AI-beveiliging

 

Major League Baseball introduceert gezichtsherkenningssoftware en camera’s, zodat fans nu een honkbalveld kunnen betreden zonder de ‘lastige, oudere’ technologie van het scannen van een streepjescode te gebruiken.

Dit is van AP :

Major League Baseball test op gezichtsauthenticatie gebaseerde toegang waarmee fans met kaartjes rechtstreeks stadions kunnen binnenlopen – een handige nieuwe aankomstmethode die volgens de competitie geen concessies zal doen aan de veiligheid en beveiliging.

U hoeft niet meer naar een telefoon te zoeken bij binnenkomst, te wachten op een wankele streepjescodescan of door een lange rij bij een poort te schuifelen om een ​​honkbalwedstrijd bij te wonen in het huis van de kampioenen van de National League.

De Philadelphia Phillies werken samen met MLB om hun stadion te gebruiken als locatie voor een pilotprogramma genaamd Go-Ahead Entry, dat gebruik maakt van op gezichtsauthenticatie gebaseerde toegang voor fans met een ticket.

Hmmm… Ik herinner me dat ik vroeger naar het honkbalveld ging, waar je een fysiek papieren kaartje moest hebben dat moest worden geponst of afgescheurd, en ik vond dat niet zo lastig, laat staan ​​een mobieltje omhoog houden apparaat zodat ze een QR- of streepjescode konden scannen, was ‘te traag’.

Lees ook:   De wereld is het podium

Maar deze nieuwe methode scant alleen je gezicht, NADAT je een selfie van jezelf hebt gemaakt en deze door MLB hebt laten opslaan. Er wordt geadverteerd dat dit ‘probleemloos’ en ‘sneller’ is.

Behalve….

Fans leken het leuk te vinden om voor de camera te beroven, glimlachend en lachend terwijl ze naar binnen liepen.

Eén van de eerste problemen was dat de camera te veel achtergrondgezichten vastlegde, een probleem dat eenvoudigweg kon worden opgelost door de mensen wat verder uit elkaar te plaatsen.

Dus leg me eens uit hoe mensen zo dicht bij elkaar kunnen staan ​​als ze willen en simpelweg hun telefoon omhoog kunnen houden om hun ticket bij de poort te scannen, maar om de camera’s hun beeld te laten vastleggen en verwerken, moeten de mensen in de rij op enige afstand van elkaar staan. “een beetje meer uitgeven” voor de technologie, en dit is op de een of andere manier “sneller” ??

Het systeem is nog steeds vrijwillig en ze zeggen dat ze de foto van je gezicht verwijderen zodra je hem gebruikt. En voor al die camera’s die ” te veel achtergrondgezichten hebben vastgelegd “, kunnen we erop vertrouwen dat ze al die gezichten ook zullen verwijderen, toch?

De eigenaren van deze Major League-teams zijn tenslotte allemaal miljardairs die volledig betrouwbaar zijn om hun woord te houden.

Eenvoudige oplossing: blijf weg van deze honkbalvelden. Laat ze zien dat honkbalvelden die deze technologie implementeren, minder fans hebben.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien