...

25 september 2021

 

Waarschuwing coronaboete betekent ook strafblad!!! Coronaregels op een rij

WEES GEWAARSCHUWD: EEN CORONABOETE BETEKENT ÓÓK EEN STRAFBLAD

When Amerikkka decided to become a police state... - Nicky J

-https://www.linda.nl/nieuws/achtergrond/corona-boete-betekent-ook-een-strafblad/

Dit is helemaal absurd!

Dus omdat jij met een huisgenoot op een bankje zit in een park…of met zijn drieën in een auto, en je alleen maar elkaar bezoekt…want je woont niet in één huis…dan krijg je dus een boete en meteen een strafblad!

-Wie zich niet aan de 1,5e meter afstand houdt, kan zomaar een boete krijgen. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Want naast een geldboete van 390 euro komt er ook een aantekening op je strafblad.

Hoewel dat niet nieuw is, zijn veel mensen zich er niet bewust van. Hoe zit het precies?

BOETE

-Ben je met drie of meer mensen bij elkaar op straat en houden jullie géén 1,5e meter afstand, dan ben je strafbaar, zo is op Politie.nl te lezen. Dit geldt alleen als je niet bij elkaar in huis woont.

Ben je strafbaar? Dan krijg je in de meeste gevallen – let op: niet altijd dus – eerst een waarschuwing. Deze wordt opgeslagen in het politiesysteem, zodat je alsnog een boete betaalt wanneer je binnen een jaar een tweede keer de fout in gaat. Wanneer de politie je opnieuw betrapt op het in de wind slaan van de 1,5e meter regel, bedraagt de boete voor volwassenen 390 euro en voor minderjarigen 95

STRAFBLAD

Maar daar blijft het dus niet bij. Ben je ouder dan achttien, dan leidt de boete tot een aantekening op je strafblad. ‘De verbodsbepalingen behoren tot de zwaarste maatregelen die de overheid kan nemen jegens haar burgers, ter bescherming van de openbare orde en volksgezondheid’, aldus het OM volgens Gemeente.nudat het beleid inzag.

De aantekening in de justitiële documentatie blijft vijf jaar staan. En dat kan gevolgen hebben bij het zoeken naar een baan. Naar deze aantekeningen wordt onder andere gekeken wanneer een Verklaring Omtrent Gedrag wordt aangevraagd, zo is bij VOG-aanvraag te lezen. Naast de boete en je gezondheid nog een goede reden om uit elkaar te blijven dus.

Meer over het strafblad lees je bij de Justitiële Informatiedienst.

Bron bovenstaande link

Belangrijk om te weten:

 

  1. Blijf zo veel mogelijk thuis.
  2. Ga je een frisse neus halen, boodschappen doen of mag/moet je werken, hou dan ALTIJD anderhalve meter afstand.
  3. Vermijd groepen. Als het ergens druk is, draai dan om en ga naar huis. Zien wij als politie 3 of meer mensen op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar, dan spreken we hen aan. We waarschuwen meestal eerst, maar waar nodig wordt meteen een boete gegeven.
  4. Zie je mensen die geen afstand van elkaar houden (en geen gezin/huisgenoten lijken), spreek ze dan gerust aan. Gezondheid is een zaak van ons allemaal!

Actueel

De maatregelen zijn verlengd t/m 19 mei. Wat zijn de regels ook alweer?
Hier staan de basisafspraken op een rijtje: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus

Wat er na 28 april gaat veranderen, staat hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/aanpak/veranderingen-na-28-april-2020

Mag ik nog naar buiten?
Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten als dat nodig is: boodschappen doen, de hond uitlaten, een frisse neus halen of om iets voor een ander te doen. Blijf dan ALTIJD op 1,5 meter afstand van mensen die niet tot je gezin/huishouden behoren. Vermijd groepen en ga zoveel mogelijk alleen op pad. Werk thuis als dat mogelijk is.
Hou vol!

Met wie mag je in de auto?

Mag ik met 2 mensen in één auto zitten als we geen huisgenoten zijn?
De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren. Dus nee, het is erg onverstandig om met een vriend, buurman of collega in één auto te zitten. Doordat je zo dicht bij elkaar zit, loop je namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Je kunt er geen boete voor krijgen.

Mag ik met 3 mensen in één auto zitten als we geen huisgenoten zijn?
Het is onverstandig én strafbaar om met 3 personen in een auto te zitten als je niet uit hetzelfde gezin komt. Het kan je een boete opleveren van 390 euro (of 95 als je tussen de 13-17 bent). Ben je 18 jaar of ouder, dan komt die boete ook als aantekening op je strafblad te staan.

Mijn baas wil dat we met 3 mensen in de werkbus naar het werk gaan. Mag dat?
De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren (dus een gezin of anderszins huisgenoten zijn). Met drie of meer mensen in een werkbus kun je nooit genoeg afstand houden. Hierdoor loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Doe je dit ivm je werk, dan raden we je aan om met je baas te bespreken of er andere mogelijkheden zijn. Misschien met twee busjes rijden? Of een plexiglas afscheiding maken? Als je baas geen oog heeft voor de afstand kan hij een boete krijgen van 4350 euro.

Mijn baas laat ons op te korte afstand van elkaar werken
Hij is verantwoordelijk voor jullie gezondheid. Hij moet er dus voor zorgen dat jullie minimaal 1,5 meter kunnen aanhouden. Kaart het bij hem aan. Luistert hij niet, schakel dan de ondernemingsraad of de vakbond in. Je kunt het ook melden bij de Inspectie SZW, via een speciaal meldformulier.

Wat doet de politie aan busjes van een uitzendbureau vol tuinbouwpersoneel?
Als een uitzendbureau/werkgever vervoer regelt en teveel mensen op te korte afstand van elkaar in een voertuig stopt, dan krijgt het uitzendbureau/werkgever een boete van 4350 euro. Zij worden namelijk verantwoordelijk gehouden. De inzittenden krijgen alleen een boete als ze geen ruimte willen maken of het voertuig willen verlaten. Als de vervoerder zijn best heeft gedaan om de afstand aan te houden, door stoelen te verwijderen of plexiglas afscheidingen te maken, kan van de boete worden afgezien.

Mijn moeder is slecht ter been, maar moet naar de huisarts. Mag ik haar met de auto ophalen en wegbrengen?
Volgens de regels zouden we dat af moeten raden omdat jullie niet tot één huishouden behoren. Maar mensen die voor kwetsbaren zorgen, zijn in deze periode hard nodig. Daarom rekenen we erop dat je het contact beperkt, maar in geval van nood – bijvoorbeeld bij een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis – helpt waar nodig.

Vragen over handhaving en boete’s

Enforce all San Antonio Police officers to assume on-body cameras to stop police brutality.

Waarvoor gaan politie en boa’s boetes uitdelen en hoe hoog is die boete? 
Ben je met drie of meer mensen bij elkaar op straat en houden jullie géén 1, 5 meter afstand, dan ben je strafbaar. Als politie handhaven wij hierop. In de meeste gevallen spreken we je eerst aan en waarschuwen we. Luister je niet, dan krijg je een boete. Op sommige plekken zien we dat mensen de maatregelen blijven overtreden en dat waarschuwen niet helpt. In dat geval delen we direct een boete uit. Blijf je na een boete nog steeds te dicht bij elkaar, dan kunnen we je aanhouden.
Voor 13 t/m 17-jarigen is de boete 95 euro, voor 18 jaar en ouder is het 390 euro.
Ben je ouder dan 18 jaar, dan leidt de boete tot een aantekening op je strafblad (https://www.justid.nl/organisatie/JDS/registratie.aspx).

De maatregelen gelden niet als je met je huisgenoten op straat bent. Kinderen t/m 12 jaar mogen nog gewoon samen buiten spelen. Ouders of verzorgers die toezicht houden, moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Welke regels gelden er in mijn woonplaats?
Er zijn landelijke afspraken gemaakt, maar die staan in regionale noodverordeningen. Dat kan leiden tot verschillen in klemtoon, afhankelijk van lokale problematiek. Wil je weten hoe jouw noodverordening eruit ziet? Kijk dan hier bij welke veiligheidsregio je hoort en vind daar de noodverordening die voor jou geldt.

pictures+of+freedom | : Freedom (medium) by menekse cam tagged happiness,dove,chain,freedom ...

Kan ik de politie bellen als ik meer dan drie mensen bij elkaar zie? 
Dat is alleen strafbaar als drie of meer mensen de onderlinge afstand van 1,5 meter niet aanhouden. Probeer elkaar eerst op een respectvolle manier aan te spreken. Kom je er niet uit, dan hebben sommige gemeenten een nummer waar je overtredingen kunt melden. Heeft jouw gemeente dat niet, of is het weekend en zijn ze gesloten, dan kun je bellen met de politie via 0900-8844. Of meld het via ons meldformulier. Het nummer 112 is alleen voor situaties waarin elke seconde telt.
We nemen je melding serieus, maar het kan wel zijn dat er op dat moment iets speelt dat nog urgenter is. Dan komen we later, maar dan weten we wel alvast waar onze aandacht naartoe moet. Ook boa’s zijn trouwens bevoegd om deze boetes uit te delen.

Wat is het verschil tussen groepsvorming en samenkomsten?
We verstaan onder samenkomsten vooral een afspraak om met een groep mensen samen te komen.

  • Samenkomsten zijn verboden, ook als men 1,5 meter afstand houdt. Het gaat dan vooral om samenkomsten die georganiseerd worden of waarbij men afspreekt om bijeen te komen. Maar spontane samenkomsten kunnen hier ook toe gerekend worden. Bijvoorbeeld: samenkomsten van een groep teamsporters in een park of een samenkomst van yogabeoefenaars, een fietsclub die erop uit trekt.
  • We verstaan onder groepsvorming een groep mensen die elkaar in de openbare ruimte tegenkomen. Het niet in acht nemen van de veilige afstand van 1,5 meter in de publieke ruimte, al dan niet toevallig, van meer dan twee personen is niet toegestaan. Hier gaat het er vooral om dat we aan de ene kant het dagelijks leven mogelijk houden, maar voorkomen dat er dan toch onverantwoorde situaties ontstaan.

Wat mag wel?

  • Bezoekers van supermarkt die 1,5 meter afstand houden, mensen die onafhankelijk van elkaar een wandeling maken en daarbij 1,5 meter afstand houden van anderen die ook wandelen.
  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen met elkaar spelen, als zij geen verkoudheidsklachten hebben, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Ouders of voogden die toezicht houden moeten daarbij 1,5 meter afstand houden. Voor de kinderen geldt, zoals voor iedereen, ook het advies om zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden.
  • Mensen die tot één huishouden behoren, hoeven onderling geen afstand te houden. Maar ook hier geldt: ga zoveel mogelijk alleen op pad en houd 1,5 meter afstand tot anderen buiten het gezin/huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres woonachtig zijn. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.

Wat doet de politie als horecagelegenheden, kapperszaken etc toch open zijn of als er bijeenkomsten zijn?
De politie doet een beroep op de sociale verantwoordelijkheid en het gezonde verstand van alle mensen in Nederland. Gelukkig houden de meeste mensen zich keurig aan de gemaakte afspraken. Zijn er toch bijeenkomsten of is er nog horeca open, dan hebben we een (dwingend) gesprek met de overtreders. Luisteren ze niet, dan kunnen ze rekenen op een hele forse boete.

Lees ook:   Het wurgcontract van Pfizer

Vragen over afstand houden

5 mei Bevrijdingsdag / Quotes | Iris Photography

Moeten politieagenten niet zelf ook 1,5 meter afstand houden? 
In de noodverordening zijn wij als politie – samen met andere vitale beroepen – uitgezonderd van de regels. We kunnen anders simpelweg ons werk niet doen. Daarnaast houden we, daar waar het kan, echt wel 1,5 meter afstand van elkaar.

Mag ik een verjaardag vieren met familie/vrienden?
Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Ontvang je toch bezoek, beperk het dan tot maximaal 3 mensen en houd onderling altijd 1,5 meter afstand. Breng anderen en jezelf niet in gevaar! Hoewel onze prioriteit rond waarschuwen/beboeten in de publieke ruimte ligt, vallen ook samenkomsten buiten de publieke ruimte onder de noodverordening. Zo kan worden opgetreden tegen bijv. feestjes in studentenhuizen, garages, loodsen etc. Maar nogmaals: primair richt onze handhaving zich op de publieke ruimte.

Hoe zit het met visite ontvangen, achterop een fiets of scooter zitten en buitenspelende kinderen?
De Rijksoverheid heeft veel van deze vragen al op deze plek beantwoord.

Vragen over criminaliteit

Leiden de maatregelen rond corona tot (meer) incidenten? Opstootjes in de supermarkt, huiselijk geweld omdat meer mensen thuis zitten?
De politie houdt continu bij wat er op straat speelt. Op 31 maart plaatsten we dit nieuwsbericht: https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/31/00-politie-bekeurt-250-mensen-voor-overtreden-corona-maatregelen.html. Omdat we sindsdien weinig veranderingen zien in de cijfers, hebben we geen nieuwe nieuwsberichten gemaakt.

Ik wil iemand melden die mondkapjes etc verkoopt tegen woekerprijzen
Dat kun je melden bij de Autoriteit Consument en Markt. Het is een urgent probleem dus alvast bedankt voor je melding!
Lees meer over het belang van jouw melding, en vind meteen een link naar het meldformulier.

4 en 5 mei Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Zien jullie een toename van phishing mails?
Phishing gebeurt dagelijks; ook al voordat het coronavirus opdook. We zien wel dat phishing en andere vormen van oplichting toenemen in tijden van corona. We merken gelukkig dat steeds meer mensen hier alert op zijn. Toch blijven we er geregeld voor waarschuwen.

Is het nu rustiger voor de politie of zijn er juist meer meldingen?
Door de maatregelen is het rustiger op straat. Dat betekent bijvoorbeeld minder verkeersongevallen, geweldsincidenten in de horeca en woninginbraken.  Hoewel we nog geen enorme stijging zien, zien we wel dat (cyber)criminelen gebruik maken van de actualiteit om mensen op te lichten. Houd hier dus rekening mee en waarschuw ook je vrienden, buren en familieleden. We zien helaas ook een toename in het aantal snelheidsovertredingen. Niet alleen op auto- en snelwegen. We zijn hierdoor gedwongen om meer rijbewijzen in te nemen dan normaal.

Vragen over veranderingen in politiewerk

Vrijheid geef je door! alles van Deurne

Welke taken voert de politie nu (tijdelijk) niet meer uit?
De ontwikkelingen gaan heel snel en de politie bekijkt dat per dag. Samen met het bevoegd gezag (burgemeester en Openbaar Ministerie) besluiten we wat we wel en wat we niet doen. Grote verkeerscontroles zijn op voorhand afgezegd. Over andere keuzes doen we geen uitspraken.

Zijn jullie verplicht om te blijven werken?
Ja, de politie is verplicht om te blijven werken. Politiewerk gaat altijd door. Dat weet je als je agent wordt en het is ook belangrijk, om ervoor te zorgen dat het land veilig blijft. Waar mogelijk werken politiemensen thuis; niet iedereen heeft een straatfunctie.

Is er meer blauw op straat of juist minder? En waarom?
Op sommige plekken is meer blauw op straat, op andere minder. Veiligheid is ons vak en daarom gaat de hulp aan hen die dit nodig hebben, de handhaving van de openbare orde en de opsporing van strafbare feiten door. Als werkgever doet de politie er vanzelfsprekend wel alles aan om te zorgen dat onze mensen zo min mogelijk kans lopen op besmetting met het virus. Of op verspreiding ervan. Daardoor maken we soms andere keuzes in ons werk.

Is er nog genoeg bezetting om alle politietaken uit te voeren?
Doordat evenementen zijn afgelast, komt er ruimte vrij. Die capaciteit zetten we in op andere plekken. Bijvoorbeeld daar waar collega’s in thuisquarantaine of -isolatie moeten. We doen er alles aan om het politiewerk ‘gewoon’ door te laten gaan.

Waarom houden jullie nog steeds snelheidscontroles?
Veiligheid blijft belangrijk. Politiewerk gaat daarom zo normaal mogelijk door. Het is niet zo dat te hard rijden, dronken achter het stuur kruipen of fietsen zonder licht ineens is toegestaan als er een virus heerst. We hebben de laatste dagen trouwens opvallend veel meer rijbewijzen in moeten nemen. Let op je snelheid. Ook nu!

Hebben criminelen door de coronacrisis de vrije hand?
De politie doet gewoon zo normaal mogelijk haar werk. Hier en daar is dit wat aangepast om ervoor te zorgen dat we geen bijdrage leveren aan het verspreiden van het virus.

Treden jullie nog op bij kleine overtredingen?
Als we overtredingen signaleren, blijven we ons werk doen zoals altijd. Ook andere zaken dan het virus zijn belangrijk als het gaat om de veiligheid in Nederland.

Vragen over hoe we onszelf beschermen

4mei Dodenherdenking 2min stilte

Wat hebben jullie aan persoonlijke beschermingsmiddelen bij je?
In elke politieauto ligt een pakket met onder andere een mondkapje en medische handschoenen. Deze gebruikt de politie bijvoorbeeld als agenten naar een locatie moeten waar iemand mogelijk besmet is, of bij een reanimatie. Bij een aanhouding is er natuurlijk niet altijd tijd om handschoenen aan te doen. Hierdoor lopen we verhoogd risico, maar dat hoort ook bij ons vak. Fouilleren doen we weer wel altijd met handschoenen aan. Verder hebben we gel bij ons waarmee we na een melding onze handen kunnen schoonmaken. Ook hebben we een overall en bril bij ons om aan te trekken bij een reanimatie. Ten slotte gaan er anti-spuugmaskers mee in de auto.

Hoe doen jullie dat als je nu iemand moet aanhouden of fouilleren?
In principe dragen we bij aanhouding én fouillering medische handschoenen. Soms is er geen tijd is om die aan te trekken. In dat geval is dat helaas het risico van ons vak. We zullen alles doen wat we kunnen om niet besmet te raken én om te zorgen dat we niet bijdragen aan het verspreiden van het virus.

Hoe doen jullie je politiewerk met 1,5 meter afstand?
In de noodverordening zijn wij als politie – samen met andere vitale beroepen – uitgezonderd van de regels. Wij kunnen namelijk ons werk niet doen als we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. Maar we doen wel ons best om die afstand aan te houden. Zo nemen we nu sneller de motor of de fiets, en gaan we liever met de politiebus op pad dan met de auto. Dan zitten we net iets verder bij elkaar vandaan. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk te voorkomen dat we het virus oplopen of helpen verspreiden.

Elke seconde telt bij een reanimatie. Waarom nemen jullie dan de tijd om die beschermende pakken aan te trekken?
Als de politie de melding krijgt, kan de bijrijder onderweg het pak alvast grotendeels aantrekken. De bestuurder doet dat als de bijrijder de reanimatie start. Lopen we er spontaan tegenaan, dan starten we de reanimatie zonder pak. Omdat elke seconde telt. Dat is helaas het risico van ons vak. En als de reanimatie slaagt, ook meteen de mooie kant ervan.

Begrijpen we het goed dat jullie geen mond-op-mond-beademing meer geven?
Wij gaan direct aan de slag met de reanimatie, in afwachting van de ambulance.  De kans op besmetting bij een mond-op-mond beademing van een met corona besmette persoon is echter bijna 100% als niet de juiste middelen worden gebruikt. Iom deskundigen is daarom besloten dat de politie alleen borstcompressie doet en voor de ademhaling naar de borstkas kijkt.

Waarom draagt de politie geen mondkapjes?
De politie heeft wel mondkapjes in de auto liggen. We dragen ze als we weten of vermoeden dat we in contact komen met iemand die besmet is met het virus, of die alle symptomen heeft.

Vragen over toegang tot politiebureaus

Hoe moet ik nu aangifte doen?
In verband met de coronacrisis zijn we genoodzaakt het aantal persoonlijke contacten te verminderen. Alleen in dringende gevallen spreken we nog af op het politiebureau. We proberen zoveel mogelijk aangiftes telefonisch af te handelen of via internet op te nemen. Kijk op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen of online aangifte voor u mogelijk is. Niet? Bel ons dan op 0900-8844. Dan kijken we of het telefonisch kan, of dat het toch op een politiebureau mag. Sommige aangiftes zijn namelijk te complex of gevoelig om telefonisch te doen.

Blijven alle politiebureaus open?
De politiebureaus blijven in principe open. U bent nog steeds welkom, maar we volgen wel het RIVM-advies. Schud daarom geen handen, houd gepaste afstand en kijk of wij u op een andere manier kunnen helpen. Aangifte doen kan ook op afstand. Zie de vraag hierboven. Het kan zijn dat bepaalde politiebureaus tijdelijk moeten sluiten. Hierover communiceren we dan actief. Meestal doen we dat via social media.

9. Ik hoef geen studiekeuze meer te maken. Na mijn afstudeerstage ga ik werken. Nu moet ik nog wel kijken wat ik precies wil gaan doen en waar.

(Verhoor)bijstand door een advocaat; gaat dit nog normaal door?
Wij doen zo normaal mogelijk ons werk. Als het nodig is, houden we mensen aan. En elke aangehouden verdachte heeft recht op verhoorbijstand. Wij houden ons ook op de politiebureaus aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent oa dat er voldoende afstand is tussen de personen in de verhoorruimte.

Vragen over opleidingen en werving

Hoe zit het met de selectieprocedure voor nieuwe agenten?
Iedereen die in de selectieprocedure van de politie zit wordt persoonlijk benaderd. Het kan goed zijn dat je pas op het laatste moment wat van ons hoort, omdat er bekeken wordt hoe er voor de procedure een zo goed mogelijk alternatief geboden kan worden. Heb je vragen over de selectieprocedure? Dan kun je altijd contact opnemen met Kombijdepolitie via 088 – 66 22 300 (bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur).
Kombijdepolitie heeft ook een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Mogelijk vind je daar al een antwoord op jouw vragen.

Wil je de grens met België / Duitsland over?

Ik wil de Belgische grens over, maar die is dicht. Wat nu?
In België geldt in verband met het coronavirus een reisverbod. Daarom vinden er ook grenscontroles plaats. Mensen die echt moeten werken (cruciale of vitale functie) kunnen de grens oversteken dankzij een speciaal vignet. Dat is onderaan deze pagina te downloaden: https://crisiscentrum.be/nl/news/grensarbeiders-vitale-sectoren-en-met-cruciaal-beroep-kunnen-sneller-de-grens-met-nederland

Is de Duitse grens ook dicht?
Reis alleen als het nodig is. De grens tussen NL en Duitsland is open, maar reisregels worden strenger. Er vinden ook controles plaats. Woon je in Duitsland en wil je vanuit Nederland terug naar huis? Zorg dan dat je met een ‘Meldebescheinigung’ van je Duitse gemeente kunt aantonen dat je in Duitsland woont. Heb je geen dwingende reden om Duitsland in te gaan? Dan kunnen de autoriteiten u de toegang tot Duitsland weigeren. Toerisme geldt niet als dwingende reden. https://www.politie.nl/themas/coronavirus-en-politiewerk.html#alinea-title-met-wie-mag-je-in-de-auto

5 mei bevrijdingsdag

Ik zing het Wilhelmus wel op 5 mei!

Wow~dit is echt niet normaal voor Nederland.

 

Deel & let's open the minds!

Shares

Gerelateerde berichten


Aydın escort muğla escort tekirdağ escort manisa escort balıkesir escort konyaaltı escort alanya escort manavgat escort didim escort kemer escort aksaray escort burdur escort kırklareli escort kastamonu escort adıyaman escort belek escort trabzon escort elazığ escort ordu escort kütahya escort ısparta escort rize escort maraş escort yalova escort giresun escort yozgat escort tokat escort şanlıurfa escort sivas escort batman escort erzurum escort sinop escort kırşehir escort karaman escort kırıkkale escort bolu escort amasya escort niğde escort uşak escort edirne escort çorum escort osmaniye escort zonguldak escort van escort erzincan escort söke escort nazilli escort kuşadası escort efeler escort didim escort çine escort bodrum escort fethiye escort marmaris escort dalaman escort menteşe escort milas escort ortaca escort seydikemer escort çerkezköy escort çorlu escort ergene escort kapaklı escort malkara escort süleymanpaşa escort akhisar escort alaşehir escort salihli escort şehzadeler escort soma escort turgutlu escort yunusemre escort bandırma escort altıeylül escort ayvalık escort bigadiç escort burhaniye escort gönen escort karesi escort susurluk escort ayvacık escort biga escort çan escort gelibolu escort yenice escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort yomra escort karakoçan escort kovancılar escort altınordu escort fatsa escort perşembe escort ünye escort tavşanlı escort simav escort domaniç escort eğirdir escort yalvaç escort ardeşen escort cayeli escort fındıklı escort pazar escort afşin escort dulkadiroğlu escort Elbistan escort onikişubat escort pazarcık escort türkoğlu escort altınova escort çiftlikköy escort çınarcık escort bulancak escort espiye escort eynesil escort görele escort piraziz escort tirebolu escort yağlıdere escort sorgun escort sarıkaya escort çayıralan escort boğazlıyan escort akdağmadeni escort erbaa escort niksar escort turhal escort zile escort viranşehir escort suruç escort siverek escort karaköprü escort haliliye escort eyyübiye escort akçakale escort zara escort Yıldızeli escort suşehri escort şarkışla escort gemerek escort kozluk escort sason escort aziziye escort horasan escort oltu escort palandöken escort yakutiye escort ayancık escort boyabat escort gerze escort kaman escort mucur escort ermenek escort sarıveliler escort keskin escort yahşihan escort gerede escort göynük escort mengen escort mudurnu escort göynücek escort gümüşhacıköy escort merzifon escort suluova escort taşova escort bor escort çamardı escort ulukışla escort banaz escort eşme escort sivaslı escort havsa escort ipsala escort keşan escort osmancık escort sungurlu escort bahçe escort hasanbeyli escort kadirli escort toprakkale escort alaplı escort çaycuma escort ereğli escort kilimli escort başkale escort ipekyolu escort özalp escort tuşba escort kemah escort refahiye escort tercan escort üzümlü escort http://www.ddtshanghaiescort.com Antalya escort Bursa escort Mersin escort Aydın escort Balıkesir escort Çanakkale escort Kıbrıs escort Kütahya escort Manisa escort Muğla escort Tekirdağ escort Trabzon escort Yalova escort Isparta escort Maraş escort Ordu escort Rize escort Sivas escort Afyon escort Aksaray escort Giresun escort Şanlıurfa escort Yozgat escort Erzurum escort Amasya escort Çorum escort Tokat escort Uşak escort Van escort Bolu escort Burdur escort Kırşehir escort Niğde escort Osmaniye escort Zonguldak escort Düzce escort Edirne escort Erzincan escort Karabük escort Karaman escort Kastamonu escort Kırıkkale escort Kırklareli escort manavgat escort alanya escort belek escort aksu escort finike escort gazipaşa escort güllük escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort muratpaşa escort serik escort gemlik escort gürsu escort inegöl escort iznik escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort osmangazi escort yıldırım escort kuşadası escort didim escort nazilli escort söke escort efeler escort bandırma escort altıeylül escort edremit escort karesi escort susurluk escort bodrum escort gümbet escort turgutreis escort dalaman escort fethiye escort köyceğiz escort marmaris escort çerkezköy escort çorlu escort kapaklı escort süleymanpaşa escort meram escort anamur escort erdemli escort mezitli escort silifke escort tarsus escort akhisar escort salihli escort soma escort turgutlu escort girne escort lefkoşa escort biga escort çan escort gelibolu escort dinar escort emirdağ escort sandıklı escort merzifon escort suluova escort taşova escort yeşilyurt escort gerede escort mengen escort bucak escort kadirli escort osmancık escort sungurlu escort akçakoca escort ipsala escort keşan escort kilimli escort üzümlü escort aziziye escort palandöken escort yakutiye escort bulancak escort espiye escort tirebolu escort safranbolu escort lüleburgaz escort gediz escort simav escort tavşanlı escort elbistan escort fatsa escort ünye escort ardeşen escort çayeli escort birecik escort eyyübiye escort kırıkkale escort siverek escort suruç escort viranşehir escort kangal escort şarkışla escort suşehri escort yıldızeli escort erbaa escort niksar escort turhal escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort sorgun escort istanbul masaj salonu ankara masaj salonu izmir masaj salonu bursa masaj salonu antalya masaj salonu adana masaj salonu konya masaj salonu şanlıurfa masaj salonu gaziantep masaj salonu kocaeli masaj salonu mersin masaj salonu diyarbakır masaj salonu hatay masaj salonu manisa masaj salonu kayseri masaj salonu samsun masaj salonu balıkesir masaj salonu maraş masaj salonu van masaj salonu aydın masaj salonu tekirdağ masaj salonu sakarya masaj salonu denizli masaj salonu muğla masaj salonu bağcılar masaj salonu bahçelievler masaj salonu esenler masaj salonu esenyurt masaj salonu kadıköy masaj salonu kağıthane masaj salonu kartal masaj salonu küçükçekmece masaj salonu maltepe masaj salonu pendik masaj salonu sultangazi masaj salonu ümraniye masaj salonu üsküdar masaj salonu aliağa masaj salonu alsancak masaj salonu bayraklı masaj salonu bornova masaj salonu buca masaj salonu çeşme masaj salonu çiğli masaj salonu gaziemir masaj salonu karşıyaka masaj salonu konak masaj salonu menemen masaj salonu ödemiş masaj salonu torbalı masaj salonu çankaya masaj salonu keçiören masaj salonu mamak masaj salonu polatlı masaj salonu sincan masaj salonu alanya masaj salonu belek masaj salonu kaş masaj salonu kemer masaj salonu korkuteli masaj salonu lara masaj salonu manavgat masaj salonu serik masaj salonu side masaj salonu didim masaj salonu efeler masaj salonu kuşadası masaj salonu nazilli masaj salonu altıeylül masaj salonu bandırma masaj salonu edremit masaj salonu karesi masaj salonu susurluk masaj salonu gemlik masaj salonu gürsu masaj salonu inegöl masaj salonu mudanya masaj salonu nilüfer masaj salonu osmangazi masaj salonu yıldırım masaj salonu biga masaj salonu çan masaj salonu gelibolu masaj salonu adıyaman masaj salonu afyon masaj salonu ağrı masaj salonu aksaray masaj salonu amasya masaj salonu ardahan masaj salonu artvin masaj salonu bartın masaj salonu batman masaj salonu bayburt masaj salonu bilecik masaj salonu bingöl masaj salonu bitlis masaj salonu bolu masaj salonu burdur masaj salonu çanakkale masaj salonu çankırı masaj salonu çorum masaj salonu düzce masaj salonu edirne masaj salonu elazığ masaj salonu erzincan masaj salonu erzurum masaj salonu eskişehir masaj salonu giresun masaj salonu gümüşhane masaj salonu ığdır masaj salonu ısparta masaj salonu karabük masaj salonu karaman masaj salonu kastamonu masaj salonu kilis masaj salonu kırıkkale masaj salonu kırklareli masaj salonu kırşehir masaj salonu uşak masaj salonu kütahya masaj salonu malatya masaj salonu mardin masaj salonu nevşehir masaj salonu niğde masaj salonu ordu masaj salonu trabzon masaj salonu osmaniye masaj salonu rize masaj salonu siirt masaj salonu sinop masaj salonu sivas masaj salonu tokat masaj salonu karahayıt masaj salonu pamukkale masaj salonu nizip masaj salonu şahinbey masaj salonu şehitkamil masaj salonu antakya masaj salonu defne masaj salonu iskenderun masaj salonu darıca masaj salonu gebze masaj salonu gölcük masaj salonu izmit masaj salonu körfez masaj salonu akşehir masaj salonu beyşehir masaj salonu ereğli masaj salonu karatay masaj salonu meram masaj salonu selçuklu masaj salonu akhisar masaj salonu alaşehir masaj salonu soma masaj salonu turgutlu masaj salonu akdeniz masaj salonu anamur masaj salonu erdemli masaj salonu mezitli masaj salonu silifke masaj salonu tarsus masaj salonu toroslar masaj salonu yenişehir masaj salonu bodrum masaj salonu dalaman masaj salonu fethiye masaj salonu köyceğiz masaj salonu marmaris masaj salonu menteşe masaj salonu milas masaj salonu adapazarı masaj salonu serdivan masaj salonu atakum masaj salonu çarşamba masaj salonu ilkadım masaj salonu eyyübiye masaj salonu siverek masaj salonu viranşehir masaj salonu çerkezköy masaj salonu çorlu masaj salonu erbaa masaj salonu adana escort adapazarı escort adıyaman escort afşin escort afyon escort ağrı escort ahlat escort akçaabat escort akçakale escort akçakoca escort akdeniz escort akhisar escort aksaray escort akşehir escort aksu escort akyazı escort alanya escort alaşehir escort aliağa escort altıeylül escort altınordu escort amasya escort anamur escort ankara escort antakya escort antalya escort araklı escort ardahan escort ardeşen escort arnavutköy escort atakum escort avanos escort avcılar escort aydın escort ayvacık escort ayvalık escort aziziye escort babaeski escort bafra escort bağcılar escort bağlar escort balıkesir escort bandırma escort bartın escort batıkent escort batman escort battalgazi escort bayburt escort belek escort besni escort beylikdüzü escort beyşehir escort biga escort bilecik escort bingöl escort birecik escort bismil escort bitlis escort bodrum escort bolu escort bor escort bornova escort boyabat escort bozüyük escort buca escort bucak escort bulancak escort bulanık escort bünyan escort burdur escort bursa escort çan escort çanakkale escort canik escort çankaya escort çankırı escort çarşamba escort çayeli escort çekmeköy escort çerkeş escort çerkezköy escort çeşme escort ceyhan escort çivril escort çorlu escort çorum escort çubuk escort çukurova escort çumra escort dalaman escort darıca escort datça escort davutlar escort defne escort denizli escort derince escort develi escort didim escort digor escort dinar escort diyadin escort diyarbakır escort doğanşehir escort doğubayazıt escort dörtyol escort dulkadiroğlu escort düzce escort edirne escort edremit escort efeler escort elazığ escort elbistan escort emirdağ escort erbaa escort erdemli escort ereğli escort erenler escort ergani escort ergene escort erzincan escort erzurum escort escort esenler escort eskil escort eskişehir escort espiye escort eyyübiye escort fatih escort fatsa escort fethiye escort finike escort fındıklı escort gaziantep escort gaziemir escort gebze escort gediz escort gelibolu escort gemerek escort gemlik escort gerede escort giresun escort gölbaşı escort gölcük escort görele escort görükle escort göynük escort gümbet escort gümüşhane escort güngören escort güroymak escort gürsu escort hakkari escort haliliye escort hatay escort haymana escort horasan escort iğdır escort ilgaz escort i̇lkadım escort i̇negöl escort i̇skenderun escort isparta escort i̇stanbul escort i̇zmir escort i̇zmit escort i̇znik escort kadirli escort kadıköy escort kağıthane escort kağızman escort kahta escort kaman escort kangal escort kapaklı escort karabük escort karacabey escort karahayıt escort karaköprü escort karaman escort karatay escort karesi escort kars escort karşıyaka escort kartal escort kaş escort kastamonu escort kaynaşlı escort kayseri escort keçiören escort kemer escort kepez escort keşan escort keskin escort kestel escort kilis escort kırıkhan escort kırıkkale escort kırkağaç escort kırklareli escort kırşehir escort kızıltepe escort kocaeli escort kocasinan escort konak escort konya escort konyaaltı escort körfez escort korkuteli escort köyceğiz escort kozan escort kumluca escort kumru escort kuşadası escort kütahya escort lara escort lüleburgaz escort malatya escort malazgirt escort malkara escort maltepe escort mamak escort manavgat escort manisa escort maraş escort mardin escort marmaris escort melikgazi escort menemen escort menteşe escort meram escort mersin escort merzifon escort mezitli escort milas escort mucur escort mudanya escort mudurnu escort muğla escort muratpaşa escort muş escort mut escort nazilli escort nevşehir escort niğde escort niksar escort nilüfer escort nizip escort nurdağı escort ödemiş escort of escort oltu escort onikişubat escort ordu escort orhangazi escort ortahisar escort ortaköy escort osmancık escort osmangazi escort osmaniye escort palandöken escort pamukkale escort pamukova escort patnos escort payas escort pazar escort pazarcık escort pendik escort polatlı escort rize escort safranbolu escort şahinbey escort sakarya escort salihli escort samandağ escort samsun escort sandıklı escort şanlıurfa escort sapanca escort sarıçam escort sarıkamış escort sarıyer escort şarkışla escort şehitkamil escort selçuklu escort selim escort serdivan escort serik escort seyhan escort siirt escort silifke escort simav escort sincan escort sinop escort şişli escort sivas escort siverek escort şırnak escort söğüt escort söke escort soma escort sultangazi escort suluova escort sungurlu escort sur escort suruç escort suşehri escort susurluk escort talas escort tarsus escort taşova escort tavşanlı escort tekirdağ escort terme escort tire escort tirebolu escort tokat escort torbalı escort toroslar escort trabzon escort turgutlu escort turhal escort türkoğlu escort tuzla escort ulus escort ümraniye escort ünye escort ürgüp escort urla escort uşak escort üsküdar escort üzümlü escort van escort varto escort viranşehir escort yahşihan escort yahyalı escort yakutiye escort yalova escort yatağan escort yenişehir escort yeşilyurt escort yıldırım escort yıldızeli escort yomra escort yozgat escort yunusemre escort yüreğir escort zara escort zeytinburnu escort zile escort zonguldak escort mersin escort fethiye escort

adana escort adana escort bayan adiyaman escort adiyaman escort bayan afyon escort afyon escort bayan ağrı escort ağrı escort bayan aksaray escort aksaray escort bayan amasya escort amasya escort bayan ankara escort ankara escort bayan antalya escort antalya escort bayan ardahan escort ardahan escort bayan bartın escort bartın escort bayan batman escort batman escort bayan bayburt escort bayburt escort bayan bilecik escort bilecik escort bayan bingöl escort bingöl escort bayan bitlis escort bitlis escort bayan burdur escort burdur escort bayan bursa escort bursa escort bayan çanakkale escort çanakkale escort bayan çankırı escort çankırı escort bayan çorum escort çorum escort bayan www.dalilaescort.com